Sunday, August 31, 2008

Vastoinkäymiset leviävät (adversities propagate)

Tehtyäni ensimmäisen kanteluni eduskunnan oikeusasiamiehelle kiusaaminen ja henkinen painostaminen alkoivat uudelleen. Epäilen, että tekninen tarkkailu kohdistettiin tällöin myös vakituiseen asuintilaani.

Poliisiviranomaiset käyttävät tunnetusti apunaan poliisihallinnon ulkopuolisia henkilöitä kuten muita turvallisuusalan työntekijöitä, julkisten kulkuvälineiden edustajia, taksinkuljettajia, vahtimestareita, ravintoloiden henkilökuntaa, vähittäiskaupan henkilökuntaa sekä muita julkisten laitosten, yksityisten yritysten ja yhteisöjen henkilökuntaa.

Poliisilain (493/1995) 5 luvun 41 §:n mukaan "Viranomaisen on annettava poliisille kuuluvan tehtävän suorittamiseksi sellaista tarpeellista virka-apua, jonka antamiseen asianomainen viranomainen on toimivaltainen". Lisäksi poliisilla on poliisilain 3 luvun 35 §:n mukainen tiedonsaantioikeus viranomaiselta ja 36 §:n mukainen tiedonsaantioikeus yksityiseltä yhteisöltä tai henkilöltä, sekä oikeus käyttää poliisihallinnon ulkopuolista henkilöä tietolähteenä kuten poliisilain 3 luvun 36 a §:ssä säädetään.

Edelleen poliisilain (493/1995) 5 luvun 45 §:n mukaan jokaisella paikallisen poliisiyksikön alueella olevalla vähintään 18 ja enintään 54 vuotta täyttäneellä henkilöllä on, jollei se hänen terveydentilansa tai henkilökohtaiset olosuhteensa huomioon ottaen tai muusta erityisestä syystä ole kohtuutonta, avustamisvelvollisuus hengenvaarassa olevan kadonneen etsimisessä, ihmishengen pelastamisessa, loukkaantuneen auttamisessa sekä huomattavan omaisuusvahingon tai ympäristöhaitan torjumisessa.

Pääosin tapahtumat ovat noudattaneet blogissani kuvattua kohtaa "Mitä on kiusaaminen? (what is bullying?)".

Jos uskallat kannella tai valittaa epäasiallisesta, virheellisestä ja lainvastaisesta toiminnasta, niin vastassasi on poliisilain (493/1995) 5 luvun 41 §:n nojalla koko virkamieskunta. Ulkopuoliset eivät uskalla puuttua tapahtumiin tai pyynnöstä osallistuvat niihin. Taustalla tässä on pelko. Ne, jotka auttavat turvallisuusviranomaisia, saavat toiminnastaan palkkion tai etuisuuksia. Ne, jotka eivät auta turvallisuusviranomaisia, voivat joutua vaikeuksiin.

On kerrottu, että jos joku ei suostu toimimaan kuten halutaan, työpaikka tai maine on vaarassa. Henkilöstä aletaan levittää poliisin toimesta tietoa, jolla kohteesta tehdään epäilyttävä ja arvaamaton. Jos joku ei suostu yhteistyöhön uhkaillaan pahoilla seurauksilla. Vastaavasti nöyrästi ohjeita noudattaneet saavat palkkansa, joka voi olla työtilaisuuksia, lisääntyviä asiakasmääriä tai vastaavaa taloudellista etua. Henkilöä pyritään myös leimaamaan ja nolaamaan kuiskuttelemalla hänestä kielteisiä tietoja. Kun muutakaan tietoa ei ole kukapa ei uskoisi ainakin suurimmalta osalta. Jatkuva seuraaminen on myös vanha keino painostaa kohdetta.

On myös kerrottu, että turvallisuusviranomaiset keskittyvät toiminnassaan kohdehenkilön suhteisiin muihin henkilöihin. Tällöin mahdollisuuksien mukaan jokaista tuttavuutta tai kanssakäymistä pyritään häiritsemään tai niitä pyritään seuraamaan. Kaikkein läheisimmissä suhteissa se ei aina ole mahdollista. Siksi näiden suhteiden toista osapuolta joudutaan painostamaan samaan tapaan kuin kohdehenkilöä. Kohdehenkilön toiminnasta halutaan tietoa ja lopulta hänet halutaan eristää.

Lisäksi on kerrottu, että laajasti katsottuna tarkoituksena on kohteen kaikinpuolinen nöyryyttäminen ja oman voiman näyttö. Sen toivotaan sotkevan kohdehenkilön elämää ja provosoivan häntä, jolloin olisi mahdollisuus sanoa, että "juuri näinhän me profiloimme hänet". Kohdehenkilöä pyritään psykologisesti horjuttamaan ja hänen uskottavuutta pyritään heikentämään.

Edelleen on kerrottu, että tyypillistä on tietokoneen, ja myös muiden teknisten laitteiden, kautta suoritettava kohteen häirintä. Tarkoituksena on saada kohdehenkilö ymmärtämään että hän on kaikin puolin viranomaisten armoilla. Totaalinen tarkkailu, telekuuntelu ja televalvonta sekä tekninen tarkkailu ovat käytettyjä keinoja. Oleellista niissäkin on nöyryyttämistarkoitus eli kohdehenkilö on saatava ymmärtämään valvonnan ylivoimainen kattavuus. Taloudellisten tappioiden aikaansaamisen yrittäminen - ja aikaansaaminen - kohteelle kuuluu myös käytettyihin menetelmiin.

Kirjoituksiani, puheitani, käyttäytymistäni ja toimintaani on valvottu ja raportoitu eri tahoille vääristellen. Lisäksi niitä on tulkittu tahallisesti väärin. Minut on lavastettu hankaliin tilanteisiin. Mainettani on mustamaalattu ja minusta on juoruttu. Persoonallisista ominaisuuksistani, asemastani, käyttäytymisestäni ja toiminnastani on kehitelty erilaisia tarinoita. Psykologisoinnin avulla minusta ja minun elämäni tapahtumista on kehitelty tosina pidettyjä kielteisiä selitys- ja tulkintamalleja. Manipuloinnin avulla minusta on luotu epäedullinen kuva. Minusta on sepitetty tarinoita, jotka liittyvät persoonallisuuteeni, toimintaani ja työskentelyyni. Pelotteluilla, uhkailuilla ja vihjailuilla tilanteeni ja asemani on ennustettu käyvän yhä ongelmallisemmaksi ja heikommaksi. Lopulta käyttäytymis- ja toimintatavoillani ei ole ollut enää merkitystä. Ne olivat aina tuomittavia.

Minut eristettiin ja lopulta eristäydyin itse. Lisäksi terveyteni heikkeni ja sain stressiperäisiä oireita.

Tapaninpäivänä 26.12.2004 vapauteni riistettiin ja minut järjestettiin säilöön (putkaan) 26.-27.12.2004 välisen yön ajaksi. Pyysin asiasta 28.1.2005 kirjallisen selvityksen Joensuun kihlakunnan poliisilaitokselta. Selvityspyynnössäni haluan tietää syyn miksi minut vietiin putkaan (säilöön) vaikka olin ravintolalaskun ravintola Rossossa (Siltakatu 8, 80100 Joensuu) maksanut. Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen kenttäosaston päällikkö komisario Kimmo Wetterstrandin selvityksen (265/2005, päivätty 7.3.2005) mukaan ravintola Rosson henkilökunta väittää, että olin kieltäytynyt maksamasta aiheuttamaani ravintolalaskua ja olin käyttäytynyt uhkaavasti ravintolahenkilökuntaa kohtaan. Tämän vuoksi ravintolahenkilökunta oli kutsunut poliisin paikalle saadakseen minut maksamaan laskuni ja poistumaan ravintolasta. Selvityksessään (265/2005) Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen kenttäosaston päällikkö komisario Kimmo Wetterstrand väittää, että poliisipartion paikalle tultua partio kehotti minua maksamaan ravintolalaskun, ja edelleen, että olin uhkaillut väkivallalla poliisipartiota ja olin yhteistyöhaluton. Lisäksi selvityksessään (265/2005) Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen kenttäosaston päällikkö komisario Kimmo Wetterstrand väittää, että tämän jälkeen poliisi oli saattanut minut maksamaan laskua ja maksamisen jälkeen pyytänyt minua poistumaan ravintola Rossosta, ja edelleen, että olin tällöin toistanut väkivallalla uhkauksen poliisipartiota kohtaan sanomalla "haluatko turpaan", ja tällöin poliisi oli tehnyt päätöksen ottaa minut kiinni poliisilain (493/1995) 2 luvun 20 §:n 3 momentin perusteella.

Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen kenttäosaston päällikkö komisario Kimmo Wetterstrandin selvitys (265/2005, päivätty 7.3.2005) on puutteellinen, virheellinen ja totuudenvastainen. Tapahtumien kulku on eri kuin väitetään. Lähdin viettämään 26.12.2004 Joensuussa ravintolailtaa n. klo 17.00 ravintola Kerubin Kuppilaan, jossa mm. ruokailin kevyesti ja nautin olutta. Ravintola Kerubin Kuppilassa eräs tuntematon asiakas ilmoitti minulle että blogini kohdassa "Työhistoria: Nokia Oyj (job history: Nokia Corporation)" mainittu entinen ystäväni Juha Hakulinen on ravintola Wanhassa Jokelassa ja hän haluaisi sovitella vuosien 2002-2004 välisiä tapahtumia. Juha Hakulinen oli tuolloin käymässä äitinsä luona Joensuun lähistöllä ja oli vieraillut jo aiemmin 23.12.2004 asunnollani. Tapasin Juha Hakulisen ja kaksi keski-ikäistä naishenkilöä ravintola Wanhassa Jokelassa. Huomautin Juha Hakuliselle hänen menettelystään liittyen henkilökohtaisten tietojeni ilmaisemiseen ja/tai yksityiselämääni loukkaavien tietojen levittämiseen mm. Nokia Oyj:lle. Juha Hakulisen lähdettyä ravintola Wanhasta Jokelasta seurassamme olleet kaksi naishenkilöä ilmoittivat minulle että minut järjestetään sinä iltana putkaan ("pyttyyn"). Epäilen, että seurassamme olleet kaksi naishenkilöä olivat poliisiviranomaisia.

Ravintola Wanhan Jokelan jälkeen menin ravintola Public Corneriin, jossa baarityöntekijä kehotti minua menemään ravintola Rossoon syömään. Tämän jälkeen menin ravintola Rossoon, jossa minut ohjattiin pöytään ja minulle tuotiin ruoka-annos. En aiheuttanut häiriötä ravintola Rossossa vaan käyttäydyin asiallisesti. Syötyäni ruoka-annoksen ja maksaessani ravintolalaskua kassalla kassatarjoilija soitti puhelimitse poliisille tai ravintolan muulle henkilökunnan edustajalle (en voi varmuudella tietää puhelun toista osapuolta). Kello oli tuolloin 20:01 kuten ravintola Rosson maksukorttitositteesta (Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Ravintola Rosso, Ark. 4122641448815) ilmenee. Koska kassatarjoilija oli soittanut poliisille tai ravintolan muulle henkilökunnan edustajalle, jäin rauhallisesti odottamaan poliisipartion saapumista. Poliisipartio saapui paikalle klo 20:05 kuten Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen tutkintailmoituksesta (6140/P/52882/04) ilmenee. Poliisipartion saavuttua klo 20:05 näytin maksetun ravintolalaskun (maksukorttitositteen) saapuville poliisiviranomaisille. Siten poliisipartion ei tarvinnut kehottaa minua maksamaan ravintolalaskua, koska olin sen jo maksanut, enkä uhkaillut väkivallalla poliisipartiota, enkä ollut yhteistyöhaluton. Tämän jälkeen saapuneet poliisiviranomaiset veivät minut kerran ravintola Rosson ulkopuolelle ja sitten takaisin sisälle kassalle. Ilmeisesti ko. operaation tarkoituksena oli se etten muistaisi tapausta myöhemmin ja saisin sen vaikutelman, että poliisi olisi saattanut minut maksamaan laskua. Lopuksi poliisipartio otti minut kiinni poliisilain (493/1995) 2 luvun 20 §:n 3 momentin perusteella vaikka käyttäydyin tilanteessa rauhallisesti ja vei minut Joensuun kihlakunnan poliisilaitokselle.

Saavuttuamme Joensuun kihlakunnan poliisilaitokselle poliisiviranomaiset kirjasivat edellä mainitusta ravintola Rosson tapahtumasta klo 20:28 tutkintailmoituksen (6140/P/52882/04), josta sain itselleni kopion pyydettyäni sitä puhelimitse 30.7.2007. Tutkintailmoituksen (6140/P/52882/04, päivätty 30.7.2007) selostus-osiossa väitetään, että "Päihtynyt Mika Panhelainen häiriöksi ravintola Rossossa, ei maksanut ruokalaskuaan, jolloin henkilökunta pyysi poliisin paikalle. Uhkasi lyödä poliisia turpaan asian selvityksen aikana". Tutkintailmoituksen (6140/P/52882/04) mukaan asiassa tutkijana on toiminut H. Andersin. Tutkintailmoituksen (6140/P/52882/04) on vastaanottanut T. Kontkanen. Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksella kirjatun tutkintailmoituksen (6140/P/52882/04) selostus-osio on puutteellinen, virheellinen ja totuudenvastainen.

Tapaninpäivän 26.12.2004 tapahtumia selvitettiin alustavasti Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksella. Vaikka olin maksanut ravintolalaskun enkä aiheuttanut häiriötä ravintola Rossossa poliisiviranomaiset pitivät minua säilössä (putkassa) 27.12.2004 saakka. Koin tuona aikana alentavaa käytöstä mm. erään keski-ikäisen naispuolisen poliisiviranomaisen taholta. Pääsin pois säilöstä 27.12.2004 n. klo 5.30. Kävelin suoraan Joensuun taksiasemalle ja menin taksilla kotiini. Säilössä pitämiselle ei ollut perusteita koska ei ollut todennäköistä, että syyllistyisin henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen tai aiheuttaisin häiriötä tai vaaraa.

Tapaus on mainittu sekä 5.4.2005 tekemässäni toisessa kantelussa eduskunnan oikeusasiamiehelle (dnro 1066) että 15.7.2005 tekemässäni poliisitutkintapyynnössä. Tutkinnanjohtaja kihlakunnansyyttäjä Reijo Rapo ei ole tutkinut asiaa lainkaan.

Suomen turvallisuusviranomaiset ja heidän avustajansa ovat halunneet näyttää voimaansa ja minua on haluttu nöyryyttää. Tarkoituksena on ollut avoin ja kätketty uuvuttaminen. Ravintola Kerubin Kuppilan tapahtumat sovittiin jo aiemmin. En pidä siitä, että naispuolinen poliisiviranomainen yrittää riisua päällyshousuni ja sylkee putkan lasiin minun ollessa lasin toisella puolen.

Minulle on järjestetty muitakin hankalia tilanteita, joiden on toivottu sotkevan elämääni ja provosoivan minua. Tällöin olisi mahdollisuus sanoa, että "juuri näinhän me profiloimme hänet". Minua on pyritty psykologisesti horjuttamaan ja uskottavuuttani on pyritty heikentämään.

Muutin Joensuusta Helsinkiin (Kauppalantie 14 A 13, 00320 Helsinki, vuokranantajana Sinikka Rajala-Vakkilainen) 15.6.2005 mutta tilanne ei merkittävästi muuttunut. Muuttoautoa kuljetti Kari Koskela -niminen henkilö (puh. 040 7361512) ja muutossa oli apuna Helsingissä entinen tuttavani Hannu Kyllönen. Tavarani lastauksen jälkeen Joensuussa muuttoauton kuljettaja kertoi käyvänsä autollaan ennen ajoon lähtöä ystävänsä luona viemässä apumiehen pois. En ollut tuolloin mukana muuttoauton kyydissä. Matkustin muuttoauton kyydissä Joensuusta Helsinkiin.

Ilmeisesti minusta levitettyjen valheellisten tietojen ja vihjausten sekä yksityiselämääni liittyvien asioiden seurauksena on syntynyt kollektiivinen mielenhäiriö eli ns. joukkopsykoosi.

Opiskelin lukuvuotena 2005-2006 Joensuun seudun työvoimatoimiston työvoimaneuvoja Ritva Rusin kehotuksesta mediatekniikan erikoistumisopintoja EVTEK-ammattikorkeakoulussa. Suoritin syyslukukaudella 2005 kaksi kurssia: Digitaalinen valokuvaus ja Viestintätekniikan perusteet. Opintojen olisi pitänyt loppua 1.9.2006, mutta kiusaamisen ja henkisen painostamisen sekä siihen liittyvän terveydentilani heikkenemisen seurauksena jouduin keskeyttämään mediatekniikan erikoistumisopintoni helmi-maaliskuussa 2006. Opiskeluani yritettiin tietoisesti vaikeuttaa. Digitaalinen valokuvaus -kurssin opettajana toimi koulutusohjelmajohtaja Erkki Aalto, joka oli aiemmin työskennellyt Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa Cadimef-studioissa. Kuvatekniikka ja Digitaaliset tulostustekniikat -kurssin opettajana toimi Toni Weurlander. Joidenkin opiskelijoiden (Alli Savolainen, Kati Vähä-Ruka) kanssa työskentelyni sujui huonosti. Eräiden opiskelijoiden (esim. Mikko Uosukainen, Mari Silpola, Mika Konttila, Sasu Martenson ja Minna Hulkkonen) kanssa työskentelyni onnistui mielestäni hyvin.

Epäilen, että Suomen turvallisuusviranomaiset olivat ottaneet yhteyttä EVTEK-ammattikorkeakouluun. On myös mahdollista, että tieto tekemästäni poliisitutkintapyynnöstä oli levinnyt epävirallisia kanavia pitkin. Ammattikorkeakoulujen rehtorit (mm. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Pentti Maljojoki ja EVTEK-ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Törmälä) sekä muut ammattikorkeakoulujen nimeämät edustajat tapasivat säännöllisesti ammattikorkeakoulujen rehtorineuvostossa Arene ry:ssä.

Osallistuin syksyllä 2005 terveyteni niin salliessa vapaaehtoistoimintaan (SPR Haagan osasto) ja kuntoliikuntaan (Stadi Boxing ry) sekä syksyllä 2006 Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston kursseille 12.9.-5.12.2006 Saaristomerenkulku A (opettajana Pekka Jylhä), 18.9.-27.11.2006 Venyttelyjumppa (opettajana Heidi Kalm) ja 17.9.2006 Maastovaellus Nuuksiossa (opettajana Jorma Liljeberg). Suomen Punaisen Ristin Haagan osaston ryhmänjohtajana toimi Vesa Kirjavainen ja varajohtajana toimivat Miia Korhonen sekä Pia Lindholm. Stadi Boxing ry -nyrkkeilyseuran päävalmentajana toimi Risto Kopra ja naisten valmentajana toimi Tuija Hakala. Suomen Punaisen Ristin Haagan osaston toiminnassa oli mukana mm. terveydenhuollon ammattihenkilöitä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiristä. Sain sen käsityksen että Risto Kopra on sukua rikoskomisario Ismo Kopralle.

Olen joutunut lopulta keskeyttämään kurssini. Minut on haluttu tietoisesti eristää.

Edellä on kuvattu vain osa tapahtumista. Tulen palaamaan näihin tapahtumiin myöhemmin. Samassa yhteydessä tulen käsittelemään myös terveydenhuollon piirissä kokemiani vaikeuksia. Vaihdoin lopulta yksityisen lääkäriaseman asiakkaaksi huhtikuussa 2007.

Jälkikäteen arvioiden vaikuttaa siltä, että osa henkilöistä, joiden kanssa olen ollut tekemisissä, on toiminut myös tiedonhankkimistarkoituksessa ja on myös omalta osaltaan osallistunut kiusaamiseen ja henkiseen painostamiseen. Olen ollut tekemisissä tässä blogissa mainittujen henkilöiden lisäksi mm. seuraavien henkilöiden kanssa: Mika Suutarinen, Anssi Herttuala, Ari Virtanen, Jyrki Saukkonen, Raisa Kyrönseppä, Kristiina Fasoulas, Tiina Järvinen, Marjut Laukkanen, Sari Palm, Jarmo Leppä, Karla Loppi, Anna-Maija Suviranta, Mia Outakoski, Teija Nikkanen, Ismo Korhonen, Pia Björk, Kari Andersin, Jarmo Kalanti, Milka Sunell, Karla Tiensuu, Alina Juntila, Johanna Arola, Niina Vincelot, Riitta Takala sekä Anne Penttilä.

Erityisesti tarkkailua, kiusaamista ja henkistä painostamista on tapahtunut ravintoloissa ja naapurustoni keskuudessa. Tämä on tunnettu painostusmenetelmä jolla on monia muotoja. Esimerkkeinä tästä olkoon seuraavat: Joensuussa pihasireenistäni yritettiin viedä keväällä 2003 luvatta kukkia, polkupyöräni varastettiin kerran 5.7.2003, lumikolani katosi syksyllä 2003, polkupyöräni renkaita tyhjennettiin, rannekelloni 'katosi' kesän 2004 alussa, isäni postiluukusta oli pudotettu 22.9.2004 epäsuora uhkauspostikortti, roskapussi ilmestyi ovelleni 28.9.2004, autoni avain palautettiin kerran hajotettuna ja minulle huudeltiin (mm. naapurini Tero Turunen: "me ajetaan se vittuun täältä"). Naapureinani Joensuun Siihtalassa olivat mm. Tero Turunen, Tiina Suorsa, Anniina Mustalahti, Saara Pajarinen ja Olli Hantila. Helsingissä postiluukustani pudotettiin 5.1.2007 häirintäpostikortti ja samana päivänä sain häirintäviestin. Lisäksi olen kahteen otteeseen saanut postini mukana naapurini Kauhasen Ruotuväki-nimisen puolustusvoimien uutislehden, jonka olen aina palauttanut hänen postiluukkuunsa, ja kerran huoltomies on yrittänyt tulla sisään asuntooni omilla avaimillaan ilman lupaani. Edelleen olen kokenut taloyhtiössämme minuun kohdistettua huutelua ja sanailua (esim. "Sinut tapetaan"), kattoon koputtelua ja kolistelua sekä turhaa ovikellon soittelua. Erityisesti naapurini Wickman (Maj Wickman) nyk. Jouppi, naapurini Vitikainen / Hartikainen (Jenni Hartikainen? ja muut hänen aikanaan asunnossa oleskelleet henkilöt sekä myöh. Gardziella ja asunnossa oleskelleet henkilöt) nyk. Siman, naapurini Lewenstam sekä yläkerran naapurini Paananen (Harri Paananen) ja Paanasen naisystävä ovat olleet aktiivisia. Suurin osa naapureistani on kuitenkin toiminut melko asiallisesti.

Asuintaloni äänieristys oli huono. Asuntoni yläkerrasta ja rappukäytävästä kuuluivat erilaiset liikkumiseen, koputteluun, kolisteluun ja keskusteluun liittyvät äänet erityisen hyvin. Eräs tehokas keino häirintään on REM-unen aikainen rytmikäs kattoon koputtelu ja puhe. REM-unesta, kuten syvästäkin unesta, on hankala herätä. Ihminen muistaa REM-unen aikaiset tapahtumat ja saattaa joissakin tapauksissa tiedostamatta noudattaa annettuja ohjeita, mutta ei pysty heräämään. REM-unen aikaisesta häirinnästä on olemassa useita teorioita ja se saattaa johtaa vahingollisiin muutoksiin aivojen toiminnassa ja ihmisen käyttäytymisessä. Nimi- ja numeropalvelutiedustelut (puh. 118) eivät löytäneet puhelinnumeroa ja nimeä yläkerran naapurini Paanasen osoitteeseen. Minulle oli kerrottu hänen nimensä aiemmin läheisessä ravintolassa (Cafe Lemon Bar, Kauppalantie 22, 00320 Helsinki).

Asuin Helsingissä Etelä-Haagassa. Muuttaessani asuntooni 15.6.2005 naapurini Wickman (Maj Wickman) tuli esittelemään itsensä ja myöhemmin 27.7.2005 pyysi virittämään televisiotansa. Kerroin hänelle tuolloin mm. osan henkilöhistoriastani. Maj Wickman oli vuonna 2005 taloyhtiömme hallituksen jäsen. Vaikuttaa siltä, että hän ja/tai muut edellä mainitut naapurini ovat levittäneet minusta valheellisia tietoja ja vihjauksia ja/tai yksityiselämääni liittyviä asioita naapurustoni keskuudessa.

Olin 14.10.2009 n. klo 17.50-19.09 kävelemässä Helsingissä Pikku Huopalahdessa. Korppaanmäentien ja mätäpuron välisen sillan jälkeisellä kävelytiellä oli mies kameroineen irrallaan olevan Rottweiler-sukuisen koiran kanssa siten, että koira oli toisella puolen tietä ja mies toisella puolen tietä. Pysähdyin juuri ennen miehen ja koiran ohittamista ja arvioin tilannetta. Muita ihmisiä ei ollut näkyvissä. Tulin siihen tulokseen, että on parempi kääntyä takaisin ja kulkea toista reittiä. Koira voi tuollaisessa tilanteessa hyökätä.

Vastaavia koirilla uhkaamisia on tapahtunut enemmänkin, mm. Helsingissä 11.7.2006 (Tanskandoggi irrallaan), 18.11.2017 (keskikokoinen bullterrierityyppinen koira ja liian pitkä talutusnuora), 21.11.2017 (keskikokoinen koira ja liian pitkä talutusnuora), 23.2.2018 (keskikokoinen villakoiratyyppinen koira vapaana), 16.6.2018 (keskikokoinen amerikanbulldoggi- tai bullterrierityyppinen koira ja liian pitkä talutusnuora), 16.-17.6.2018 (Labradorinnoutaja irrallaan), 22.6.2018 (keskikokoinen bullterrierityyppinen koira ja liian pitkä talutusnuora) ja 23.8.2018 (isokokoinen australiankelpietyyppinen koira raitiovaunu 2:ssa käytävän tukkeena) sekä Turussa 8.6.2016 (isokokoinen saksanpaimenkoiratyyppinen koira ja liian pitkä talutusnuora) ja 13.8.2016 (Tanskalais-ruotsalainen pihakoira tai Andalusianrottaterrieri päästetty vapaaksi). Tunnen koirien käyttäytymistä.

Olin 18.10.2009 n. klo 20.06-21.19 kävelemässä Helsingissä Pikku Huopalahdessa. Korppaanmäentien ja mätäpuron välisen sillan kohdalla n. klo 20.45 kolme nuorta miestä halusi tupakkaa ja nimitteli minua homoksi kun en antanut. Pysähdyin ja kysyin, että mikä minä oikein olen, ja hetken kuluttua yksi nuorista miehistä iski päällään silmälasini vasempaan linssiin ja minun vasempaan silmäkulmaani. Nuoret miehet olivat n. 15-17-vuotiaita ja minua iskeneellä oli viinapullo tms. povitaskussa. Ajoin heidät tiehensä ja soitin puhelimella hätäkeskuksen hätänumeroon 112, koska tilanne alkoi vaikuttaa uhkaavalta. Minua iskenyt nuori mies hyökkäili vielä ison kiven kanssa, mutta hänkin lähti lopulta karkuun kun kuuli että poliisit ovat tulossa. Poliisipartion saavuttua pyysin minua haastatellutta poliisiviranomaista tekemään asiasta rikosilmoituksen rikosnimikkeellä lievä pahoinpitely. Sain iskun seurauksena vasempaan silmäkulmaani nirhauman ja turvotusta. Silmälasini ovat epätasapainossa. En tiedä löysikö poliisipartio lopulta nuorisojoukon. En myöskään tiedä kirjasivatko poliisiviranomaiset asiasta rikosilmoituksen kuten pyysin.

Tein 2.1.2010 www.poliisi.fi-sivuston kautta sähköisen rikosilmoituksen IRCNetin #effi-kanavalla tapahtuneesta minuun kohdistuneesta rikoslain (39/1889) 24 luvun 9 §:n mukaisesta kunnianloukkauksesta. Sähköinen rikosilmoitukseni sisälsi selostuksen tapahtumasta (mitä, missä, milloin ja kuka), rikoksesta epäillyn henkilön yhteystiedot, todistajan nimen ja yhteystiedot sekä omat yhteystietoni ja tiedon siitä, että yhteystietoni ovat salaiset. Sähköiseen rikosilmoitukseen liitin zip-pakatun liitetiedoston, joka sisälsi mm. rikoksesta epäillyn henkilön kotisivuilta tarvittavat tulosteet hänen tunnistamiseksi. Sähköisessä rikosilmoituksessa vaadin tekijälle rangaistusta ja ilmaisen tahtoni siitä, että asia voidaan käsitellä poliisin antamalla sakolla (rangaistusvaatimuksella). Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Miia Aarrekorpi soitti minulle 4.1.2010 puhelimitse ja kertoi, että heidän mielestään asiassa ei ole tapahtunut rikosta. Pyysin ylikonstaapeli Miia Aarrekorpea lähettämään minulle asiaan liittyvän tutkintailmoituksen ja esitutkinnan päätöksen. Sain tutkintailmoituksen ja tutkinnan päätöksen postitse 11.1.2010. Soitin 13.1.2010 puhelimitse tutkintailmoitukseen tutkinnanjohtajaksi merkitylle Helsingin poliisilaitoksen poliisiviranomaiselle Mikko Masalinille. Hän oli ollut tuolloin lomalla. Soitin 14.1.2010 puhelimitse tutkinnan päätöksen allekirjoittaneelle Helsingin poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Mika Myöhäselle. Rikosylikonstaapeli Mika Myöhäsen mukaan asiassa ei ollut tapahtunut rikosta, koska olin itse kysynyt toiselta henkilöltä että väittääkö hän minua kahjoksi, ja koska keskustelijat eivät tunteneet toisiaan. Rikosylikonstaapeli Mika Myöhäsen mukaan rikoksesta epäiltyä ei oltu rikosilmoituksessa yksilöity. Tutkinnan päätöstä tehtäessä mitään selvityksiä ei oltu tehty ja todistajaan ei oltu yhteydessä. Tutkintailmoituksesta ilmenee, että rikoksesta epäilty henkilö oli ensin nimitellyt minua ja sen jälkeen olin varmistanut kysymyksellä että ihan varmastiko hän väittää minua kahjoksi. Tähän rikoksesta epäilty henkilö oli vastannut, että "ihan pikkasen, joo".

Vastaavaa nimittelyä ja/tai epäasiallista käytöstä on tapahtunut #effi-kanavalla enemmänkin. Otin 2.11.2010 IRCNetin kautta yhteyttä silloiseen Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen puheenjohtajaan Tapani Tarvaiseen (nimimerkki 't^2') ja kysyin, että: "eikös tämä ole asiatonta?", "mielenterveyttäni epäillään ja minua nimitellään paranoidiksi skitsofreenikoksi effi-kanavalla asiasta, joka on euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsiteltävänä" ja "mitä te aiotte tehdä?". Sain silloiselta Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen puheenjohtajalta Tapani Tarvaiselta vastaukset, joiden mukaan: "Minulla ei ole juuri nyt aikaa eikä voimia lukea #effiä tai tehdä paljon muutakaan, mutta välitän tiedon Effin hallitukselle" ja "Siinä kaikki mitä *minä* teen asialle tänään. Mitä hallitus tekee, saa nähdä". Olen kysynyt 2.-4.11.2010 silloiselta Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen puheenjohtajalta Tapani Tarvaiselta kolme kertaa milloin Electronic Frontier Finland ry:n hallitus käsittelee asiaa, mutta en ole saanut vastausta. Vuonna 2010 Electronic Frontier Finland ry:n hallitukseen kuuluivat seuraavat henkilöt: Tapani Tarvainen (puheenjohtaja), Mikko Rauhala (varapuheenjohtaja), Leena Romppainen (varapuheenjohtaja), Timo Karjalainen, Virpi Kauko, Mika Kivilompolo (teknologiavastaava), Juho Lindman (taloudenhoitaja), Ville Oksanen, Sirpa Pöyhönen ja Markku Räsänen. Olen Electronic Frontier Finland ry:n jäsen.

Keskustelin 26.-27.11.2012 #effi-kanavalla ns. Chisugaten yhteydessä musiikkikappaleiden laittomasta lataamisesta ja jakelusta. Esitin mielipiteinäni mm. seuraavaa: "heppoisin perustein tehty väite ja kärjekkäästi tuomittu, ei ole esitetty mitään näyttöä, miltähän mahtaa isästä ja tyttärestä tuntua?", "toistan aiemman kantani: jokainen joka on ollut it-tuessa töissä tietää, että ihan hyvin tuollainen lataaminen voi johtua tietämättömyydestä" sekä "toinenkin skenaario on myös mahdollinen, vaikkakin epätodennäköinen, olisi outoa ja moraalinen tuomio olisi kova, jos isä vierittäisi tahallisesta toiminnastaan syyn 9-vuotiaan tyttärensä niskoille", ja myöhemmin 27.11.2012 asiakasliittymien, CPE:n konfiguraation, BitTorrent-protokollan ja NAT -keskustelun yhteydessä: "chisugaten kaverin kannattaisi tarkistaa konfiguraatiot, voi olla että hänen liittymästään ei ole jaettu mitään" sekä "yhteyden avaaminen NATin ulkopuolelta ei onnistu ilman että NATia konfiguroidaan, tiedät sen ihan hyvin", jonka jälkeen Mikko Rauhala (nimimerkki 'mjr') sulki minut pois #effi-kanavalta (You have been kicked from #effi by mjr (trollaamaan muualle)). Käyttäydyin keskustelun aikana asiallisesti ja yritin esittää perusteltuja mielipiteitä. Tietoliikenneyhteyteni katkesi kerran 26.11.2012 (Disconnected (Connection timed out)). Pidän Mikko Rauhalan ja muiden keskusteluun osallistuneiden henkilöiden toimintaa käsittämättömänä. Electronic Frontier Finland ry:n sääntöjen 2 §:n mukaan "Yhdistyksen tarkoituksena on toimia sananvapauden ja yksityisyyden suojaamiseksi ja edistämiseksi niin Internetissä kuin yhteiskunnassa laajemminkin".

Electronic Frontier Finland ry on ollut mukana rahoittamassa Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen mainoskampanjaa. Tekijänoikeuslain (404/1961) 7 luvun 60 a §:n mukaan "Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta". Saman on todennut eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja vastauksessaan (Dnro 4565/4/12) Effin tekemään kanteluun. Hallituksen esityksen HE 28/2004 vp mukaan pelkkä tiedostojen laiton lataaminen ei täytä rikoslain (39/1889) 49 luvun 1 §:n mukaisen tekijänoikeusrikoksen tunnusmerkkejä. BitTorrent-ohjelmistoilla on mahdollista ladata aineistoa jakamatta sitä. NATin vaikutus BitTorrent-protokollan toimivuuteen on tunnettu ongelma, johon on kehitetty useita ratkaisuja, kts. esim. Yangyang Liu, Jianping Pan, The impact of NAT on BitTorrent-like P2P systems, P2P '09. IEEE Ninth International Conference 9-11 Sept. 2009.

Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Leena Romppaisen (nimimerkki 'Droidy') kommentit edellä mainitussa IRCNetin #effi-kanavalla 1.1.2010 tapahtuneessa keskustelussa olivat seuraavat: "hmm, pitäis katsoa mitkä on speksit täällä, http://irrepressible.info/" ja "tuli mieleeni jonain päivänä, että Effin etusivun poiminnassa on lähinnä Aasiaa ja Lähi-itää, mutta kyllähän länsimaissakin kaikenlaista tapahtuu". Olen kertonut #effi-kanavalla että minua pidetään lainvastaisesti ns. salaisten tiedonhankintakeinojen ja/tai salaisten pakkokeinojen kohteena, kotirauhaani rikotaan, postiliikennettäni, tietoliikenneyhteyksiäni sekä televiestintääni häiritään ja minua estetään hankkimasta todisteita. En ole osallistunut #effi-kanavan keskusteluihin 27.11.2012 jälkeen.

Electronic Frontier Finland ry antoi 11.9.2011 Isoveli-palkinnon sisäasiainministeriölle siitä, että Suomen poliisi sai todennäköisesti yhdet maailman laajimmista oikeuksista murtautua kansalaisten tietokoneisiin ja lamaannuttaa niistä löytyvät tietoturvaohjelmistot toiminnan tutkimiseksi. Electronic Frontier Finland ry ei ehtinyt antaa lausuntoa esitutkintalain, pakkokeinolain ja poliisilain kokonaisuudistuksesta. Olin tarjonnut 1.9.2009 'Effi-aktivistit'-sähköpostilistalla esitetyn pyynnön johdosta Electronic Frontier Finland ry:n perustajajäsen Ville Oksaselle apuani esitutkintalain, pakkokeinolain ja poliisilain kokonaisuudistuksen käsittelyssä. En saanut silloin sähköpostiini vastausta. Sinänsä 15.7.2005 uudistetun poliisilain (493/1995) 3 luvun sisältö oli vireillä Effin hallituksessa aloitteestani jo vuosina 2006 ja 2008. Silloiselta Electronic Frontier Finland ry:n hallituksen puheenjohtajalta Tapani Tarvaiselta 12.3.2008 saamani tiedon mukaan pöytäkirjaan oli kirjattu seuraavaa: "5b. Keskusteltiin poliisilain uudistuksesta ja päätettiin seurata tilannetta, mutta olla ryhtymättä muihin toimenpiteisiin toistaiseksi". Samaan tulokseen oli kuulemma päädytty vuonna 2006.

Electronic Frontier Finland ry on antanut 31.1.2015 Isoveli-palkinnot poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle, poliisihallitukselle ja Microsoftille. Palkinnot pohjautuvat englantilaisen Privacy Internationalin luomaan Big Brother Awards -konseptiin ja niillä tuodaan ilmi yksityisyydensuojaan kohdistuvia loukkauksia. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tilastojen mukaan Suomi saa EIT:ltä tuomioita etenkin Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan (Oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin), 8 artiklan (Oikeus nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta) ja 10 artiklan (Sananvapaus) rikkomisista.

Wikimedia Foundation, joka ylläpitää mm. Internetissä usealla kielellä julkaistavaa ilmaista vapaan sisällön tietosanakirja Wikipediaa, ja Electronic Frontier Finland ry ovat joutuneet hankaluuksiin Suomen rahankeräyslain viranomaistulkinnan johdosta. Kuten blogini kohdassa "Ei apua Suomessa toimivilta ihmisoikeusjärjestöiltä (no help from the human rights organizations that operate in Finland)" kerrotaan, Suomi on mukana YK:n ihmisoikeusneuvoston yleismaailmallisessa määräaikaistarkastelussa. Electronic Frontier Finland ry on jättänyt 31.3.2022 ja 6.6.2022 lausunnon rahankeräyslain käyttämisestä kansalaistoiminnan estämiseksi Suomessa.

Poliisiviranomaiset eivät halua, eivätkä ole halunneet, tutkia minuun kohdistuneita rikoksia, koska olen tehnyt poliisitutkintapyynnön, joka kattaa sekä työpaikkakiusaamisen että poliisiviranomaisten toiminnan, ja koska olen tehnyt kantelut eduskunnan oikeusasiamiehelle (dnro 2403, dnro 1066 ja dnro 2256) ja valtioneuvoston oikeuskanslerille (dnro 1268/1/07 ja dnro 1223/1/2009), ja koska olen tehnyt blogini kohdassa "Kantelu oikeuskanslerille (an official complaint to The Chancellor of Justice)" mainitun valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

Taloyhtiössämme aloitettiin julkisivuremontti 29.12.2009. Työt suoritettiin arkipäivisin klo 7.00-19.00 välisenä aikana ja lauantaisin poikkeustapauksissa. Työstä aiheutui hetkellistä rakenteiden tärinää ja runsaasti melua. Asunnossani on ollut tunkkaista ja sitä ei ole voinut kunnolla tuulettaa. Työalueella olevat ikkunat peitettiin ulkopuolelta rakennusmuovilla. Ikkunat suojattiin levyllä purkutöiden ajaksi. Parvekeovet suljettiin ulkopuolelta työn ajaksi. Taloyhtiö oli kokonaisuudessaan verhottu suojamateriaalilla. Urakoitsijan tiedotteiden mukaan telineiden sisäpuolella olevat tuuletusikkunat tuli pitää kiinni työn aikana klo 7.00-18.00. Koska asuntoni tuuletusikkuna oli peitetty rakennusmuovilla ja tuuletusikkunaa ei voinut aukaista, soitin puhelimitse ensimmäisen kerran 13.4.2010 ja sen jälkeen kaksi kertaa urakoitsijan työnjohtajalle Ilkka Raiskille. Koska lupauksesta huolimatta tuuletusikkunani kohdalla olevaan rakennusmuoviin ei oltu tehty aukkoa tuuletusta varten eikä rakennusmuovissa olevia reikiä oltu muilta osin paikattu, otin ensimmäisen kerran 27.4.2010 ja toisen kerran 30.4.2010 sähköpostitse yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään Matti Kuulaan ja pyysin häntä hoitamaan asian ja ottamaan yhteyttä urakoitsijan työnjohtajaan Ilkka Raiskiin. Koska asiaa ei oltu vieläkään hoidettu, soitin 3.5.2010 puhelimitse urakoitsijan työnjohtajalle Ilkka Raiskille. Lopulta 3.5.2010 asuntoni tuuletusikkunan kohdalla olevaa rakennusmuovia aukaistiin siten, että asuntoani oli mahdollista edes hieman tuulettaa. Tuuletusikkunaa oli mahdollista aukaista n. 2 cm. Asunnossani on ollut päivisin ja myös öisin kuuma (n. +30 celsiusastetta). Taloyhtiön ilmanvaihto ei ole kunnolla toiminut. Asunnossani oli kosteaa. Asuntoni tuuletusikkunan kohdalla oleva rakennusmuovi suljettiin 27.5.2010. Kuumuuden ja ilmanvaihdon puutteiden seurauksena kannettavan tietokoneeni toiminta on häiriintynyt alkaen kevättalvesta 2010. Myös tulostimeni toiminta on häiriintynyt. Ikkunoideni kohdalla olevat rakennusmuovit poistettiin 29.6.2010. Asuntoni kohdalla oleva suojamateriaali poistettiin 16.7.2010. Asuntoni kohdalla olevat rakennustelineet poistettiin 21.7.2010. Asuntoa oli nyt mahdollista tuulettaa. Olen puhdistanut ja päivittänyt kannettavan tietokoneeni ja hankkinut toisen tulostimen. Alunperin julkisivuremontin oli tarkoitus olla valmis 15.7.2010. Saamani tiedotteen 15.6.2010 mukaan töiden oli tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan 16.8.2010 mennessä. Saamani tiedotteen 17.8.2010 mukaan huoneistoparveketyöt olivat valmistumassa. Saamani tiedotteen 27.9.2010 mukaan julkisivuremontin virheitä ja puutteita on kierretty korjaamassa. Asukaskyselyyn olisi pitänyt vastata 29.9.2010 mennessä. Minulta käytiin 27.10.2010 pyytämässä vastaus 17.8.2010 päivätyn tiedotteen mukaiseen asukaspalautekyselyyn. Allekirjoittamani asukaspalautekysely käsitteli asuntoni lattiaan ja kattopintoihin sekä kaiteisiin ja parvekkeen taustaseinään tulleita puutteita ja vaurioita. Julkisivuremontin urakoitsijana on toiminut Raitayhtiöt Oy -niminen yritys. Taloyhtiön isännöitsijänä on toiminut Isännöintikuula-niminen yhtiö. Taloyhtiön hallitukseen vuonna 2009 kuuluivat seuraavat henkilöt: Orvo Sotka (pj), Timo Santasalo, Merja Smolander, Tarja Maunola ja Minna Rantanen. Taloyhtiön ulkoseinässä olleen julisteen mukaan urakoitsijan tiedotteissa työnjohtajana esiintyvä Ilkka Raiski on toiminut julkisivuremontin vastaavana mestarina. Julisteen mukaan työnjohtajana on toiminut Jari Sohlberg. Yörauhaani on häiritty. Asunnossani on ollut kosteusvaurioita ja siitä on löytynyt hometta. Asuntoa remontoidaan. Minun on ollut erittäin vaikea kirjoittaa blogini kohdassa "Kantelu oikeuskanslerille (an official complaint to The Chancellor of Justice)" mainitsemaani valitusta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle kotonani. Asuntoni saniteettitilojen WC-istuinta on käyty korjaamassa neljä kertaa 14.12.2011-29.6.2012 välisenä aikana. Kolmena kertana on korjattu edellisten korjausten jälkiä. Taloyhtiön huollosta on vastannut Kiinteistöhuolto R & M Ay. Olen etsinyt uutta asuntoa (mm. VVO, Asuntohelppi ja S-Asunnot Oy), mutta en sellaista Suomesta löytänyt.

Minulla on ollut flunssan oireita alkaen 21.6.2010. Minulla on kurkkukipua, nuhaa ja yskää sekä väsymystä, lihassärkyä ja päänsärkyä. Lisäksi minulla on ollut kuumetta ja hengitysvaikeuksia. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen hoito-ohjeita -puhelinpalvelusta 24.6.2010 saamani tiedon mukaan sikainfluenssaa ei ole liikkeellä. Asumisterveysliitto AsTe ry:n www-sivujen mukaan toistuvat alahengitystietulehdukset saattavat johtaa astman syntymiseen.

Olen hankkinut 20.8.2010 ilmanpuhdistimen, joka poistaa asuntoni sisäilmasta epäpuhtauksia ja liian korkeita hiilidioksidipitoisuuksia. Ilmanpuhdistimen esitteissä todetaan, että riittämätön ilmanvaihto nostaa sisäilman hiilidioksidipitoisuuksia ja aiheuttaa väsymyksen tunnetta, pahoinvointia ja päänsärkyä. Edelleen olen hankkinut 29.12.2010 HEPA-suodattimilla varustetun pölynimurin. Julkisivuremontin aikaiselta melulta olen suojautunut kupusuojaimella. Hajuhaitoilta suojauduin ilmanraikastimilla.

Olin hakenut jo aiemmin asuntoa Helsingistä, mutta sitä ei oltu minulle tarjottu. Olen löytänyt uuden asunnon 20.7.2012. Muutin 15.8.2012 Turkuun (Linnankatu 66 B 22, 20100 Turku, vuokranantajana Keva). Muuttoliike Jy-Pi Oy (PL 84, 01601 Vantaa, puh. 040 9009889) kuljetti tavarani Helsingistä Turkuun. Kotivakuutukseni korvasi edellisestä asunnostani mitatun kosteusvaurion ja remontin perusteella muuttoni kustannukset sekä vuodesohvan, patjan ja sijauspatjan hävittämisen sekä osittain uusien vastaavien tuotteiden hankkimisen.

Poismuuttaessani Helsingin Etelä-Haagan asunnosta jouduin huomauttamaan vuokranantajaa siitä, että asunnon keittiön astiakaapiston hyllyjen kiinnikkeet ovat liian lyhyet. Tällöin vaarana koko asumisaikana oli että astiakaapiston hyllyt romahtavat alas astioineen.

Tilanne ei ole muuttunut. Toimintaani on seurattu ja mm. untani on häiritty. Heräsin 1.10.2012 illalla erittäin voimakkaaseen porausääneen. Aamulla 2.10.2012 oikeaa korvaani tinnitti ja kuuloni oli selvästi heikentynyt. Koska porailu edelleen jatkui, kävin 2.10.2012 soittamassa yläkerran naapurini Eevosen ovikelloa jotta he ilmoittaisivat etukäteen porailusta niin osaisin käyttää kuulosuojaimia. Ovea ei avattu. Asunnossa oleskelee ainakin kaksi henkilöä: mies ja nainen. Nimi- ja numeropalvelutiedustelut (puh. 118 ja 0200 16100) eivät ole löytäneet puhelinnumeroa ja nimeä ko. asukkaan osoitteeseen. Taloyhtiön järjestyssäännöissä todetaan, että "Melua ja häiriöitä aiheuttavista töistä on ilmoitettava etukäteen naapureille, ja ne on pyrittävä tekemään arkisin ennen kello 21.00". Porailua ja meluamista on esiintynyt edellä mainitun tapahtuman jälkeenkin useaan eri otteeseen. Taloyhtiön B-rapun ulko-ovi oli ollut lukitsematon ainakin alkaen 7.9.2012. Ilmoitin asiasta 8.10.2012 taloyhtiölle, jonka jälkeen ulko-ovi lukittiin. A-rapun ulko-ovi oli asianmukaisesti lukittu. Asun B-rapussa. Kiusaaminen ja henkinen painostaminen on ollut jatkuvaa.

Naapureinani Turussa ovat olleet mm. Aalto, Ahonen, Roos, Rönkkö Seitoranta, Pohto, Kulmala, Välimäki, Eevonen ja Kosonen Tuomi.

Pyykinpesukoneeni ei ole toiminut Turkuun muuttoni jälkeen. Olen kytkenyt pyykinpesukoneeni taloyhtiön huoltomiehen Jari Anttosen 23.8.2012 antaman ohjeen mukaan. Pyykinpesukoneeni on saattanut hajota muuton yhteydessä tai sitten sen kytkennöissä on jotakin vialla. En ole kutsunut huoltomiestä paikalle enkä ole hankkinut uutta pyykinpesukonetta. Tällä hetkellä käytän taloyhtiön pesutupaa pyykkini pesemiseen. Taloyhtiön pyykinpesukone on maksullinen ja se toimii 50 sentin kolikoilla. Taloyhtiön pyykinpesukoneen käyttämisessä on ilmennyt jatkuvia ongelmia. Pyykkini seasta on löytynyt mm. paperituppoja, väriäpäästäviä vaatekappaleita, purukumia, koiran karvaa ja pikkukiviä. Matkustaessani ensi kertaa Turusta Joensuuhun 5.-7.5.2013 tarkoituksenani vierailla isäni haudalla oli edeltävällä pyykkivuorollani 3.5.2013 toisen henkilön pyykit peseytymässä ja niin edelleen.

Taloyhtiössämme myös remontoidaan. Olen soittanut 8.3.2013 puhelimitse taloyhtiön isännöitsijälle Riitta Korhoselle (Realia Isännöinti Oy) ja sopinut, että remonttien ajaksi urakoitsijan tulee laittaa ilmoitus häiriöiden kestosta taloyhtiömme asianmukaisille ilmoitustauluille. Maanantaina 11.3.2013 ilmoitusta häiriöiden kestosta ei ollut vielä tullut. Olen saanut 14.3.2013 taloyhtiön omistajan Kevan rakennuspäällikön Matti Heinon ja taloyhtiön isännöitsijän Riitta Korhosen ilmoituksen tulevan vuoden korjauksista. Taloyhtiömme ilmoitustauluille on myöhemmin ilmestynyt korjausten aikataulut. Asuntoni osalta korjaukset ajoittuvat heinä-lokakuulle 2013. Parvekkeeni ovi suljettiin ulkoapäin 19.9.2013. Pääurakoitsija Varpe Oy:n vastaavalta työnjohtajalta Aku Tähtiseltä 27.9.2013 puhelimitse saamani tiedon mukaan parvekkeen oven lukitusta ei voi viranomaisten vaatimusten takia purkaa ennen kuin parvekkeen ylin käsijohde on asennettu. Käsijohteen asentaminen on myöhästynyt työssä ilmenneiden vaikeuksien vuoksi. Asuntoani voi tuulettaa, mutta sen ilmanvaihto on huono. Ilmanpuhdistimeni yhdistelmä-aktiivihiilisuodattimien toimituksessa on ollut vaikeuksia. Julkaisin yllä olevan tapauksen 3.10.2013. Parvekkeeni ylin käsijohde asennettiin paikoilleen 4.10.2013. Samalla parvekkeeni oven lukitus purettiin. Parveketta voi jälleen käyttää, mutta sen korjausta ei ole vielä loppuun saatettu. Parvekeremontin lopputarkastus on ollut 19.3.2014, parvekkeen tarkastus 17.-18.3.2014, käyttöveden jakelukeskeytys 20.3.2014 ja lämpimän veden jakelukeskeytys 25.3.2014 ja 24.4.2014. Parvekelasien pesu tehtiin 11.4.2014. Julkisivu-urakointi alkaa seuraavien viikkojen aikana. Urakoitsijan pitäisi erikseen ilmoittaa lopputarkastuksen jälkeiset korjaukset.

Minua pidetään teknisessä tarkkailussa. Kotirauhaani rikotaan. Postiliikennettäni, tietoliikenneyhteyksiäni sekä televiestintääni häiritään. Minun on ja on ollut erittäin vaikea ajaa asiaani viranomaismenettelyssä ja kirjoittaa ammattiini liittyviä projekteja kotonani. Kuinka monta ICT-alan liiketoimintaa Suomen turvallisuusviranomaiset ovat toiminnallaan tuhonneet?

Koska asuntooni kuului jo kolmatta päivää porailun ääniä, sahailua, kattoon koputtelua ja ajoittain voimakasta yskimistä, yritin 26.3.2014 soittaa puhelimitse taloyhtiön isännöitsijälle Riitta Korhoselle kysyäkseni miten pitkään minun on siedettävä ko. meluamista. Realia Isännöinti Oy:n virkailijan mukaan taloyhtiön isännöitsijä ei ollut paikalla. Kattoon koputtelua, voimakasta yskimistä ja muutakin meluamista on esiintynyt jatkuvasti. En ole käynyt uudelleen soittamassa yläkerran naapurini Eevosen ovikelloa. Olen etsinyt sopivaa asuntoa pääkaupunkiseudulta tai ulkomailta. Olen hakenut asuntoa mm. Suomenlinnasta ja muualta Helsingistä. Suomenlinnan hoitokunnan ylläpitopäällikkö Kari Koskelan mukaan puhelinsoittooni 20.5.2014 oli hankala vastata koska puhelinnumeroni on yksityinen eikä hän tiennyt oliko siellä poliisi, ulosottomies tai muu viranomainen. Oikotie.fi-palveluun 20.4.2015 jättämääni vuokralaisilmoitusta ei julkaistu.

Olen saanut häirintäsoittoja ja -viestejä. Taloyhtiömme isännöitsijä on vaihtunut. Nykyinen isännöitsijä on Maija Ervanko (Ilpo Hanhinen). Olen vienyt 8.4.2015 valituksen taloyhtiössäni esiintyvistä meluhäiriöistä Realia Isännöinti Oy:n Turun toimistoon (Läntinen Rantakatu 35 D, 20100 Turku). Valituksessani olen halunnut valittaa yläkerran naapureideni Eevosen aiheuttamista meluhäiriöistä. Häiriöt ovat ilmenneet mm. seuraavilla tavoilla: porailua, lattiaan / kattoon koputtamista, häiritsevää yskimistä. Porailut ja lattiaan / kattoon koputtamiset ovat esiintyneet usein juuri silloin kun olen ollut lepäämässä tai rupeamassa lepäämään. Häiriöt ovat olleet tarkoituksellisia ja jatkuvia. Valitukseeni liitin 55 kappaletta nauhoitteita muutamana esimerkkinä ajalta 19.9.2012-23.3.2015. Vähemmän kuin kymmenen kappaletta nauhoituksista ajalta 7-10/2013 liittyy taloyhtiön julkisivu- ja parvekeremonttiin. Häiritsevästä yskimisestä, joka kuuluu ilmanvaihtokanavan kautta, en liittänyt nauhoitteita. Taloyhtiön isännöitsijä Maija Ervanko on ilmoittanut minulle sähköpostissaan 24.4.2015 että hän voi laittaa asukkaalle huomautuksen asiasta. Olen kehottanut vastauksessani taloyhtiön isännöitsijää laittamaan asukkaille huomautuksen. Kotirauhani häirintä on jatkunut.

Olen yrittänyt 24.6.2015 soittaa puhelimitse taloyhtiön isännöitsijälle Maija Ervankolle kysyäkseni miten pitkään minun on siedettävä kotirauhani häiritsemistä. Realia Isännöinti Oy:n puhelinvaihteen mukaan taloyhtiön isännöitsijä oli lomalla. Olen keskustellut 24.6.2015 asiasta puhelimitse virkailija Kaisa Lundströmin sekä Realia Isännöinti Oy:n puhelinvaihteen kanssa. Lisäksi olen keskustellut asiasta sähköpostitse virkailija Kaisa Lundströmin kanssa.

Aluksi minulle väitettiin, että valitukseni liitteenä olevaa DVD:tä ei ole saatu luettua. Edelleen minulle on kerrottu, että huoneistoihin pääsääntöisesti tulee remontti kun vuokralainen muuttaa pois. Lisäksi minulle on väitetty, että vuoden 2012-2013 osalta talossa on tehty isompi remonttirupeama niiden huoneistojen osalta, joissa asukkaat ovat asuneet lähes 20 vuotta ja että "Kun jossakin huoneistossa remonttia tehdään, ei ole aina helppo paikantaa mistä äänet tulevat". Sähköposteissani 2.7.2015 olen vastannut virkailija Kaisa Lundströmille että "Yläkerran asunnosta häiriöt kuuluvat. Valitukseeni 7.4.2015 liitin DVD:n, jossa on 55 kappaletta nauhoitteita muutamana esimerkkinä ajalta 19.9.2012-23.3.2015. Vähemmän kuin kymmenen kappaletta nauhoituksista ajalta 7-10/2013 liittyy taloyhtiön julkisivu- ja parvekeremonttiin. Koska häiriöt eivät ole loppuneet, minulla on nauhoitteita lisää ajalta kirjallisen valitukseni jälkeen. Haluatteko että lähetän ne teille?", ja että "Kuten jo sanoin, häiriöt kuuluvat asuntoni yläpuolella olevasta asunnosta. Onko siellä muka mainitsemianne remontteja tehty?". Totean sähköposteissani 2.7.2015 edelleen mitä taloyhtiön järjestyssäännöissä todetaan: "Melua ja häiriöitä aiheuttavista töistä on ilmoitettava etukäteen naapureille, ja ne on pyrittävä tekemään arkisin ennen kello 21.00." En ole saanut sähköpostiini vastausta.

Kannettava mediatietokoneeni hajosi 17.9.2014. Pölynimurini hajosi 5.10.2014. Olen joutunut hävittämään kymmeniä kappaleita vioittuneita CD ja DVD -levyjä sekä lamppuja Helsingin Etelä-Haagan ajoiltani. Lisäksi olen joutunut hävittämään muutamia kappaleita vioittuneita ylijännitesuojia Helsingin Etelä-Haagan ajoiltani. Olen noutanut 8.10.2014 Turun keskustan postista (Eerikinkatu 19, 20100 Turku) 5.10.2014 Verkkokauppa.com-nimisestä verkkokaupasta (Tyynenmerenkatu 11, 00220 Helsinki) tilaamani uuden HEPA-suodattimilla varustetun pölynimurin. Pölynimurin sisältävä lähetys oli avattu. Lisäksi olen noutanut 8.10.2014 Turun keskustan postista 1.10.2014 matkapuhelinoperaattoriltani tilaamani uuden älypuhelimen.

Ostin Microsoftin Nokia Lumia 1020 -puhelimen. Puhelimen tiedot, ihmisten yhteystiedot ja ladattujen sovellusten ja muiden vastaavien sisältöjen hankintahistoria säilytetään henkilökohtaisella Microsoft-tilillä. Oletusarvoisesti sinne talletetaan myös muiden tilien ja palveluiden salasanat sekä ohjelmistojen asetukset, kalentereiden tiedot sekä OneDrive-levylle kuvat ja tiedostot. Microsoft-tilin kautta on mahdollisuus paikantaa puhelin, antaa sille hälytys, lukita puhelin ja tyhjentää puhelimen sisältö - vaatii pelkästään puhelinnumeron tietämisen. Käytännössä Microsoft-tili on pakko luoda jotta puhelin toimisi moitteettomasti ja sille saisi ohjelmistojen päivitykset. Yhdessä operaattorin verkkoon asennettujen Lawful interception -toimintojen, Microsoft-tilin tietojen seurannan sekä muiden ohjelmistojen käytön seurannan avulla puhelimen käyttäjää voidaan tarkkailla ja profiloida. Lisäksi puhelimen toimintaa sekä tele- ja tietoliikennettä voidaan häiritä.

Ostamani Microsoftin Nokia Lumia 1020 -puhelimen akun kesto on huono, puhelin lämpenee ajoittaen ja siinä on ns. volume bug. Puhelin on nyt pääasiassa sähköverkkoon kytkettynä kamerana, multimediasoittimena ja kotipuhelimena. Tele- ja tietoverkkoihin se kytketään tarvittaessa. Mukana sitä kuljetetaan satunnaisesti. Puhelimen Lumia Camera -kamerasovelluksen ja/tai kameran automatiikka sekä salama eivät ole erityisen hyviä. Käytännössä kuvien asetuksia on säädettävä manuaalisesti kuvia otettaessa. Säätöjä ei voi kaikilta osin tallentaa vaan oletusarvoina on automaattiset säädöt. Kameran ja/tai kamerasovelluksen automatiikka polttaa kirkkaat valot. Kuunneltaessa musiikkia tai radiota puhelimen äänenvoimakkuus saattaa pudota häiritsevästi tasolle 13/30 melko usein. Ulkoilmaolosuhteissa puhelimella ei kuule vastapuolen puhujan ääntä kunnolla. Puhelimen Microsoft Office -sovelluksella ei pysty lukemaan uudempia eikä vanhempia Office-formaatteja. RTF-muotoiset asiakirjat eivät näy muotoiluiltaan oikeanlaisina. Puhelin ei aina kytkeydy avoimeen WLAN-verkkoon vaikka muut päätelaitteet niin tekevät. Puhelimen nettiradioyhteydet ovat katkeilleet.

Minulle oli myyty 9.10.2014 F-Secure Corporation -nimisen yrityksen ohjelmistoihin perustuva matkapuhelimen tietoturvapalvelu mm. virustorjuntaa ja palomuuria varten. Olen perunut 17.10.2014 tietoturvapalvelun tilauksen tutustuttuani F-Securen palveluiden tietosuojakäytäntöön ja F-Secure SAFE -ohjelmiston käyttöehtoihin. En ottanut palvelua käyttöön enkä voinut hyväksyä käyttöehtoja. F-Securen palveluiden tietosuojakäytäntö on ristiriidassa yksityisyyden ja tietosuojan kanssa.

Keittokomeroni vesihana vaihdettiin 10.12.2014. Keittokomeroni oikeanpuoleisesta lavuaarista on vuotanut 10.-12.12.2014 vettä. Työskentelyhuoneeni tuuletuskanavasta on tippunut 11.-12.12.2014 vettä. Minulla on ollut sähkölaitteita huoneistoni lattialla. Olen järjestänyt asuntoni niin ettei vesivahinkoja pääsisi syntymään. Tuuletuskanavaa korjattiin 15.-16.12.2014, mutta sieltä on tippunut edelleen vettä.

Jotta pääsisin liikkumaan paremmin tilasin Verkkokauppa.com-nimisestä verkkokaupasta (Tyynenmerenkatu 11, 00220 Helsinki) sähköavusteisen polkupyörän. Lähetys tuotiin minulle Matkahuollon kautta 25.6.2015. Lähetys oli rikkonainen. Polkupyörän osia oli näkyvissä lähetyksen ulkopuolella. Toisesta verkkokaupasta minulle toimitettiin tavaraa, joka ei täysin vastannut tilaustani. Edelleen taloyhtiömme sisäpihan ulko-oven pidikkeen tappia oli väännetty tai se oli vääntynyt niin ettei ovea enää saanut auki pidikkeeseen. Olen tehnyt asiasta 26.7.2015 korjauspyynnön taloyhtiölle. Edellisen kerran kun olin pyöräilemässä pidikkeen tappi oli kunnossa. Tehtyäni korjauspyynnön pidikkeen tappi sahattiin kokonaan irti. Julkaistuani tämän tapahtuman pidikkeen tappi korjattiin. Parvekkeeni pistorasia ei toiminut. En voinut ladata hankkimaani sähköavusteista polkupyörää parvekkeella. Pyysin 16.12.2015 katsomaan asiaa samalla kun työskentelyhuoneeni tuuletuskanavaa uudelleen korjattaisiin. Pistorasiaa käytiin korjaamassa 21.12.2015. Pistorasialla on oma erillinen sähkökaapin ulkopuolinen katkaisin, josta en ole ollut tietoinen. Työskentelyhuoneeni tuuletuskanavaa on korjattu 29.12.2015.

Taloyhtiömme ilmanvaihto on huono. Järjestyssääntöjen mukaan "Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytäviin". Yläkerran naapurini Eevonen on alkanut tekemään voimakashajuista ruokaa ja samalla pitämään parvekkeen ovea ja/tai ikkunaa auki. Hajut kulkeutuvat ilmanvaihtokanavan kautta asuntooni ja muualle taloyhtiöön. Olen puhdistanut oman ilmanvaihtokanavani säännöllisesti ja joutunut pitämään parvekkeeni ovea ja/tai tuuletusikkunaani auki silloin kun Eevoset tuottavat hajuja. Yläkerran asunnossa oleskelee edelleen ainakin kaksi henkilöä: mies ja nainen. Viimeksi kun keskustelin valitukseni osalta sähköpostitse isännöitsijä Maija Ervankon kanssa minulle väitettiin, että "Asukas on sen verran iäkäs, että kuvittelisin, ettei hän porakonetta käytä" ja että "häiritsevä yskiminen ei valitettavasti ole sellaista mitä kukaan tahallaan toisia häiritäkseen tekisi". Taloyhtiömme rappuun muutti afrikkalaisperäinen mieshenkilö. Hänen nimensä on kirjoitettu oven postiluukkuun mustalla tekstillä ja valkealla pohjalla. Kaikilla muilla taloyhtiön rapun asukkailla nimi on kirjoitettu valkeilla kirjaimilla mustalle pohjalle. Asuntoni katon lisäksi myös sen vasemmalla puolella olevaa seinää on alettu koputtelemaan.

Olen tilannut ulkomailta uuden älypuhelimen 20.11.2015. Tilaus lähetettiin minulle United Parcel Service (UPS) -huolintayrityksen kautta. Lähetyksen seurantaraportin mukaan lähetys (seurantanumero 1ZA7967F6899556235) on yritetty toimittaa minulle Turkuun 30.11.2015 klo 14.38. Odotin kotonani. Lähetyksen seurantaan oli ilmaantunut teksti: "Kuljettajan on saatava turvaluokitus toimituksen tekemiseksi. Yritämme saada pääsytiedot." Soitin 30.11.2015 klo 16.21 puhelimitse UPS:n asiakaspalvelunumeroon. Katja-nimisen asiakaspalvelijan mukaan taloyhtiömme ovikoodi ei ollut lähetyksen tuojan tiedossa. UPS:n asiakaspalvelija ehdotti, että hän laittaa lähetyksen tuojalle toivomuksen siitä, että minulle soitettaisiin puhelimitse kun lähetys on noudettavissa taloyhtiömme ulko-ovelta. Aikaisempien kokemuksieni perusteella (kts. blogini kohta "Poliisitutkintapyyntö (a police investigation request)") ilmoitin lopulta että noudan lähetyksen UPS:n asiakaspalvelupisteestä Liedosta (Ahtonkaari 1, 21420 Lieto). Sain lähetyksen itselleni 1.12.2015. Asuntoni sähkönjakelussa on esiintynyt häiriöitä 2.12.2015. Turku Energian Keskeytysinfon mukaan Turun länsiosissa on ollut laaja sähkönjakelun keskeytys. Asuntoni lämpimän veden jakelussa on esiintynyt häiriöitä 4.12.2015. En tiedä taloyhtiömme ovikoodia.

Olen käynyt 12.12.2015 ostamassa Expert ASA Oy -nimisestä elektroniikkakaupasta (Yliopistonkatu 22, 20100 Turku) uuteen älypuhelimeeni lisätarvikkeita. Minulta veloitettiin eräästä tarvikkeesta 3 x 17,90 euroa vaikka ostin vain yhden kappaleen ja sen oikea hinta olisi ollut 29,95 euroa. Myyjänä toimi Niklas Hagelberg. Olen käynyt 13.12.2015 palauttamassa osan tuotteista. Tuotteiden hinta hyvitettiin minulle 15.12.2015. Asentaessani uutta älypuhelinta kotirauhaani edelleen rikottiin.

Minulle on haluttu jokin rikosmerkintä. Edelleen minusta on levitetty valheellisia tietoja ja vihjauksia, joita yritetään käyttää painostuskeinona ja pelottelukeinona sille etten ajaisi asiaani viranomaisteitse. Tällaisia valheellisia tietoja ja vihjauksia, joita olen kuullut, ovat mm. seuraavat: pro gradu -tutkielmani asianmukaisuutta on epäilty, Curriculum Vitaessani olevia tietoja ja Nokia Networksin aikaista työtodistustani on epäilty, minulle on väitetty että olen tehnyt jonkin virheen työskennellessäni Nokia Oyj:ssä, minulle on väitetty että olen tai olen ollut aikeissa liittyä Helvetin enkeleihin ja minulle on väitetty että olen pedofiili ja/tai efebofiili. Tässä on ilmeisesti ollut tarkoituksena henkinen murtamiseni ja se että muut henkilöt osallistuisivat kiusaamiseen ja henkiseen painostamiseen.

Toiminnallaan turvallisuusviranomaiset ovat tuhonneet kokonaisia perheitä ja yhteisöjä.

Ilmeisesti kyseessä olevia valheellisia tietoja ja vihjauksia esitettiin myös lähisukulaisilleni. Suhteeni vanhempiini ja sisaruksiini ovat (ja ovat olleet) huonot. Meillä on ollut kiistaa mm. perintöasioissa. Ennen Joensuuhun muuttoani maalis-huhtikuussa 2002 en ollut lähisukulaisteni kanssa tekemisissä kovinkaan usein. Myöhemmin turvallisuusviranomaisten toiminnan seurauksena välimme osittain katkesivat. Vieraillessani Joensuussa asuin tavallisesti isäni luona. Vuonna 2000 luovutin isäni käyttöön silloisen autoni.

Veljeni 17.3.2011 lähettämän sähköpostin mukaan isäni oli saanut järjestyksessään kolmannen sydänkohtauksensa ja häneltä oli amputoitu toisen jalan varpaat sekä tehty pallolaajennusleikkaus. Isäni oli Joensuussa keskussairaalassa teho-osastolla. Äitini puhelinvastaajaani jättämien viestien 17.-18.3.2011 mukaan isäni oli ollut sairaalassa kaksi viikkoa. Kuuntelin viestit 20.3.2011. En matkustanut Joensuuhun. Sain 21.3.2011 sähköpostitse veljeltäni tiedon, jonka mukaan isäni oli menehtynyt 18.3.2011. Isäni hautajaiset on pidetty veljeltäni ja äidiltäni saamieni kirjeiden mukaan 25.3.2011. En ollut läsnä. Olen viettänyt suruaikaa alkaen 22.3.2011 ja päättyen 15.4.2011. Samaan aikaan kotirauhaani häirittiin voimakkaasti muun muassa asuntoni yläpuolella olevien naapureiden (Paananen ja hänen naisystävänsä) taholta.

Asianajaja Pentti Lääveri (Asianajotoimisto Pentti Lääveri Ky, PL 2, 00581 Helsinki) on toiminut edustajanani / asiamiehenäni isäni jälkeen toimitettavassa perunkirjoituksessa. Olen antanut 27.3.2011 suostumukseni siihen, että äitini ilmoittaa kuolinpesän varat ja velat perunkirjoituksen toimittajille ja antaa valaehtoisen vakuutuksen siitä, että annetut tiedot ovat oikeita. Lisäksi olen antanut 27.3.2011 suostumukseni siihen, että äitini hoitaa Joensuussa kuolinpesän asioita. Isäni kuolinpesän perunkirjoitustilaisuus on pidetty 19.4.2011. En ollut perunkirjoitustilaisuudessa läsnä. Myöskään edustajani / asiamieheni asianajaja Pentti Lääveri ei ollut perunkirjoitustilaisuudessa läsnä. Kaikkia vastaanottamiani tiedoksiantoja ja kirjeitä ei ole toimitettu tai haluttu toimittaa kohtuullisessa tai pääsääntöisessä määräajassa perille. Kaikkia lähettämiäni kirjeitä ei ole toimitettu tai haluttu toimittaa pääsääntöisessä määräajassa perille. Lähisukulaisellani oli vaikeuksia kerätä pankeista kaikkea tarvittavaa informaatiota. Perunkirjoitustilaisuuden jälkeen perukirjapalvelun uskottu mies Pauli Rimpiläinen lähetti minulle ja sisaruksilleni sekä asianajaja Pentti Lääverille aluksi allekirjoittamattoman perukirjan. Tarvitsin kopiota allekirjoitetusta perukirjasta muun muassa raha-asioideni järjestelemiseksi. Hain samanaikaisesti 14.4.2011 Takuu-Säätiöltä takausta järjestelyluottoa varten. Sain kopion allekirjoitetusta perukirjasta faksilla 21.4.2011 erikseen pyydettyäni sitä perukirjapalvelun uskotulta mieheltä Pauli Rimpiläiseltä ja postitse 28.4.2011 veljeltäni. Olen lähettänyt 21.4.2011 äidilleni valtakirjan isäni kuolinpesän eräiden asioiden hoitamista varten. Äitini mukaan hän sai valtakirjan 26.4.2011 postitse. Olin lähettänyt valtakirjan 1. luokan kirjeenä. Itella Oyj:n kirjepalveluiden toimitusehdoissa 1.1.2010 todetaan, että "Työpäivinä (ma–pe) toimipaikkaan siellä ilmoitettuun aikaan mennessä tahi kirjelaatikkoon siihen merkittyyn viimeiseen tyhjennysaikaan mennessä jätetty 1. luokan kirje jaetaan perusjakelussa postipalvelulaissa (313/2001) vahvistetulla varmuudella postittamista seuraavana työpäivänä ja loput viimeistään toisena työpäivänä".

Pidän Suomen turvallisuusviranomaisten ja muiden asiaan osallistuneiden henkilöiden toimintaa anteeksiantamattomana. Isäni oli menehtynyt. Minä vietin suruaikaa. Minulta estettiin pääsy isäni kuolinvuoteelle ja hautajaisiin.

Matkustin 5.-7.5.2013 Joensuuhun. Olen viettänyt muistotilaisuuden isäni haudalla 6.5.2013.

Tällä hetkellä suhteeni lähisukulaisiin ovat olleet katkenneet. Äitini puhelinvastaajaani jättämien viestien ja tekstiviestien mukaan osa sukulaisistani on menehtynyt tai vammautunut sinä aikana kun emme ole olleet yhteydessä.

Isäni oli ollut sitä mieltä että veljeni ja muut sukulaiseni joutuvat vaikeuksiin, jos ajan asiaani viranomaismenettelyssä. Irtisanouduttuani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun palveluksesta isäni oli tullut luokseni alkutalvella 2003 ja valittanut oikean jalkansa isovarvastaan, joka punoitti ja siinä oli turvotusta. Sanoin että se voi olla bakteeritulehdus. Pesin isäni jalan ja neuvoin hänet terveyskeskukseen, jossa hän käsittääkseni kävi. Myöhemmin isäni soitti minulle yöllä 2.-3.6.2003 puhelimitse ja pyysi käymään luonaan. Hän oli saanut sydänvaivoja ja häntä huimasi. Soitin ambulanssin ja saatoin hänet Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Isäni joutui teho-osastolle tarkkailuun. Hänellä oli aivoinfarkti. Soitin puhelimitse sisaruksilleni ja pyysin heitä tulemaan Joensuuhun. Sisarukseni tulivat ja me kävimme yhdessä katsomassa isäämme sairaalassa. Isäni selvisi sairauskohtauksesta. Vierailin sairaalassa useasti.

Isäni mukaan sairaalan vahtimestari oli kohdellut häntä epäasiallisesti. Isäni näytti minulle tekemäänsä valituskirjelmää. Isäni sai myös epäsuoran uhkauspostikortin 22.9.2004 tehtyäni ensimmäisen kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle. Isäni kertoi, että poliisiviranomaiset olivat kulkeneet hänen asuntonsa läpi taloyhtiön käytävään. Asunnossa oli kaksi sisäänkäyntiä, toinen ulos sisäpihalle ja toinen käytävään. Aiemmin isäni naapurissa oli asunut isäni mukaan eläkkeellä oleva poliisi, jonka olen itsekin tavannut. Isäni oli ostanut häneltä hänen maalaamiaan tauluja. Olen tavannut myös blogini kohdassa "Lisää vastoinkäymisiä (more adversities)" mainitun entisen Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen rikosylikomisarion Erkki Kanervan. Olimme silloin isäni kanssa yhteisellä lomamatkalla (lukijamatka, Karjalan Heili 20.11.1991) Portugalissa Albufeirassa syksyllä 1991. Matkatavarani tarkastettiin virkapukuisen naispuolisen poliisin toimesta tullessamme Portugalista Joensuun lentokentälle. Käsittääkseni Erkki Kanervalla ja Joensuun poliisilla on ollut erimielisyyksiä keskenään. Isäni toivoi, että veljeni auttaisi minua.

Olin matkustanut isäni kanssa Jyväskylään vierailulle siskoni luokse. Käydessäni toisen siskoni ja hänen pienten lastensa kanssa Laajavuoren hiihtokeskuksessa eräs vanhempi mies yritti hyökätä rinneravintolassa siskoni pienten lasten kimppuun. Minä ja siskoni menimme tilanteeseen väliin. Kysyin ravintolahenkilökunnalta ja siskoltani tunsivatko he miehen. Siskoni ei tuntenut miestä. Ravintolahenkilökunnan mukaan mies oli paikallisen hotellin asukkaita.

Äitini puhelinvastaajaani jättämien viestien 31.12.2015 mukaan hän on yrittänyt lähettää minulle syntymäpäivälahjapaketin ja joululahjapaketin. Lähetykset eivät ole saapuneet perille. Joululahjapaketti on palautunut lähettäjälle. Äitini oli 77-vuotias. Hän itki puhelinvastaajassa. Äitini syyttää minua siitä, että lähetykset eivät ole saapuneet perille. Olen saanut äidiltäni kirjeen 5.11.2015.

Veljeni menehtyi äkillisesti 14.8.2020. Hän työskenteli Senaatti-kiinteistöissä puolustus ja turvallisuus (ent. puolustuskiinteistöt) -toimialan toimialajohtajana 1.4.2001 alkaen ja Senaatti-kiinteistöjen johtoryhmän jäsenenä. Veljeni kuolinpesällä on ollut vaikeuksia realisoida kuolinpesän omaisuutta perinnönjakoa varten. Realisointia varten tarvittavissa asiakirjoissa on esiintynyt ja esiintyy (mm. Tunturi-Lapin Kiinteistövälitys Oy LKV) virheellisyyksiä ja muita puutteita. Tiedon keräämisessä (mm. Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola jne.) on ollut vaikeuksia. Lukuisista yhteydenotoistani huolimatta veljeni sosiaalisen median Twitter ja Instagram -tilejä ei ole suljettu (tilanne 24.1.2022).

Veljeni oli tuonut minulle lähetyksen äidiltäni 21.7.2019. Kun veljeni peruutti autollaan ajotietä pitkin parkkiruudun luokse, toinen henkilöauto peruutti kerrostalon pihasta veljeni auton vasempaan takalokasuojaan. Törmäyksen seurauksena molempien autojen takaosaan tuli peltivaurioita. Toisen auton kyydissä oli nuori mies ja nuori nainen. Törmäyksestä ei syntynyt henkilövahinkoja. Asia sovittiin osapuolten kesken paikan päällä. Viedessämme kesäkuussa 2021 lähisukulaisteni kanssa veljeni maallisia jäännöksiä haudattavaksi tapahtui seuraavaa: juna Helsingistä Tampereelle oli myöhässä n. 30 minuuttia, juna Tampereelta Kolariin oli myöhässä n. 45 minuuttia, valtatie 21:llä oli tiellä ketjunpätkä jonka seurauksena henkilöautomme sai n. 80 km/h vauhdissa rengasrikon, tiellä oli myöhemmin rojua sekä automme navigaattori ohjasi Ouluun mennessä virheellisesti Torniosta Ruotsiin. Rengasrikon sattuessa läheisen talon pihassa oli kaksi miestä, jotka seurasivat tilannetta. Kysyimme Ouluun mennessä lopulta rajavartioilta oikeaa reittiä Ouluun. Veljeni jäämistön mukaan hän on joutunut tekemään 2000 ja 2010 -luvuilla melko usein muun muassa oikaisuvaatimuksia yms. eri viranomaisille ja yksityisille toimijoille.

Kävin 27.7.2021 äitini kanssa lähisukuni ev.lut. seurakuntayhtymän hautausmaan toimistossa sopimassa perhehautamme asioista. Hautausmaan toimiston mukaan veljelleni osoitettua muistolaattaa perhehaudallemme ei voisi sijoittaa, koska veljeäni tai hänen tuhkaansa ei ole haudattu ko. haudalle. Hautausmaan toimiston mukaan perhehaudallemme olisi mahdollista sijoittaa hautakoriste veljeni muistoksi. Hautaustoimilain (457/2003) 14 §:n mukaan "Hautaoikeuden haltija päättää haudalle sijoitettavista hautakivistä ja muista muistomerkeistä. Muistomerkin tulee olla hautausmaan yleiskuvaan sopiva eikä se saa loukata vainajan muistoa tai hautausmaan arvokkuutta. Muistomerkin hyväksyy hautausmaan ylläpitäjä." Helsingin ev.lut. seurakuntayhtymän ohjeistuksessa 04/2015 kerrotaan, että "Kun vainaja on haudattu muualle, esim. mereen, voidaan olemassa olevalle perhehaudalle kaiverruttaa vainajan tiedot tai asentaa metallilaatta. Tällöin tulisi tekstistä ilmetä se paikka, johon vainaja on tosiasiallisesti haudattu. (esim.: "haudattu mereen")". Olemme tehneet hakemuksen veljellemme osoitetun muistolaatan sijoittamisesta perhehaudallemme. Hakemus on hyväksytty.

Veljeni oli mukana mm. Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän VAHTIn toiminnassa johtoryhmän jäsenenä ja Helsingin Kaartinkaupunkiin rakennettavan turvallisuusviranomaisten korttelin rakentamisessa. Senaatti-kiinteistöjen tiedotteen 24.8.2021 mukaan Senaatti-konsernin tytärliikelaitos Puolustuskiinteistöt aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa eduskunnan joulukuussa 2020 hyväksymän lainsäädännön mukaisesti.

Äitini menehtyi 27.3.2023. Olen käynyt 6.4.2023 toimituskeskustelun lähisukuni ev.lut. seurakuntayhtymän papin kanssa. Tällöin korjattiin siunaus- ja muistotilaisuuden tila- ja henkilövarauksien aikavarauksessa tapahtunut virhe. Lähisukuni ev.lut. seurakuntayhtymän papin mukaan hautausmaan toimisto pahoittelee asiaa. Olen käynyt viimeksi sukuni haudoilla 24.12.2023.

Minulla on ollut vaikeuksia saada Helsingin maistraatista ja Lounais-Suomen maistraatista oikeanlaisia otteita väestötietojärjestelmästä. Muun muassa internetin kautta 1.5.2015 tilaamiani otteita on lähetetty minulle useaan eri kertaan. Otteiden tiedoissa ja käsittelyssä on ollut puutteita. Lounais-Suomen maistraatin virkailijoina ovat toimineet Lena Wihlman ja Paula Peräaho.

Tutustuin entiseen naisystävääni Sani Alataloon (myöh. Sani Kuosmanen) hänen aloitteestaan tammikuussa 2008 Suomi24 Treffit -palvelun kautta. Koska seurustelin Sani Alatalon (myöh. Sani Kuosmanen) kanssa poistin profiilini Suomi24 Treffit -palvelusta. Lopetimme suhteemme yhteisymmärryksessä aloitteestani tammikuussa 2009. Myöhemmin 22.6.2009 loin Suomi24 Treffit -palveluun uuden profiilin. Olen etsinyt n. 30-40-vuotiasta naista seurustelusuhteeseen, mutta yhteydenottojani ja tapaamisyrityksiäni on häiritty. Loin 16.-17.1.2011 toisen profiilin. Minusta on luotu ja haluttu luoda epäedullinen kuva.

Irma Varrio -niminen graafinen suunnittelija ja valokuvaaja otti minuun 10.11.2012 yhteyttä Suomi24 Treffit -palvelun kautta. Lähetimme toisillemme viestejä ja sähköposteja sekä keskustelimme kerran 12.11.2012 puhelimitse. Samoihin aikoihin entinen naisystäväni Sani Alatalo (myöh. Sani Kuosmanen) soitti minulle 12.11.2012 puhelimitse ja yritti saada minut poistamaan nimensä tästä blogista. En suostunut Sani Alatalon (myöh. Sani Kuosmanen) vaatimukseen. Sähköpostissaan 13.11.2012 ko. graafinen suunnittelija ja valokuvaaja kirjoittaa mm. että "En ole kyseenalaistamassa blogin sisältöä tai asioita jotka siihen liittyvät. Mutta ymmärtänet että ulkopuolisena teksti aiheuttaa hämmennystä. Eniten hämmennystä aiheuttaa ihmisten nimien julkaiseminen, mm. edellisen naisystävän nimi ja se, kuinka olette tavanneet jne. on luettavissa sieltä. En voi olla pohtimatta, minne minuun liittyvät asiat saattavat päätyä?" ja myöhemmin 14.11.2012 että "Jos jatkamme kirjoittelua, onhan selvää, ettei minuun liittyvät asiat päädy muualle kuin keskinäiseen kirjeenvaihtoomme?". Olen vastannut kyseessä olevalle graafiselle suunnittelijalle ja valokuvaajalle sähköpostissani 14.11.2012 mm. että "Ainakaan minä en ole ajatellut kertoa sinun henkilökohtaisia asioitasi eteenpäin. Sitä samaa odotan tietysti sinulta. Eli toivon, että et kerro minun henkilökohtaisia asioita eteenpäin. Pieni varoituksen sana: olen edelleenkin viranomaisten tarkkailussa". Yhteydenpitomme katkesi pian tämän jälkeen 15.11.2012.

Vuoden 2002, kevään 2003 ja uudelleen syksystä 2004 eteenpäin sattuneita tapahtumia yritetään peitellä ja minua yritetään estää ajamasta asiaani. Tässä on hyödynnetty ja hyödynnetään edelleen poliisilain (493/1995) 3 luvun ja/tai pakkokeinolain (450/1987) 5 a luvun mukaisten tiedonhankintaa sekä telekuuntelua, televalvontaa ja teknistä tarkkailua koskevien säännösten käytön aikana saatuja minua ja toimintaani koskevia tietoja.

Olen tavannut kesällä 2005 Helsingissä naispuolisen henkilön ("Maiju"), joka on kertonut minulle, että häntä on pyydetty luomaan minuun kontakti. Olen kertonut ko. henkilölle, että tapauksessani on kysymys erittäin törkeästä ja erittäin vakavasta minuun kohdistuneesta ihmisoikeusrikoksesta.

Minua on mm. yritetty estää hankkimasta todisteita oikeuskanslerille tekemiäni kanteluita ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle tekemääni valitusta varten. Kävin 6.6.2008 Pääkaupunkiseudun verotoimiston Vuorikadun palvelupisteessä (Vuorikatu 14, 00100 Helsinki) ja pyysin Nokia Ventures Organizationin varatoimitusjohtaja Markku Rauhamaata koskevat julkiset veroluettelotiedot verovuodelta 2000. Sain pyytämäni otteen verotuksen julkisista tiedoista ilmaiseksi, koska minua palvelleen virkailijan mukaan hänellä ei ollut antaa minulle takaisin tarjoamastani 20 euron setelistä vaihtorahaa. Myöhemmin huomasin, että kyseessä olevaa otetta verotuksen julkisista tiedoista verovuodelta 2000 ei oltu todistettu oikeaksi (virkailijan nimi, allekirjoitus ja verotoimiston leima puuttuu). En myöskään saanut kuittia, joka olisi todistanut, että olen pyytänyt Pääkaupunkiseudun verotoimiston Vuorikadun palvelupisteestä otteen verotuksen julkisista tiedoista. Kävin 9.6.2008 uudestaan silloisen naisystäväni Sani Alatalon kanssa Pääkaupunkiseudun verotoimiston Vuorikadun palvelupisteessä. Pyysin kirjallisesti minua palvelleelta virkailijalta Nokia Ventures Organizationin varatoimitusjohtaja Markku Rauhamaata koskevat julkiset veroluettelotiedot verovuodelta 2000. Maksettuani sain pyyntöni mukaisesti kuitin maksusta, verotoimiston leiman tietojen luovutuspyyntööni sekä oikeaksi todistetun version pyytämästäni otteesta verotuksen julkisista tiedoista verovuodelta 2000 ilman virkailijan nimeä ja allekirjoitusta. Minua palvelleen virkailijan mukaan pelkkä verotoimiston leima riittää oikeaksi todistamiseen. Virkailija oli eri henkilö kuin 6.6.2008. Ote verotuksen julkisista tiedoista maksoi 5 euroa.

Edellä mainitun lisäksi minulla on ollut suuria vaikeuksia muun muassa saada todisteita siitä, että Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun vuosien 1992-2006 aikaisen rehtorin Pentti Maljojoen ehdottamana ja opetusministeri Tuula Haataisen esittämänä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun vararehtori Raimo Saarelaiselle Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin 6.12.2003. Opetusministeriöstä ja Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kansliasta en pyytämääni tietoa alkuperäisen kunniamerkkiehdotuksen (hakemuksen) tekijästä ja perusteluista saanut. Opetusministeriön puolesta asiaa ovat hoitaneet hallinto-osaston johdon sihteeri Seija Laaksonen, hallinto-osaston ylijohtaja Håkan Mattlin ja hallinto-osaston tietohallintoyksikön tietopalvelusihteeri Henna Thorman. Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien puolesta asiaa ovat hoitaneet kanslisti Margit Paananen ja kanslisti Monica Lindqvist. Itä-Suomen lääninhallituksen puolesta asiaa ovat hoitaneet sivistysosaston osastosihteeri Pirkko Nousiainen ja lääninarkistonhoitaja Lauri Päivärinta. Opetusministeriön kunniamerkkiesityksen henkilön nimilistassa kulttuuriministeriksi merkitty Tuula Haatainen on sosiaalidemokraattinen poliitikko, joka on toiminut opetusministerinä 17.4.2003-24.6.2003 ja 24.6.2003-23.9.2005 sekä sosiaali- ja terveysministerinä 23.9.2005-19.4.2007. Tuula Haatainen on työskennellyt myöhemmin Helsingin kaupungin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajana sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtajana vastuualueenaan mm. sosiaali- ja terveysasiat, opetus- ja kulttuuriasiat, lakiasiat, julkiset hankinnat ja kilpailupolitiikka sekä tietoyhteiskunta-asiat. Asia on ollut vireillä oikeuskanslerinvirastossa (dnro 1638/1/2009) ja siihen liittyy mm. korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu 29.5.2000/987 (dnro 236/1/00). Kuten blogini kohdassa "Kantelu oikeuskanslerille (an official complaint to The Chancellor of Justice)" kerrotaan, sain apulaisoikeuskanslerin sijaisen Risto Hiekkataipaleen ratkaisun (dnro OKV/1638/1/2009, päivätty 11.10.2011) kanteluuni 27.10.2011 postitse.

Vuoden 2002 aikaisten ja sen jälkeisten tapahtumien seurauksena maksukykyni on oleellisesti heikentynyt, olen velkaantunut, olen joutunut siirtymään yksityisen lääkäriaseman asiakkaaksi, olen joutunut turvautumaan lakimiespalveluihin ja olen menettänyt työkykyni. Minut on haluttu ajaa taloudelliseen ahdinkoon. Lisäksi taloudellista tilannettani on käytetty painostuskeinona. Opintolainani on siirtynyt Kansaneläkelaitoksen perittäväksi, Kansaneläkelaitos peri velkaa minulta aluksi korotetulla korolla ja opintotuen muutoksenhakulautakunta on päätöksessään hylännyt valitukseni velan takaisinperinnästä, minulla on erimielisyyksiä Nokia Oyj:n kanssa työsuhdepatentista maksettavien patenttipalkkioiden osalta, vakuutusyhtiön toiminnan seurauksena lääkärinlausunnon hankkimisesta aiheutuneet välttämättömät kuluni ovat siirtyneet kerran reskontrapalvelun perittäväksi ja olen joutunut hakemaan kahdesti ruoka-apua.

Kotirauhaani on rikottu ja rikotaan edelleen. Postiliikennettäni, tietoliikenneyhteyksiäni sekä televiestintääni on häiritty ja häiritään. Olen joutunut asioimaan Kansaneläkelaitoksen kanssa käymällä henkilökohtaisesti Kelan toimipisteissä, lähettämällä valitukseni 12.11.2008 Helsingin kaupungin Töölön kirjastosta (Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki) eFax-palvelun (www.efax.com) kautta faksilla ja käyttämällä Kelan sähköistä asiointipalvelua. En ole saanut vuosina 2011 ja 2016 postitse Kansaneläkelaitokselta opintolainan takaisinmaksua koskevaa yhteydenottopyyntöä enkä aina tekstiviestiä ja sähköpostia Kelan sähköiseen asiointipalveluun tulleesta viestistä. Olen saanut 23.12.2009 postitse Kansaneläkelaitokselta velan takaisinmaksua koskevan perintäkirjeen, jossa velan takaisinmaksun ensimmäiseksi eräpäiväksi merkittiin lopulta 15.04.2010.

Jätin 4.9.2009 vakuutusyhtiölle lääkärinlausunnon hankkimisesta aiheutuneista välttämättömistä kuluista VISA-luottokortilla maksamani ja Lääkärikeskus Mehiläinen Töölöstä saamani 3.9.2009 päivätyn maksupäätekuitin sekä selvityksen lääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista korvattavaksi. Koska Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö oli vähentänyt lääkärinlausunnon hankkimisesta aiheutuneista välttämättömistä kuluista virheellisesti sairasvakuutuslain mukaista korvausta, Kansaneläkelaitos oli perinyt virheellisesti vähennetyn korvauksen Lääkärikeskus Mehiläinen Töölöltä, joka peri korvausta minulta. Maksettuani virheellisesti vähennetyn sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen Lääkärikeskus Mehiläinen Töölölle jätin 21.9.2009 siihen liittyvän laskun ja kuitin vakuutusyhtiölle edelleen minulle korvattavaksi. Olen soittanut 9.10.2009, 19.11.2009 ja 3.12.2009 puhelimitse vakuutusyhtiöön ja kiirehtinyt korvauksen maksamista. Minulle on kerrottu että keskimääräinen käsittelyaika on noin kaksi kuukautta ja että heillä on vain yksi henkilö käsittelemässä laskuja. Myöhemmin minulle on kerrottu että heillä on useita henkilöitä, jotka käsittelevät laskuja. Olen saanut vakuutusyhtiöltä asiaan liittyvän päätöksen postitse jo 16.9.2009 ja myöhemmin 12.10.2009 siihen liittyvän kertakorotusta koskevan oikaisun. Vakuutusyhtiö korvasi minulle edellä mainitut lääkärinlausunnon hankkimisesta aiheutuneet välttämättömät kuluni vasta 15.12.2009 julkaistuani tämän tapauksen.

Olin allekirjoittanut 13.4.2005 Sampo Pankin tarjoamat luotto- ja korttihakemus/-sopimukset puhelimitse palveluavaimilla Sampo Pankin myyntineuvottelija Timo Peipon ohjeistuksella näkemättä ko. hakemus/-sopimuksia. Saatuani 19.4.2005 Sampo Pankin tarjoamat luotto- ja korttihakemus/-sopimukset käyttöehtoineen postitse huomasin, että ko. hakemus/-sopimuksissa työnantajakseni, työsuhteekseni ja bruttokuukausitulokseni oli merkitty virheellistä tietoa. Todellisuudessa olin ja olen edelleen työvoiman ulkopuolella. Olen saanut 27.4.2005 pyynnöstä postitse Sampo Pankki Oyj:n Joensuun konttorin johtajan Sari Huovisen allekirjoittaman todistuksen siitä, että Sampo Kortti Oy:llä on ollut tieto siitä, että olen ollut luotto- ja korttihakemus/-sopimuksia myönnettäessä ilmoitukseni mukaisesti työvoiman ulkopuolella. Mikäli en olisi vaatinut luotto- ja korttihakemus/-sopimuksissa olleiden virheellisten tietojen oikaisua ja mikäli en olisi pyytänyt asiasta Sampo Pankki Oyj:n Joensuun konttorin johtajan allekirjoittamaa todistusta ja mikäli olisin käyttänyt ko. hakemus/-sopimusten perusteella myönnettyjä luottokortteja tai luottoa, olisin syyllistynyt rikoslain (39/1889) 36 luvun 1 §:n mukaiseen petokseen tai sen yritykseen tai rikoslain (39/1889) 36 luvun 3 §:n mukaiseen lievään petokseen.

Sampo Pankin toiminnan seurauksena sain vasta maaliskuussa 2011 jälkikäteen tiedon Visa-maksuaikakortti -lainan maksuista ajalta 20.7.2010-4.3.2011. Olin käyttänyt Visa-maksuaikakortti -lainaa sekä ilmanpuhdistimen että polttokennon varusteineen hankkimiseen eräästä yrityksestä. Sampo Pankin asiakaspalvelun virkailijalta 16.3.2011 puhelimitse saamani tiedon mukaan edellisen kuukauden laskun olisi pitänyt saapua aina seuraavana kuukautena. Sain ensimmäisen Visa-maksuaikakortti -lainan laskun vasta maaliskuussa 2011. Laskussa, jonka eräpäiväksi oli merkitty 31.3.2011, vaadittiin koko luottosaldoa kerralla maksettavaksi. Olin siinä uskossa, että Visa-maksuaikakortti -laina on kuten tavallinen VISA-luottokortti.

Ennen Joensuuhun muuttoani vuonna 2001 minulla ei ollut muuta merkittävää velkaa kuin opintolaina. Vuoden 2002 aikaisten ja sen jälkeisten tapahtumien seurauksena olen velkaantunut. Hain 11.3.2011 Freedom Rahoituksesta lainaa maksaakseni pois kalliita kertalainoja ja luottokorttilainoja. Freedom Rahoituksen kautta minulle ei löytynyt sopivaa luottoa. Neuvottelin 21.3.2011 Sampo Pankin kanssa lainasta, jolla olisi ollut tarkoitus yhdistää silloisia luottojani, joista suurin osa oli Sampo Pankin myöntämiä. Sampo Pankin virkailija Matias Hotin mukaan järjestely ei onnistunut koska käytettävissäni ei ole reaalivakuuksia kuten omistusasuntoa. Sovin Sampo Pankin kanssa 28.3.2011 puhelimitse Visa-maksuaikakortti -lainan takaisinmaksusta lainojeni järjestelyn ajalle. Lisäksi sovin 30.3.2011 edellä mainitun yrityksen kanssa osamaksulla ostamani polttokennon varusteineen maksamisesta. Lainasin 31.3.2011 toiselta osapuolelta väliaikaisesti tietyn summan rahaa. Olen hakenut 14.4.2011 Takuu-Säätiöltä takausta järjestelyluottoa varten. Takuu-Säätiön takauskäsittelijä Virpi Muilulta 28.4.2011 puhelimitse saamani tiedon mukaan hakemukseni tullaan hylkäämään. Maksuvarani olisi riittävä luoton saamiseen.

Olen saanut 10.5.2011 Takuu-Säätiöltä postitse päätöksen, jonka mukaan takaushakemukseni on hylätty. Päätöksen ovat allekirjoittaneet takauskäsittelijä Virpi Muilu ja takausjohtaja Jarmo Hietanen. Maksuvarani on riittävä luoton saamiseen. Sovin toisen osapuolen kanssa takauksesta. Lisäksi sovin 30.5.2011 Sampo Pankin virkailijan Maili Mustosen kanssa takaukseen liittyvästä lainasta, jolla yhdistettiin Sampo Pankin minulle myöntämiä luottoja. Samalla allekirjoitin kuolemantapaukseni tai vakavan vammautumiseni varalta lainaan liittyvän esitulostetun suppean Lainaturva-vakuutushakemuksen ja täytin Lainaturva-vakuutushakemuksen laajennuksen. Olen toimittanut 4.7.2011 pyynnöstä Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiölle todistuksen sairauksistani, niiden hoidosta ja nykytilasta. Olen saanut 11.7.2011 postitse Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiöltä päätöksen, jonka mukaan lainaan liittyvää Lainaturva-vakuutusta ei voida minulle myöntää. Päätöksessä todetaan, että "Emme myönnä vakuutusta, jos korvaukseen johtavan tapahtuman todennäköisyys on huomattavan suuri normaaliin verrattuna". Lainaturva-vakuutuspäätöksellä ei ole vaikutusta minulle myönnetyn lainan määrään. Otin 31.5.2011 yhteyttä edellä mainittuun yritykseen osamaksukaupan järjestelemiseksi. Olen sopinut 9.9.2011 toisen osapuolen kanssa luotosta. Maksoin 9.9.2011 Sampo Pankille takaukseen liittyvän jäljellä olevan lainan.

Olin määritellyt ja suunnitellut 13.8.2010-3.3.2011 yhdessä edellä mainitun yrityksen edustajan kanssa liikkuvan toimiston (vara)sähköjärjestelmän, jota varten olin hankkinut 24.11.2010-2.3.2011 kyseessä olevasta yrityksestä polttokennon varusteineen. Olin maksanut osamaksukaupan kuudesta erästä kaksi erää. Jäljellä maksettavaa oli neljä erää. Yhteydenottoni 31.5.2011 seurauksena sovin asiaa toimittajan edustajan kanssa. Lopulta polttokenno varusteineen noudettiin kotoani 7.6.2011 ja jäljellä olevat erät hyvitettiin 5.12.2011. Sain tositteen hyvityksestä 11.1.2012 postitse. Polttokenno varusteineen oli alkutestiä lukuunottamatta käyttämätön. Akku oli latautunut itsestään pari kertaa. Tuote oli ollut Standby-tilassa. Jatkokehittämällä tuotetta siitä olisi saanut kuluttajille myytävän paketin.

Olin ollut viikonloppuna 6.-8.10.2000 vaeltamassa Valkealassa entisen lukioaikaisen luokkatoverini Jyrki Saukkosen ja hänen ystävänsä kanssa. Entinen lukioaikainen luokkatoverini työskenteli silloin (ja on työskennellyt edelleen) upseerina puolustusvoimien palveluksessa. Kutsu vaeltamaan tuli entiseltä lukioaikaiselta luokkatoveriltani. Kävin viikonloppuna 6.-7.8.2011 uudestaan vaeltamassa Valkealassa Jyrki Saukkosen kanssa. Kutsu vaeltamaan tuli entiseltä lukioaikaiselta luokkatoveriltani yhteydenottoni jälkeen. Lähetin vaellusretken jälkeen sovitun mukaisesti Jyrki Saukkoselle sähköpostitse kuvauksen liikkuvan toimiston (vara)sähköjärjestelmästä, jonka olin määritellyt ja suunnitellut yhdessä edellä mainitun yrityksen edustajan kanssa 13.8.2010-3.3.2011. Sähköpostissani 12.8.2011 kysyin entiseltä lukioaikaiselta luokkatoveriltani että "Ihan mielenkiinnosta olisin kysynyt mitä mieltä teidän kehityksen asiantuntijat ovat liikkuvan toimiston (vara)sähköjärjestelmästä?". En saanut vastausta kysymykseeni. Olimme sopineet, että Jyrki Saukkonen lähettää kuvaukseni liikkuvan toimiston (vara)sähköjärjestelmästä puolustusvoimien kehityksen asiantuntijoille mietittäväksi. Polttokennoihin perustuvaa sähköjärjestelmää on ajateltu käytettävän muun muassa matkapuhelinverkkojen tukiasemien varasähkönä. Nokia Siemens Networksin lehdistötiedotteen 19.11.2012 mukaan Nokia Siemens Networks on yhdessä Ballard Power Systems -nimisen yrityksen kanssa aloittanut tämän tyyppisen ratkaisun kehittämisen. Japanilainen operaattori NTT DOCOMO on evaluoinnut ratkaisua mahdolliseen kaupalliseen käyttöön. Olen lähettänyt 5.11.2011 edellä tekemäni kuvauksen liikkuvan toimiston (vara)sähköjärjestelmästä myös eräälle toiselle henkilölle.

Vastaavalla tavalla on käynyt muillekin suunnitelmilleni. On todettu, että tiedusteluorganisaatioilla on tapana edelleen luovuttaa keräämäänsä tietoa kotimaansa liiketoimintaa edistääkseen.

Myöhemmin 18.10.2013 minulle on tarjottu Freedom Rahoituksen kautta lainaa, josta olen kieltäytynyt, koska lainan takaisinmaksuaika, kuukausimaksu ja korot eivät vastanneet puhelimessa sovittua. Freedom Rahoituksen puolesta asiaa hoiti Elena Varja. Edelleen minulle myönnetty vertaislaina ei ollut lähtenyt maksuun ilmoitettuna päivänä. Syyksi minulle kerrottiin tekninen häiriö. Sain tietää asiasta kun otin yhteyttä luotonvälittäjään (TrustBuddy AB Suomen sivuliike, puh. +358 401841644). Tekstiviestissään luotonvälittäjä pahoitteli asiaa ja kertoi sulkevansa lainan. Edellä mainitun seurauksena mm. sähkölaskuni maksu viivästyi ja se siirtyi reskontrapalvelun perittäväksi. Olin maksanut ko. sähkölaskun ennen kuin maksumuistutus on lähetetty.

Minulle on soitettu 17.5.2017 ja 27.7.2018 puhelimitse Freedom Rahoituksesta. Olen silloin ilmoittanut, että en ole kiinnostunut lainan hakemisesta. Minulle on soitettu 14.12.2021 puhelimitse Freedom Rahoituksesta ja kysytty mahdollisista lainoistani.

Minulla on erimielisyyksiä Nokia Oyj:n kanssa minulle maksettavista työsuhdekeksintöön liittyvistä korvauksista. Nokia Oyj:n käytäntö työsuhdekeksinnöstä maksettavien korvausten osalta on sellainen, että korvaus muodostuu peruspatenttipalkkioista ja mikäli keksintö on arvokas erityispalkkiosta. Nokia Oyj:n palkanlaskennan työntekijä Eija Jerkun tekemän selvityksen mukaan Nokia Oyj oli maksanut minulle yhdessä työtovereideni kanssa 2H/2001-1Q/2002 tekemästäni työsuhdekeksinnöstä peruspatenttipalkkioiden ensimmäisen osuuden (100 EUR, brutto) 19.4.2002. Koska huomasin joulukuussa 2007 että työsuhdekeksintöön liittyvä patentti "Load Balancer for Multiprocessor Platforms" oli hyväksytty 14.11.2007 European Patent Officen (EPO) toimesta Eurooppa-patentiksi EP1512073, ja koska en ollut saanut patentin hyväksymisestä ilmoitusta, ja koska pidin ja pidän edelleen Nokia Oyj:n maksamia patenttipalkkioita kohtuuttoman pieninä verrattuna siihen kuinka arvokas patentti on, soitin 27.12.2007 puhelimitse Nokia Oyj:hin. Lukuisten puhelinkeskusteluiden, tekstiviestin, sähköpostin lähettämisessä ilmenneiden ongelmien ja sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen sain vasta noin kuukauden kuluttua pyynnöstäni 30.1.2008 Nokia Oyj:n patenttiassistentti Tuulikki Rentola-Seppälältä vahvistuksen työsuhdekeksintöön liittyvän patentin hyväksymisestä Eurooppa-patentiksi EP1512073 sekä ilmoituksen peruspatenttipalkkioiden kolmannen osuuden maksamisesta. Yhteydenottojeni seurauksena Nokia Oyj on maksanut minulle kyseessä olevasta työsuhdekeksinnöstä peruspatenttipalkkioiden kolmannen osuuden (200 EUR, brutto) 18.1.2008 ja toisen osuuden (340 EUR, brutto) kehotuksestani 21.8.2009.

Työsuhdekeksintöön liittyvä patentti "Load balancer for multiprocessor platforms" on hyväksytty 2.9.2008 United States Patent and Trademark Officen (USPTO) toimesta Yhdysvalloissa patentiksi nro. 7421506. Työsuhdekeksintöön liittyvän erityispalkkion maksaminen minulle on edelleen vireillä. Olen ollut aktiivisesti yhteydessä asiaa hoitavaan Nokia Oyj:n patentti-insinööri Jussi Jaatiseen ja Nokia Oyj:n patenttilakimies Anne-Mari Lummevuohon. Nokia Oyj on tarjonnut minulle kyseessä olevasta työsuhdekeksinnöstä Nokia Oyj:n keksintökorvaussäännön luokan Rojaltikorvaus I mukaisen kertaluonteisen rojaltikorvauksen (800 EUR, brutto), mutta olen ilmoittanut Nokia Oyj:lle että en tule allekirjoittamaan Nokia Oyj:ltä 28.5.2009 postitse saamaani sopimusluonnosta, koska sopimusluonnos ei täytä oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 §:n mukaista kohtuullisen korvauksen vaatimusta ja koska sopimusluonnoksessa ei ole otettu huomioon erityispalkkion myöhempää korottamista rojaltiluokasta toiseen.

Olen ilmoittanut perustellusti Nokia Oyj:lle että kyseessä olevasta työsuhdekeksinnöstä maksettavan erityispalkkion tulee kuulua Nokia Oyj:n keksintökorvaussäännön luokkaan Rojaltikorvaus II tai Rojaltikorvaus III ja sen Rating-arvon tulee olla vähintään 4 (tai 5). Olen vaatinut 11.1.2010 että Nokia Oyj lähettää minulle tutkittavaksi sellaisen sopimusluonnoksen, joka täyttää oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 §:n mukaisen kohtuullisen korvauksen vaatimuksen ja jossa on otettu huomioon rojaltikorvauksen myöhempi korottaminen rojaltiluokasta toiseen. Lisäksi olen ilmoittanut 11.1.2010 että kertaluonteinen rojaltikorvaus voidaan muuttaa omalta osaltani juoksevaksi rojaltikorvaukseksi. Koska Nokia Oyj ei ole suostunut vaatimukseeni, olen vaatinut 15.1.2010 sekä uudelleen 22.1.2010 oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 a §:n nojalla että Nokia Oyj lähettää minulle kyseessä olevasta työsuhdekeksinnöstä maksettavan korvauksen määrittämiseksi tarpeelliset tiedot. Erityisesti olen vaatinut oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 a §:n nojalla että Nokia Oyj lähettää minulle tiedot keksintöön haetuista ja myönnetyistä patenteista sekä tiedot keksinnön mukaisten tuotteiden tai keksinnön mukaisen menetelmän mukaan valmistettujen tuotteiden valmistusmääristä ja myyntihinnoista. Lisäksi olen ilmoittanut Nokia Oyj:lle, että koska en ole enää Nokia Oyj:n palveluksessa, ja koska olen joutunut palaamaan tähän asiaan yhä uudelleen, tulen laskuttamaan Nokia Oyj:tä antamastani konsultaatiosta ammattiliittoni suositteleman asiantuntijapalkkion mukaisesti. Olen lähettänyt 22.1.2010 Nokia Oyj:lle laskun asiantuntijapalkkiostani.

Nokia Oyj ei ole suostunut lähettämään minulle kyseessä olevasta työsuhdekeksinnöstä maksettavan korvauksen määrittämiseksi tarpeellisia tietoja. Erityisesti Nokia Oyj ei ole suostunut lähettämään minulle tietoja keksinnön mukaisten tuotteiden tai keksinnön mukaisen menetelmän mukaan valmistettujen tuotteiden valmistusmääristä ja myyntihinnoista. Nokia Oyj ei ole myöskään suostunut maksamaan minulle vaatimaani asiantuntijapalkkiota. Asiantuntijapalkkioni osalta Nokia Oyj:n mukaan "kyse on keksijän oman asian ajamisesta, eikä Nokian pyytämästä konsultaatiosta patentin arvoon liittyen". Olen todennut 24.1.2010 Nokia Oyj:lle että koska Nokia Oyj ei täytä oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 a §:n mukaista velvoitettaan: "Työnantaja on velvollinen antamaan työntekijälle keksinnöstä maksettavan korvauksen määrittämiseksi tarpeelliset tiedot, ennen kaikkea keksintöön haetuista ja myönnetyistä patenteista sekä keksinnön mukaisten tuotteiden tai keksinnön mukaisen menetelmän mukaan valmistettujen tuotteiden valmistusmääristä ja myyntihinnoista", ja koska vaikuttaa siltä, että emme pääse työsuhdekeksintöön liittyvässä sopimusneuvottelussa yksimielisyyteen, on keskustelua toistaiseksi turha jatkaa. Lisäksi olen todennut 24.1.2010 Nokia Oyj:lle että en tule allekirjoittamaan Nokia Oyj:n lähettämää sopimusluonnosta, koska se ei täytä oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 §:n mukaista kohtuullisen korvauksen vaatimusta ja koska siinä ei ole otettu huomioon rojaltikorvauksen myöhempää korottamista rojaltiluokasta toiseen.

Nokia Oyj:n toiminta on ollut epäasiallista, virheellistä ja lainvastaista. Oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) 7 §:n mukaan "Korvausta määrättäessä on erityisesti otettava huomioon keksinnön arvo ja työnantajan saaman oikeuden laajuus samoin kuin työsopimuksen ehdot sekä työsuhteeseen liittyvien muiden seikkojen merkitys keksinnön syntymiselle" sekä "Jollei korvauskannetta ole pantu vireille kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun työnantaja on ilmoittanut ottavansa oikeuden keksintöön, kanneoikeus on menetetty. Milloin keksintöön on haettu patenttia, kanne voidaan kuitenkin aina panna vireille vuoden kuluessa patentin myöntämisestä". Korvauskanteen nostaminen Suomessa on ajankohtaista vuoden 2011 loppupuolella mikäli asiassani ei päästä sopimukseen. Korvauskanne liittyy erityispalkkion maksamiseen.

Työsuhdekeksintöasiat ovat yksi Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n keskeisimmistä IPR-neuvontapalvelun aloista. Olen ollut edellä mainitun korvausasian suhteen yhteydessä Pohjois-Karjalan keksijät ry:n toiminnanjohtaja Veijo Kareiseen ja Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n toiminnanjohtaja Maunu Korpelaan. Toimintani asiassa on ollut johdonmukaista. Saamani ohjeen 15.2.2011 mukaan asiaa kannattanee lähteä ratkomaan työsuhdekeksintölautakunnan kautta. Työsuhdekeksintölautakunta on työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toimiva itsenäinen toimielin, jonka tehtävänä on antaa lausuntoja oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetun lain (656/1967) soveltamista koskevissa asioissa. Työsuhdekeksintölautakunnan lausunnot eivät ole sitovia. En luota enää suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Tällä hetkellä korvausasian etenemistä yritetään estää. Kyseessä oleva työsuhdekeksintö on toteutettu ainakin yhdessä Nokian verkkoelementissä. Myös muut laitevalmistajat joutuvat toteuttamaan työsuhdekeksinnössä esitetyn kuormantasauksen keksinnössä kuvatulla tavalla. Minulla on mahdollisuus nostaa korvauskanne Yhdysvalloissa.

En ole saanut postitse Keksintöuutiset 4/2012 -lehteä, joka Mediakortin 2012 mukaan oli ilmestynyt viikolla 50. Lehden olisi pitänyt saapua asuinpaikkaani Turkuun myös vanhalla Helsingin osoitteellani. Olen tehnyt muuttoilmoituksen ja maksanut 12.9.2012 Itella Posti Oy:n muuttopostipalvelun, joka on voimassa 12 kuukautta. Lisäksi olen tehnyt osoitteenmuutosilmoituksen Pohjois-Karjalan keksijät ry:lle 28.8.2012 ja vielä erikseen 28.12.2012 Keksintöuutiset-lehdelle. Lähetin 4.1.2013 ja 10.1.2013 sähköpostitse asiasta tiedustelut Keksintöuutiset-lehdelle. Vastauksessaan 11.1.2013 Keksintöuutiset-lehti ilmoitti lähettävänsä minulle uuden lehden, jonka olen saanut 16.1.2013 postitse. Olen tehnyt 11.1.2013 Itella Posti Oy:n muuttopostipalvelusta sähköpostitse selvityspyynnön Itella Oyj:n asiakaspalveluun. Kuten tässä blogissa kerrotaan postiliikennettäni edelleen häiritään.

Selvityspyyntööni 17.1.2013 saamassani vastauksessa Itella Posti Oy:n asiakasneuvoja Virpi Mustonen kertoo mm. että "Olin yhteydessä 00320 Helsingin jakeluun ja esimies kertoi, että kaikki tiedot ja merkinnät on kohdallasi kunnossa, eli kaikki ko. jakelupisteeseen tulevat postisi on käännetty/käännetään Turkuun" ja että "Tavallisilla perusjakelussa jaettavilla postilähetyksillä (mm. kirjeet, lehdet, mainokset) ei ole lainkaan seurantaa, joten ikävä kyllä meillä ei ole mahdollisuutta jäljittää tuon kaipaamasi lehden kulkua (lähettämistä, kuljetusta, luovuttamista) ja sen myötä sanoa, miksi et ole sitä saanut. Postinlajittelu ja -jakelu on ihmisten tekemää työtä ja työn tekeminen vaatii sekä lajittelijalta että jakajalta suurta huolellisuutta. Virheet ovat harvinaisia, mutta ikävä kyllä niitä voi kuitenkin toisinaan tapahtua, eli tokihan esimerkiksi jakeluvirhe on yksi mahdollinen selitys tapahtuneelle". Itella Posti Oy:n asiakasneuvoja Virpi Mustonen pahoittelee tilannetta ja toivoo, että jatkossa Itella Posti Oy pystyy palvelemaan minua paremmin.

Koska Curriculum Vitaessani olevia tietoja ja Nokia Networksin aikaista työtodistustani on epäilty, keräsin tietoa niistä projekteista joissa olin ollut osallisena. Olin saanut RemoteWork-projektin loppuraportin 15.9.1998 sekä tekemäni VPN products tested at NTC (NISC 98) 10.11.1998 -esitysmateriaalin muistona ensimmäisestä Nokia Oyj:n aikaisesta projektistani vaihtaessani työpaikkaa Nokia Networksista Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun. Muiston myönsi minulle viimeinen Nokia Networksin aikainen lähin esimieheni Jukka Kyrönaho. Lisäksi minulla oli ja on edelleen tallessa muuta työhistoriaani liittyvää aineistoa. Nokia Networksin Helsinki-Espoo laajuisen laboratorioverkon osalta lähetin 9.9.2010 sähköpostia entiselle työtoverilleni ja esimiehelleni Harri Aholalle, selostin tilanteeni ja kysyin, että "Kun vaihdoit työpaikkaa Nokialta Ioboxiin sait luvallani LABNETin rakennetta kuvaavan asiakirjan muistoksi. Voisitko antaa siitä minulle kopion? Muistaakseni ko. asiakirjalle on haettu ja saatu ISBN-tunnus, joten se on julkiseen käyttöön tarkoitettu asiakirja: http://www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/isbn.html. Kopion asiakirjasta voi huoletta antaa minulle". Olimme olleet viimeksi tekemisissä kun Iobox Oy rekrytoi väkeä ja näimme senkin jälkeen pikaisesti kun työskentelin Nokian GPRS/3G-runkoverkon ohjelmapäällikkönä. Harri Aholan kehotuksesta olin hakenut syys-lokakuussa 1999 Iobox Oy:ltä työpaikkaa ja minulla oli sekä työsopimus että optiosuunnitelma valmiiksi allekirjoitettavana. En kuitenkaan vaihtanut työpaikkaa Nokia Networksista Iobox Oy:hyn koska Nokia oli kohdellut minua hyvin. En saanut Harri Aholalta vastausta sähköpostiini.

Nokian GPRS-verkkoarkkitehtuuria kuvaavan dokumentaation (ns. Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatio) osalta otin 6.1.2012 yhteyttä LinkedIn-palvelun (www.linkedin.com) kautta silloiseen työtoveriini Esa Mäkitaloon ja kerroin, että tarvitsen dokumentaatiosta itselleni kopion ja kysyin, että "Et sattuisi tietämään keneltä voin asiaa kysellä? Olin aikoinani ko. dokumentaation omistaja / haltija (owner) ja mitään erityisen salaistahan asiassa ei ole. Cookbook oli asiakasdokumentti, jota jaettiin Nokian GGSN:n mukana". Esa Mäkitalon neuvosta lähetin 9.1.2012 ja 10.1.2012 sähköpostia sekä silloiselle Nokian GPRS/3G-runkoverkon tuotepäällikölle Arto Mikkoselle että Heikki Almaylle. Heikki Almayn kautta Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatiota ei löytynyt. Arto Mikkonen lähetti minulle 11.1.2012 sähköpostitse kyseessä olevasta dokumentaatiosta version numero 1.5, jossa on kirjoitettu sivulla 57 olevan kuvanumeron Figure 18 viittaus punaisella ja jossa on melkein jokainen kuvanumeroiden viittaus leipätekstissä väärin. Varmistin asiaa 11.1.2012 sähköpostitse Esa Mäkitalolta. Esa Mäkitalon muistikuvan mukaan vuonna 2000 uudistamamme Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatio työstettiin asiakaskuntoon. Esa Mäkitalo kysyi vastauksessaan 11.1.2012 että oliko Arto Mikkosen lähettämä versio lopullinen versio vai jokin työversio. Koska vuonna 2000 uudistettu Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatio työstettiin asiakaskuntoon, ja koska tämä oli myös Esa Mäkitalon muistikuva, ja koska vuonna 2000 uudistettu Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatio katselmoitiin normaalin käytännön mukaisesti, ja koska oikolukija oikoluki sen eikä siinä enää virheitä pitänyt olla, kerroin asian 11.1.2012 sähköpostitse Arto Mikkoselle ja pyysin, että "Jaksaisitko vielä tarkistaa onko sinulla lopullinen versio tallessa? Ja jos on, niin lähettäisitkö sen minulle". En ole saanut Arto Mikkoselta vastausta sähköpostiini. Olin lähettänyt toisessa sähköpostissani 11.1.2012 Esa Mäkitalolle Arto Mikkosen minulle lähettämän version Cookbook: Implementing the GPRS IP Backbone -dokumentaatiosta ja kysynyt, että "Onko tämä mielestäsi sama versio, jonka me silloin saimme valmiiksi?". Arto Mikkoselle lähettämäni sähköpostin jälkeen Esa Mäkitalo lähetti minulle 13.1.2012 sähköpostin, jossa hän katsoo, että "Eiköhän tämä se viimeisin ole" ja epäilee, että kuvaviittaukset 'following figure' olisivat hämänneet kieliasun tarkastajaa. Lähetin 13.1.2012 Esa Mäkitalolle sähköpostin, jossa kysyin, että "Sivulla 57 on punaisella Figure 18 ja kuvanumeroiden virheelliset viittaukset leipätekstissä ovat noinkin ilmiselviä. Muistatko kuka oli oikolukijana tuolloin?". En ole saanut Esa Mäkitalolta vastausta sähköpostiini. Minun muistiinpanojeni mukaan oikolukijana on toiminut Kristiina Mod ja eräs espanjalainen nuori nainen. Olin kertonut Esa Mäkitalolle sähköpostissani 13.1.2012 että "Vuonna 2000 uudistettua Cookbookia jaettiin usealle taholle silloin kun olin tekemässä laitealustojen teknologiavalintaa. Minulle ei ole kukaan huomauttanut tällaisista virheistä aikaisemmin ja ainakin katselmoinneissa ne olisi korjattu jos niitä olisi ollut".

Koska en saanut Harri Aholalta LABNETin rakennetta kuvaavaa asiakirjaa, otin 20.1.2012 sähköpostitse yhteyttä Suomen ISBN-keskukseen (isbn-keskus@helsinki.fi) ja kysyin mistä ko. julkaisua voi etsiä. Sain Suomen ISBN-keskuksesta Fennica-tietokannan www-osoitteen (https://fennica.linneanet.fi/). Fennica-tietokannasta en kyseessä olevaa julkaisua löytänyt. Suomen ISBN/ISMN-kustantajarekisterin mukaan Nokian nimissä on kaksi kustantajaa: Nokia Telecommunications (ISBN:978-951-96916, lopettanut toimintansa) ja Nokia Corporation (ISBN:978-952-5389). Löysin Fennica-tietokannasta Nokia Telecommunicationsin nimellä 10 viitettä ja Nokia Corporationsin nimellä yhden viitteen: "Multirate multi-user detectors for wideband code division multiple access / door Tero Ilmari Ojanperä". Nokia käyttää myös ulkoisia kustantajia. Löysin Fennica-tietokannasta 55 viitettä, joiden tekijätiedoissa mainitaan "Nokia (yhtiö)" ja 143 viitettä, joissa tekijätiedoissa mainitaan "Nokia". Jälkimmäisessä ovat mukana kaikki "Nokia"-sanan sisältävät viitteet. Määrät ovat yllättävän pieniä. Nokia on julkaissut vuosien varrella huomattavasti enemmän teoksia (kirjoja, lehtiä, käyttöoppaita, teknisiä dokumentteja jne.) kuin mitä Fennica-tietokantaan on kirjattu. Kävin 24.1.2012 Suomen Kansalliskirjastossa (Unioninkatu 36, 00014 Helsingin yliopisto) tekemässä tarkempia hakuja. Löysin mm. Piimäki-projektiin, jossa olin osallisena, liittyvän artikkelin "Piimäki on nykyaikaa" Nokia Networks Oy:n asiakaslehdestä Connect 2/1999.

Koska Suomen Kansalliskirjastolla on ns. vapaakappaleoikeus eli sen pitäisi saada maksuttomat kappaleet kaikista kotimaisista painotuotteista, ääntä, kuvaa tai tekstiä sisältävistä tallenteista sekä verkkoaineistoista, ja koska ISBN-tunnuksen omaavat julkaisut ovat julkisia, otin 13.3.2012 sähköpostitse uudelleen yhteyttä Suomen ISBN-keskukseen (isbn-keskus@helsinki.fi), selostin tilanteen ja kysyin, että "Onkohan Kansalliskirjastolla Nokia Oyj:ltä saatua Fennica-tietokantaan sisältymätöntä aineistoa jossakin tallessa?". Suomen ISBN-keskus kehotti kääntymään Suomen Kansalliskirjaston vapaakappaletoimiston puoleen. Otin 13.3.2012 sähköpostitse yhteyttä Suomen Kansalliskirjaston vapaakappaletoimistoon (vapaakappale-toimisto@helsinki.fi), joka ohjasi kyselyni Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden pienpainatekokoelmalle. Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppänen kertoi minulle sähköpostissaan 14.3.2012 että "Kansalliskokoelmassa on paljonkin vapaakappaleina saatua Nokian esitemateriaalia, jota ei ole luetteloitu Fennica-tietokantaan (mainoksia, käyttöohjeita yms)" ja että "Esitteille, käyttöohjeille, mainoksille ja vastaaville ei yleensä anneta ISBN-numeroita". Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppänen pyysi minua sähköpostissaan 14.3.2012 lähettämään enemmän tietoa etsimästäni aineistosta. Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppänen kertoi, että periaatteessa he saavat kaikki painatteet kirjapainoista, käytännössä kokoelmissa on kuitenkin puutteita. Sähköpostitse 14.3.2012 lähettämässäni vastauksessa kerroin Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppäselle että "En muista julkaisun täsmällistä nimeä enkä tiedä varmuudella sen ISBN-tunnusta. Kyseessä on Nokia Telecommunicationsin tai Nokia Networksin aikainen erästä laboratorioverkkoa kuvaava tekninen dokumentti. Sopivia hakusanoja voisivat olla: Laboratory Network, LABNET, Laboratory, Network jne. Tekijänä on luultavasti Nokia Telecommunications tai Nokia Networks. Julkaisu on englanninkielinen ja se on painettu vuonna 1998 tai 1999. Nokia käyttää myös ulkopuolisia kustantajia, joten tekijätietojen ja nimikkeen perusteella ao. teosta voisi etsiä". Lisäksi kerroin, että "Minulla on eräs toinenkin tarve. Nimittäin Nokian GGSN-tuotteen käyttöohjeet ja muu materiaali vuosilta 2000-2001. Ne löytyvät tuotteen mukana jaetuilta CD-levyiltä. CD-levyillä olevan teoksen täsmällinen nimi on Implementing the GPRS IP Backbone ja GPRS IP Backbone Cookbook. Tekijänä on Nokia Networks. Versionumerot ovat 1.0 ja siitä ylöspäin aina 2.0:aan saakka". Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppäsen 15.3.2012 ja 20.3.2012 lähettämien sähköpostien mukaan etsimääni aineistoa on etsitty sekä Helsingistä että Turusta, mutta aineistoa ei ole löydetty. Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppäsen mukaan "Pienpainatteista ei ole sähköistä hakemistoa johon voisi tehdä sanahakuja, tämä aineisto on järjestetty kokoelmaan julkaisijan mukaan, nämä on siis katsottava hyllystä. Mutta muu Fennica-aineisto on luetteloitu Fennica-tietokantaan ja sinne voi tehdä sanahakuja". Edelleen Suomen Kansalliskirjaston tutkimuskirjastopalveluiden kirjastonhoitaja Eeva-Liisa Leppänen kertoi, että näyttää nyt siis siltä, että tätä [aineistoa] ei jostain syystä ole saatu jos tämä [aineisto] on julkaistu painettuna ja painettu Suomessa. Lähettäessäni 13.1.2012 sähköpostia Esa Mäkitalolle ja tehdessäni 23.1.2012 hakuja Fennica-tietokannasta tietoliikenneyhteyksissäni ja Fennica-tietokannan toiminnassa ilmeni häiriöitä (mm. ei yhteyttä Evolution-sähköpostiohjelmalla sähköpostipalvelimelle ja Local Libraries: pelkästään 'VIOLA - Suomen kansallisdiskografia' valittavissa). Lähetin sähköpostini 13.1.2012 Esa Mäkitalolle lopulta Webmailin kautta.

Otin 23.6.2014 uudelleen yhteyttä Harri Aholaan LinkedIn-palvelun kautta. Olen saanut 23.6.2014 Harri Aholalta Nokia Telecommunicationsin (myöh. Nokia Networksin) Helsinki-Espoo laajuisen laboratorioverkon LABNETin rakennetta kuvaavan asiakirjan otsikkotiedot, asiakirjatunnisteen ja oman osuuteni siinä. Lisäksi otin 26.6.2014 LinkedIn-palvelun kautta yhteyttä entiseen Nokia Telecommunicationsin ja Nokia Networksin aikaiseen esimieheeni Ari Vesalaiseen. Materiaalipyynnössäni 26.6.2014 olen kertonut Ari Vesalaiselle yhteydenottoni syyn ja että "Vaihtaessani huhtikuussa 2000 toimenkuvaa ohjelmapäälliköksi ja lähtiessäni Network Integration -osastolta annoin sinulle materiaalia tekemieni töiden osalta. Olin tehnyt mm. CD:n, joka sisälsi uudistetun LABNETin verkkokuvauksen ja mm. tekemäni laitteiden uudet konfiguraatiot. CD:n talletin paloturvakaappiin ja muistaakseni annoin siitä sinulle kopion. Olisin halunnut kysyä onko sinulla tuo CD tallessa tai mistä sitä voisi kysellä?" Olen saanut Ari Vesalaiselta 26.6.2014 sähköpostitse vastauksen, jonka mukaan hän ei muista tapausta, ja että hän on tuhonnut käytännössä kaikki vanhat dokumentit, CD:t, kirjat jne, eli valitettavasti häneltä ei löydy pyytämääni. Olen kertonut 27.6.2014 Ari Vesalaiselle, että "Domain-nimen nipl.com transfer on tapahtunut 20.9.2008 Nokia Networksin hallinnasta ulkomaiseen omistukseen. Domain nipl.com on ollut sinun nimissäsi. Vielä vuonna 2007 on RIPE-tiedoissa laboratorion nipl.com osoiteavaruudelle 195.10.160.0-195.10.167.255 yhteyshenkilönä sinun ja seuraajani Matti Muttilaisen nimet. Reititys on kulkenut TDC Song Oy:n kautta ja toisena nimipalvelimena on ollut Telian nimipalvelin ns2.teliafi.net. Ne ovat olleet Suomessa toimivia operaattoreita" ja että "LABNET oli pystyssä vielä kun minä vaihdoin toimenkuvaa. Sen tulevaisuudesta en tiedä. Siksi haluaisinkin pyytämäni CD:n. CD sisältää uudistetun LABNETin verkkokuvauksen ja mm. tekemäni laitteiden uudet konfiguraatiot. Asia liittyy alkamassa olevaan oikeudenkäyntiin, josta jo sinulle mainitsin".

Olen saanut 27.6.2014 Ari Vesalaiselta sähköpostitse vastauksen, jonka mukaan hänellä ei ole arkistoissaan enää mitään tietoja käsitellyistä hankkeista, koska hän on tuhonnut ne tarpeettomina. Olen lähettänyt 27.6.2014 Ari Vesalaiselle sähköpostin, jossa kerron, että "Domain nipl.com ja ISP-testilaboratorio (Nokia IP Laboratorio, NIPL) oli jo olemassa kun tulin osastollesi 1.12.1997. Domain nipl.com on luotu ensimmäisen kerran 14.9.1996. Päivitetty sitä on useaan otteeseen vuosien varrella. Varaus näyttää olevan tehdyn n. kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Lopulta transfer on tapahtunut 20.9.2008 kuten sanoin" ja totean saman kuin Ari Vesalainen että LABNET oli Nokia Networksin laboratorioverkkojen verkko ja että Network Integration -osaston verkko oli vain yksi osa siitä. Edelleen sähköpostissani 27.6.2014 totean, että Network Integration -osaston verkko oli LABNETin ISP-osuus (NIPL) ja mm. xDSL-testilaboratorio. LABNET mallitti OSI-mallin fyysisen kerroksen ja siirtokerroksen, IP-reitityksen, verkonhallinnan, pääsynvalvonnan ja tietoturvan osalta operaattoreiden välistä runkoverkkoa (inter-operator backbone, Internet eXchange, NIX) sekä palveluntarjoajan (ISP) verkkoa reunalaitteineen (NIPL). Sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen keskustelua Ari Vesalaisen kanssa oli turha enää jatkaa. RIPE-tietojen perusteella laboratorion nipl.com osoiteavaruus 195.10.160.0-195.10.167.255 on poistettu tietokannoista 10.7.2008, jolloin se on siirtynyt TDC Song Oy:n haltuun. Koska Ari Vesalaisen sähköpostiviesteissä oli virheellistä ja epätäydellistä tietoa ja koska sain hänet useasti kiinni niistä, katkaisin lopulta LinkedIn-yhteyteni Ari Vesalaiseen.

Halusin selvittää kuinka hyvin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu on noudattanut vuonna 2002 tekemääni IT- ja tietohallintostrategiaa vuosille 2003-2007. Lisäksi halusin itselleni kopiot kyseessä olevasta strategiasta sekä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen välisestä 24.5.2002 allekirjoitetusta ATK-palveluja koskevasta sisäisestä sopimuksesta oheismateriaaleineen. Oheismateriaali käsittää palvelinympäristön uudistaminen, seuranta ja raportointi, rekisterit ja tietokannat, tiedotus ja dokumentointi, käytettävyys sekä keskitetty käyttäjätietokanta -työryhmien loppuraportit, jotka on tehty kesän 2002 aikana ja/tai sen jälkeen. Edellä mainitut asiakirjat ovat viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaan julkisia.

Olen saanut pyyntöni mukaisesti 12.7.2012 Joensuun kaupungin kaupunginkansliasta sähköpostitse 4.6.2003 päivätyn kopion Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kehittämisstrategiasta vuosille 2003-2007. Vuonna 2002 tekemääni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategiaa vuosille 2003-2007 ei Joensuun kaupungin keskusarkistosta löytynyt. Joensuun kaupungin hallintoyksikön harjoittelija kehotti minua kääntymään Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun puoleen, jonka omista arkistoista ko. strategian luulisi löytyvän. Lähetin 16.7.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle sähköpostin, jossa pyysin häntä lähettämään minulle kopiot edellä mainituista asiakirjoista. Sain sähköpostitse automaattisen vastauksen, jonka mukaan Ulla Kallio on lomalla tietyn ajan. Koska en ollut saanut tietojen luovutusvaatimukseeni vastausta, lähetin 6.8.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle asiasta sähköpostitse tiedustelun. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kallio oli lähettänyt tietojen luovutusvaatimukseni edelleen seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle: "olen lähettänyt viestisi tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle kenen hallussa strategia ja sopimukset ovat. Hän palasi lomalta tänä aamuna ja hoitaa varmasti asian niin pian kuin mahdollista". Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kallio lähetti minulle 6.8.2012 sähköpostitse kopion Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen välisestä 24.5.2002 allekirjoitetusta ATK-palveluja koskevasta sisäisestä sopimuksesta. Sähköpostissa seuraajani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesonen väittää, että "Erillistä IT- ja tietohallintostrategiaa ei PKAMK:lla ole ollut 2003 2007". Lähetin 6.8.2012 sähköpostitse vastauksen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle. Vastauksessani 6.8.2012 kiitän allekirjoitetusta sopimuksesta ja kerron, että "Viestistäsi puuttuu sopimuksen oheismateriaali, joka käsittää palvelinympäristön uudistaminen, seuranta- ja raportointi, tietokannat ja rekisterit, tiedotus- ja dokumentointi, käytettävyys sekä keskitetty käyttäjätietokanta -työryhmien loppuraportit, jotka on tehty kesän 2002 aikana ja/tai sen jälkeen. Loppuraportit on annettu syksyllä 2002 silloiselle toimistosihteeri Ulla Kalliolle arkistoitavaksi. Ne löytyivät aikanaan myös Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun intranetistä. Asiaa kannattaa kysyä myös silloiselta tietohallintopäällikön varahenkilöltä Tuula Hiltuselta tai keneltä tahansa muulta henkilöltä joka kyseessä oleviin työryhmiin osallistui. Loppuraportit ovat viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaan julkisia. Lähetä minulle niistä kopio" ja että "Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoululle on tehty IT- ja tietohallintostrategia vuosille 2003-2007. Tekijänä on silloinen tietohallintopäällikkö Mika Panhelainen. Kyseessä olevaa strategiaa käsiteltiin aikoinaan loppuvuodesta 2002 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa sisäisesti. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategia vuosille 2003-2007 on taulukkomuotoinen esitys, jossa määritellään Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallinnon tavoitteet vuosille 2003-2007 ja toimenpiteet vuodelle 2003. Kopio kyseessä olevasta IT- ja tietohallintostrategiasta on annettu ainakin silloiselle tietohallintopäällikön varahenkilölle Tuula Hiltuselle ja monelle muulle. Tarkkaan ottaen asiasta on pidetty esitelmä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa". Sain Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolta sähköpostitse automaattisen vastauksen, jonka mukaan hän on poissa 7.8.-20.8.2012.

Koska Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kallio oli ilmoituksensa mukaan poissa 7.-20.8.2012, ohjasin 7.8.2012 edellä mainitun tietojen luovutusvaatimuksen seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle. Sain 15.8.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselta sähköpostitse vastauksen, jonka mukaan "Tarkistin asian hallinto- ja talousjohtajalta. Erillistä IT- ja tietohallintostrategiaa ei PKAMK:lla ole ollut 2003 - 2007. Sopimukseen kuuluvat liitteet mainitaan sopimuksen kohdassa 20 ja siellä ei ole kuvaamiasi loppuraportteja esitetty. Ne eivät siten ole osa sopimusta. Ulla Kallio on edelleen poistumalla, mutta tuon poistuman jälkeen hän voinee tarkistaa pyynnöstäsi onko sellaiset loppuraportit mahdollisesti vielä arkistossa, jos sellaiset on laadittu. Asia alkaa olla jokseenkin vanha, enkä tunne tuota aikaa PKAMK:sta". Lähetin 22.8.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle sähköpostin, jossa kysyn, että "Onko Eero Elsinen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtaja?" ja kerron, että "Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtoreilta saamissani työ- ja palvelutodistuksissani on merkintä ko. strategiatyöskentelystä. Työtodistuksieni asianmukaisuutta on käsitelty aikoinaan Itä-Suomen työsuojelupiirissä" ja että "Oleellista ei ole se ovatko kyseessä olevat loppuraportit osa sopimusta vai ei. Oleellista on se, että ne ovat viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaan julkisia". Sähköpostissani 22.8.2012 vaadin, että Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu lähettää minulle pyytämäni tiedot. Koska en ollut saanut seuraajaltani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselta vastausta, ohjasin 29.8.2012 edellä mainitun tietojen luovutusvaatimuksen sähköpostitse myös Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle. Tietojen luovutusvaatimukseni laitoin kommentoitavaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle. Joensuun kaupungin www-sivujen yhteystietojen mukaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtajana toimii Eero Elsinen. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtoreilta saamissani työ- ja palvelutodistuksissani on mm. merkinnät "Tietohallintopalveluiden sisäinen ulkoistaminen" ja "Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategian laatiminen". Työtaitoni, ahkeruuteni ja käytökseni on arvioitu kiitettäväksi.

Koska en ollut saanut edellä mainittuun tietojen luovutusvaatimukseen vastausta, lähetin 18.9.2012 sähköpostin sekä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle että seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle. Sähköpostissani 18.9.2012 totean, että en ole saanut tietojen luovutusvaatimukseen minkäänlaista vastausta ja kysyn, että miten asia etenee. Sähköpostissani 18.9.2012 kerron, että viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 4 luvun 14 §:n 3 momentin mukaan, jos virkamies tai muu 2 momentissa tarkoitettu henkilö kieltäytyy antamasta pyydettyä tietoa, hänen on: "1) ilmoitettava tiedon pyytäjälle kieltäytymisen syy; 2) annettava tieto siitä, että asia voidaan saattaa viranomaisen ratkaistavaksi; 3) tiedusteltava asian kirjallisesti vireille saattaneelta tiedon pyytäjältä, haluaako hän asian siirrettäväksi viranomaisen ratkaistavaksi; sekä 4) annettava tieto käsittelyn johdosta perittävistä maksuista" ja että viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 4 luvun 14 §:n 4 momentin mukaan "Tässä pykälässä tarkoitettu asia on käsiteltävä viivytyksettä, ja tieto julkisesta asiakirjasta on annettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön. Jos pyydettyjä asiakirjoja on paljon tai niihin sisältyy salassa pidettäviä osia tai jos muu niihin rinnastettava syy aiheuttaa sen, että asian käsittely ja ratkaisu vaativat erityistoimenpiteitä tai muutoin tavanomaista suuremman työmäärän, asia on ratkaistava ja tieto julkisesta asiakirjasta annettava viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön".

Sain 18.9.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselta sähköpostitse vastauksen, jonka mukaan "Vastaamatta on tämä kysymys: " Onko Eero Elsinen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtaja?" Vastaus on: kyllä. Toistan vielä tämän aikaisemman vastaukseni: "Tarkistin asian hallinto- ja talousjohtajalta. Erillistä IT- ja tietohallintostrategiaa ei PKAMK:lla ole ollut 2003 - 2007." Raportista tiedustellessani Kallion Ulla vastasi, että arkistossa ei ole tiedustelemaasi raporttia, eikä hän muista koko asiaa. Kysyin asiaa myös tietohallintopäällikön sijaisuutta hoitaneelta henkilöltä, mutta häneltäkään ei tuollaista raporttia löytynyt. Pahoitteluni, en voi auttaa asiassa enempää". Vastauksensa seuraajani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesonen oli laittanut kommentoitavaksi sekä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnon suunnittelija Ulla Kalliolle että Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtaja Eero Elsiselle. Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 4 luvun 14 §:n 2 momentin mukaan "Tiedon asiakirjan sisällöstä antaa se viranomaisen henkilöstöön kuuluva, jolle viranomainen on tämän tehtävän määrännyt tai jolle se hänen asemansa ja tehtäviensä vuoksi muuten kuuluu". Olen lähettänyt 18.9.2012 seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle sähköpostin, jossa totean, että "Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtoreilta saamissani työ- ja palvelutodistuksissani on asianmukainen merkintä "Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategian laatiminen"" ja että "Kysymys on useasta loppuraportista liittyen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintopalveluiden sisäiseen ulkoistamiseen ajalla 15.4.-16.8.2002 (9/2002), kts. alla olevat viestit. Ko. työryhmien loppuraportit ovat oheismateriaalia Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen väliseen 24.5.2002 allekirjoitettuun ATK-palveluja koskevaan sisäiseen sopimukseen. Loppuraportit on laadittu lopulliseen muotoonsa sopimuksen täyttöönpanovaiheessa 6-8,9/2002. Olen antanut edellä mainitut loppuraportit henkilökohtaisesti syksyllä 2002 arkistoitavaksi silloiselle toimistosihteeri Ulla Kalliolle". Sähköpostissani 18.9.2012 kysyn Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselta että "Tarkoitatko 'tietohallintopäällikön sijaisuutta hoitaneella henkilöllä' silloista tietohallintopäällikön varahenkilöä Tuula Hiltusta?". Laitoin edellä mainitun sähköpostini kommentoitavaksi silloiselle Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintopäällikön varahenkilölle Tuula Hiltuselle.

Olen saanut 17.10.2012 seuraajaltani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselta sähköpostin, jonka mukaan "Tarkoitan Tuula Hiltusta. En tunne tuota aikaa, koska en ole ollut silloin amk:n palveluksessa. Siten toistan sen, että en voi auttaa enempää tässä asiassa". Olen saanut 17.10.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltusen lähettämänä version vuonna 2002 tekemästäni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategiasta vuosille 2003-2007. Sähköpostissaan 17.10.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltunen kertoo, että "olette pyytäneet PKAMK:n IT- ja tietohallintostrategiaa vuosilta 2003-2007. Tietohallintojohtajamme Olavi Pesonen pyysi minua tänään vastaamaan teille jos muistan jotain tähän liittyvästä asiasta. Olin atk-suunnittelijana PKAMK:n tietohallinnossa vuonna 2002 ja tietohallintopäällikkönä työskenteli Mika Panhelainen" ja väittää, että "Valitettavasti en muista 10 vuoden takaisia asioita kovin hyvin, mutta etsin pyytämiänne asiakirjoja omista kansioistani ja mapeistani, mutta sieltä niitä en löytynyt. Kysyin myös muutamalta vuonna 2002 tietohallinnossa työssä olleilta henkilöiltä olisiko heillä IT- ja tietohallintostrategiaan (2003-2007) liittyvää materiaalia tallella. Kysymiltäni henkilöltä ei materiaalia löytynyt". Sähköpostissaan 17.10.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltunen kertoo, että "Kävin läpi yhteistä tietohallinnon levyjakoa ja löysin kaksi dokumenttia jotka voivat olla teidän kaipaamianne dokumentteja. Liitän ne tämän viestin liitteeksi. Dokumentit voivat olla strategian valmisteluun liittyvää materiaalia ja luonnoksia, niiden käsittelystä tai vahvistamisesta minulla ei ole tarkempaa tietoa". Sähköpostinsa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltunen oli laittanut kommentoitavaksi seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle.

Sähköpostissani 17.10.2012 kiitän Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltusta lähetetyistä asiakirjoista ja totean, että "Ne vaikuttavat erittäin tutuilta. En osaa kuitenkaan varmuudella sanoa onko kyseessä lopullinen versio tekemästäni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategiasta vuosille 2003-2007". Lähetettyjen asiakirjojen (IT- ja tietohallintostrategian tuloskortti.rtf ja IT- ja tietohallintostrategia.rtf) properties-osuudesta selviää, että niitä on viimeksi muokattu 26.11.2002 ja tekijänä on panhelainenm eli allekirjoittanut. Joensuun kaupungin hallintoyksikön harjoittelijalta saamani tiedon mukaan minulle lähetetty Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kehittämisstrategia vuosille 2003-2007 on käsitelty Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun johtokunnassa 12.6.2003 (§ 89) ja Joensuun kaupunginvaltuustossa 25.8.2003 (§ 115), jolloin päätösehdotus hyväksyttiin. Muualta keräämästäni aineistosta ja minulle lähetetyistä asiakirjoista ilmenee, että vuonna 2002 tekemääni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategiaa vuosille 2003-2007 on tietääkseni pääosin noudatettu.

Edelleen sähköpostissani 17.10.2012 pyydän Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltusta etsimään Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallinnon yhteiseltä levyjaolta edellä mainitut työryhmien loppuraportit ja lähettämään myös niistä minulle kopiot. Sähköpostissani 17.10.2012 totean, että "Ko. työryhmien loppuraportit ovat oheismateriaalia Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen väliseen 24.5.2002 allekirjoitettuun ATK-palveluja koskevaan sisäiseen sopimukseen. Loppuraportit on laadittu lopulliseen muotoonsa sopimuksen täyttöönpanovaiheessa 6-8,9/2002. Olen antanut edellä mainitut loppuraportit henkilökohtaisesti syksyllä [2002] arkistoitavaksi silloiselle toimistosihteeri Ulla Kalliolle" ja että kyseessä olevat loppuraportit ovat viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaan julkisia ja joka tapauksessa olen osittain salassapitovelvollinen. Laitoin sähköpostini kommentoitavaksi myös seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle. Olen saanut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltuselta sähköpostitse automaattisen vastauksen, jonka mukaan hän on seuraavan kerran tavattavissa ma 22.10.2012.

Koska en ollut saanut tietojen luovutusvaatimukseeni vastausta, lähetin 31.10.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltuselle sähköpostitse asiasta tiedustelun. Tiedustelussani 31.10.2012 totean, että "En ole saanut alla olevaan tietojen luovutusvaatimukseen vastausta" ja kysyn, että "Miten asia etenee?". Edelleen tiedustelussani 31.10.2012 muistutan, että viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 4 luvun 14 §:n 4 momentin mukaan "Tässä pykälässä tarkoitettu asia on käsiteltävä viivytyksettä, ja tieto julkisesta asiakirjasta on annettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön. Jos pyydettyjä asiakirjoja on paljon tai niihin sisältyy salassa pidettäviä osia tai jos muu niihin rinnastettava syy aiheuttaa sen, että asian käsittely ja ratkaisu vaativat erityistoimenpiteitä tai muutoin tavanomaista suuremman työmäärän, asia on ratkaistava ja tieto julkisesta asiakirjasta annettava viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön", ja totean, että "Olen lähettänyt alkuperäisen tietojen luovutusvaatimukseni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun jo alunperin 16.7.2012". Lähettäessäni tiedusteluani sähköpostin lähettämisessä ilmeni ongelmia useaan eri kertaan (Error: Missing To-recipient ja X-Mailer: RMM5). Aikaisemmin lähettäminen on onnistunut (tavallisesti X-Mailer: RMM). Lähetin tiedusteluni lopulta vanhemmalla sähköpostiohjelmaversiolla. Laitoin tiedustelun kommentoitavaksi myös seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle.

Olen saanut 7.11.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltuselta sähköpostitse tietojen luovutusvaatimukseeni vastauksen, jonka mukaan "Pahoittelen asian viivästymistä. Olen kysynyt neuvoja esimiehiltäni asian suhteen. Pyytämänne asiakirjat tulkitaan keskeneräisiksi ja siksi niitä ei keskeneräisyyden perusteella luovuteta edelleen julkisuuteen". Vastauksensa Tuula Hiltunen oli laittanut kommentoitavaksi seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle. Olen lähettänyt 7.11.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltuselle sähköpostin, jossa totean, että "Ei pyytämäni asiakirjat keskeneräisiä ole. Niissä on todettu sen hetkinen tilanne. Kuten tiedät Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen välinen ATK-palveluja koskeva sisäinen sopimus allekirjoitettiin 24.5.2002 ja Tulevan toiminnan suunnittelu -palaveri pidettiin 16.8.2002. Samalla päätettiin sopimuksen täyttöönpanovaihe. Lisäksi syyskuussa 2002 esittelin ATK-palveluja koskevan sisäisen sopimuksen palvelujen ja niiden hintojen tarkistuksen yhteydessä Joensuun kaupungin tietotekniikan johtaja Kari Alvilan tekemät hinnanmuodostusperiaatteet sekä määrittelin niihin liittyvät mikrotuki-, varmistus-, ylläpito-, yms. tarpeet vuodelle 2003" ja että "Palvelinympäristön uudistaminen, seuranta- ja raportointi sekä tietokannat ja rekisterit -työryhmien loppuraportit kirjoitettiin puhtaaksi (tekijänä allekirjoittanut) ja ne annettiin tiedoksi Joensuun kaupungin tietotekniikan johtaja Kari Alvilalle. Muistaakseni yksi toimenpide jäi avoimeksi johtuen lähinnä sen vaatimasta työmäärästä ja ajasta. Tiedotus- ja dokumentointi -työryhmän osalta todettiin tilanne ja käytettävyys sekä keskitetty käyttäjätietokanta -työryhmien osalta päädyttiin siihen, että ne olivat tulevia tehtäviä, jotka oli otettu myös huomioon tekemässäni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT- ja tietohallintostrategiassa vuosille 2003-2007 eli asioihin valmistauduttiin ennakolta". Sähköpostissani 7.11.2012 vaadin edelleen että Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu lähettää asiakirjat minulle ja kerron, että en aio luovuttaa niitä julkisuuteen. Laitoin sähköpostini kommentoitavaksi myös seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle.

Olen saanut 15.11.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltusen lähettämänä kopion vuonna 2002 tekemästäni palvelinympäristön uudistaminen -työryhmän loppuraportista, kopiot vuonna 2002 tekemistäni seuranta ja raportointi sekä rekisterit ja tietokannat -työryhmien loppuraporteista ilman liitteitä, 8.10.2002 päivätyn tiedotus ja dokumentointi -työryhmän muistion ja käytettävyystyöryhmään keräämääni oheismateriaalia. Sähköpostissaan 15.11.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltunen kertoo, että "Pahoittelen edelleen asian viivästymistä. Esimiesteni luvalla lähetän liitteenä olevat dokumentit. Kaikkia kuvaamianne dokumentteja ei löytynyt, mm. tietoverkon käytettävyys -kansiossa on vain sla.pdf -dokumentti. Liitän myös sen viestin liitteeksi. Tiedotus ja dokumentointi -kansiossa ei ole loppuraporttia, kuitenkin viimeisin päivätty muistio liitteenä. Seuranta ja raportointi, rekisterit ja tietokannat sekä palvelinympäristön uudistaminen -kansioiden loppuraportit liitteenä. Pääsynvalvonta -kansiossa ei ole yhtään dokumenttia ja keskitetty käyttäjätietokanta -nimistä kansiota ei ole. Niihin mahdollisesti liittyvien dokumenttien osalta minulla ei ole tietoa". Sähköpostinsa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltunen oli laittanut kommentoitavaksi seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle.

Olen lähettänyt 16.11.2012 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun IT-pääsuunnittelija Tuula Hiltuselle sähköpostin, jossa kiitän lähetetyistä asiakirjoista ja kerron mm. että "Käytettävyys sekä keskitetty käyttäjätietokanta -työryhmien osalta ei minun muistikuvani mukaan tehty loppuraportteja. Ne olivat tulevia tehtäviä. Asioihin kyllä valmistauduttiin mm. keräämällä aineistoa ja antamalla toimeksianto sekä tarvittavat resurssit Teemu Salmisen opinnäytetyölle (Salminen T., Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Windows 2000 -pohjaisen mikroverkon käyttäjätunnusten hallinnan automatisointi opiskelijatietojärjestelmästä saatavien tietojen avulla. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu 2003). Edellä mainittujen työryhmien nimet taisivat jossakin vaiheessa vaihtua. Tullessani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun tein kalvosetin, jossa oli esitetty alustava suunnitelma. Kalvosetti jaettiin mm. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun johtokunnan kokouksessa 20.5.2002 oheismateriaalina, vaikka siitä ei pöytäkirjassa olekaan merkintää" ja että "Tiedotus ja dokumentointi -työryhmän osalta muistion kirjoittajana on Anja Nousiainen. Loppuraporttia ei muistaakseni tehty. Kysymys oli Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskuksen välisestä yhteistyöstä, jossa tiedotus [ja myös dokumentointi] on jatkuvaa. Muun muassa sisäinen ja ulkoinen tiedottaminen tietohallintopalveluiden työnjaosta oli muistion kirjoitusvaiheessa jo tehty (mm. lehdistötiedote, Joensuun Uutiset 3/2002 ja lähettämäni sähköposti)". Lisäksi sähköpostissani 16.11.2012 selvennän muistikuvani mukaan avoimeksi jäänyttä toimenpidettä ja totean, että "Kulunvalvonnan vastuu siirrettiin esityksestäni Matti Hyppäselle hänen suostumuksellaan". Sähköpostissani 16.11.2012 käyn läpi seuranta ja raportointi sekä rekisterit ja tietokannat -työryhmien loppuraporttien liitteitä ja niiden tekijöitä sekä totean, että "Ei tarvitse lähettää kopioita edellä mainituista liitteistä. Riittää että varmistat yllä olevan oikeaksi. Lähettämistäsi asiakirjoista saa jo hyvän kuvan siitä kuinka Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintopalveluiden sisäinen ulkoistaminen Joensuun kaupungin tietotekniikan palvelukeskukselle johdollani toteutettiin". Laitoin sähköpostini kommentoitavaksi myös seuraajalleni Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun tietohallintojohtaja Olavi Pesoselle.

Kiusaajille kaikkein helpoin ratkaisu on se, että kiusattu ajetaan itsemurhaan tai hänelle aiheutetaan vakava sairaus, joka lopulta vie hengen. Kiusatun menettäessä henkensä kiusattu ei ole ajamassa asiaansa ja juttu saattaa raueta. Minut on haluttu ajaa itsemurhaan. Minulle on aiheutettu vakava sairaus, joka lopulta vie hengen. Minulle on yritetty ja yritetään aiheuttaa sydänkohtaus tai aivohalvaus. Henkeni on haluttu ja halutaan riistää.

Minua on kehotettu muuttamaan Venäjälle, kerran Viroon Saarenmaalle ja useaan kertaan ulkomaille. Minulle on eri henkilöiden taholta sanottu, että "Ethän tee itsemurhaa" tarkoittaen päinvastaista.

Terveyteni on heikentynyt ja olen saanut stressiperäisiä oireita. Olen ollut masentunut ja saanut ahdistuskohtauksia. Olen sairastunut lokakuussa 2004 viikolla 42 keuhkoputkentulehdukseen, jonka seurauksena olen yskinyt sitkeää valkeaa limaa. Keuhkoputkentulehdus kesti useita kuukausia. Tautia epäiltiin ensin bakteeripohjaiseksi ja sitten viruspohjaiseksi. Varsinaista syytä ei koskaan löydetty. Sain tautia varten tk-lääkäri Miia Pöyhöseltä antibioottikuurin sekä korvatippoja (Locacorten-Vioform). Korvatippojen annostus korjattiin Yliopiston Apteekissa (Koskikatu 7, 80100 Joensuu). Lääkekuuri ei auttanut ja kävin lääkäri Elena Niskasen lähettämänä laboratoriokokeissa. Soitettuani 2.12.2004 puhelimitse laboratoriokokeiden tuloksista omalääkärilleni Elena Karlströmille hän kertoi, että laboratoriokokeissa ei löytynyt mitään hälyttävää. Vähitellen keuhkoputkentulehdus ja sitkeä yskä loppuivat alkuvuoden 2005 aikana. Olen ottanut yhteyttä terveysasemalle lyhytmuistissani ilmenneiden ongelmien ja vasemmassa kädessäni ilmenneiden tunnottomuusongelmien takia. Olen saanut huimauskohtauksia, sydämen rytmihäiriöitä ja sydämen nopealyöntisyyshäiriötä, jotka eivät ole poistuneet. Sydämessäni on ilmennyt sähköiskun tyyppisiä häiriöitä ja vasemman käden kainalossani on ilmennyt kipuja, jotka ovat säteilleet vasempaan käteeni ja rintaani sekä selkääni. Olen joutunut kahdesti hakeutumaan hoidettavaksi voimakkaan ahdistuksen ja hetkittäisen itsetuhoajatuksen takia. Minut on viety kerran Marian sairaalan poliklinikalle kiireellisellä ambulanssikuljetuksella huimauskohtauksen ja käsien puutumisen takia.

Minulle on määrätty mm. sopimattomia lääkkeitä. Sain lääkkeistä voimakkaita sivuvaikutuksia. Remeron Soltab -niminen masennuslääke aiheutti minulle turvotusta, ruokahalun lisääntymistä ja painon nousua, Ixel-niminen masennuslääke aiheutti minulle voimakasta hikoilua, tuskaisuutta ja potenssin heikentymistä sekä Seroquel-niminen neuroleptilääke aiheutti minulle väsymystä, voimattomuutta, pyörtymiskohtauksia ja voimakasta huimausta. Seroquel-nimisen lääkkeen käytön alkuvaiheessa minulle annettiin 4-päivän aloituspakkaus, jossa ei ollut ensimmäisten päivien tabletteja lainkaan. Otin kyseessä olevaa lääkettä ensimmäisen kerran 13.7.2003 illalla kolmannen päivän annostuksen mukaan, jonka seurauksena menetin tajuntani ja sain n. 10 minuuttia kestävän kouristuskohtauksen. Tapahtuman todistajana oli tuolloin naapurini. Myöhemmin paikalle tuli myös isäni. Vierainani ennen kyseistä tapahtumaa olivat blogini kohdassa "Työhistoria: Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (job history: North Karelia Polytechnic)" mainittu entinen ystäväni ja tuttavani Pekka Isto sekä Laura Huhtinen. Lääkkeet määrännyt psykiatrian erikoislääkäri Tatjana Aaljoki pahoitteli tapahtunutta ja määräsi minulle 16.7.2003 uuden 4-päivän aloituspakkauksen. Noin 1,5 kuukauden kuluttua tapahtuneesta lopetin kyseessä olevan lääkkeen käytön voimakkaiden sivuvaikutusten takia. Minulle määrättiin loppuvuoden 2004 ja alkuvuoden 2005 aikana väliaikaisesti Tenox-nimistä nukahtamislääkettä ja ajanjakson 14.1.2003-14.6.2005 lopussa ahdistukseen suurehko annos (1-2 tablettia tarvittaessa korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa) rauhoittavia lääkkeitä, joita en kuitenkaan kokonaisuudessaan ottanut. Potilasasiakirjoissani, hoitoyhteenvedoissani ja hoidon loppulausunnossani esiintyy tarpeettomia, virheellisiä ja epätäydellisiä henkilötietoja. Olen tehnyt näistä rekisteritietojen korjaamisvaatimukset. Osa tarpeettomista, virheellisistä ja epätäydellisistä henkilötiedoista on korjattu ja osa ei. Apteekissa (esim. Yliopiston Apteekki, Mannerheimintie 96, 00250 Helsinki) asioidessani olen saanut virheellisiä lääkkeitä vastoin lääkemääräyksiä. Lisäksi lääkemääräyksissäni on esiintynyt virheitä (esim. Deprakine enterotabletit depottablettien sijaan ja Deprakine depot -lääkkeestä yhden kuukauden annos iter ter 90 pv kolmen kuukauden annoksen sijaan). Edelleen noutaessani minulle määrättyjä lääkkeitä minulle on ilmoitettu melko usein että lääke on loppumassa apteekin varastosta tai valmistajan tukkuliikkeestä eikä jäljellä ole kuin osa määrätystä annostuksesta (esim. verenpaineen hoitoon tarkoitettu lääkkeeni ja muut vastaavat lääkkeeni). Kela-korvauksen saa vain tiettyä annostusta vastaavista pakkauksista.

Lähetin 8.2.2006 postitse kaksi rekisteritietojen tarkastuspyyntöä 1. luokan kirjeinä eri vastaanottajille. Rekisteritietojen tarkastuspyyntöjen rekisterinpitäjien virheelliset nimi- ja osoitetiedot olin saanut 8.2.2006 puhelimitse vastaanottajien toimipisteistä toimistovirkailija Kaisa Järviseltä Joensuusta ja sihteeri Raija Caleniukselta Helsingistä. Olin laittanut kirjeet yhtä aikaa asuinalueellani Helsingin Etelä-Haagassa samaan postilaatikkoon (Vihdintie 9, 00320 Helsinki). Koska en ollut saanut Joensuusta pyytämääni henkilörekisterien sisältöä, soitin asiasta 27.2.2006 puhelimitse kirjeen vastaanottajalle toimistovirkailija Kaisa Järviselle. Toimistovirkailija Kaisa Järvisen mukaan 8.2.2006 lähettämäni rekisteritietojen tarkastuspyyntö ei ollut saapunut perille. Tein 28.2.2006 kyseessä olevasta rekisteritietojen tarkastuspyynnön sisältävästä kirjeestä kirjallisen katoamistiedustelun asuinalueeni Helsingin Etelä-Haagan (00320 Helsinki) postiin ja lähetin samana päivänä uuden rekisteritietojen tarkastuspyynnön kirjattuna kirjeenä vastaanottajan toimipisteen ylilääkäri Vesa-Pekka Taskiselle. Postin selvityspalveluista saamani 6.3.2006 päivätyn vastauksen (nro 1440893) mukaan toimistovirkailija Kaisa Järviselle 8.2.2006 lähettämääni rekisteritietojen tarkastuspyynnön sisältävää kirjettä "Ei Löydetty", mutta samaan aikaan lähetetty ja samaan postilaatikkoon laittamani eri vastaanottajalle Helsinkiin osoitettu kirje, joka sisälsi myös rekisteritietojen tarkastuspyynnön, oli saapunut perille.

Ylilääkäri Vesa-Pekka Taskinen ei suostunut 17.3.2006 päivätyssä vastauksessaan korjaamaan potilasasiakirjoissa esiintyviä minua koskevia tarpeettomia, virheellisiä ja epätäydellisiä henkilötietoja korjaamisvaatimuksieni mukaisesti mm. sillä perusteella, että "Sairauskertomustiedot laaditaan terveydenhuollon sen ammattihenkilöstön toimesta, joka on ollut suoranaisessa kontaktissa hoidettavaan potilaaseen. Kaikki mainittu tieto on valaehtoista. Kirjattua tietoa en toimintayksikön esimiehenä ole oikeutettu muuttamaan". Koska ylilääkäri Vesa-Pekka Taskisen perustelu ei ole lakiin perustuva syy, tein asiasta 30.3.2006 ylilääkäri Vesa-Pekka Taskiselle potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/1992) 3 luvun 10 §:n mukaisen muistutuksen. Ylilääkäri Vesa-Pekka Taskisen olisi tullut ohjata rekisteritietojen korjaamisvaatimukseni niille tahoille, jotka ovat oikeutettuja henkilötietolain (523/1999) 6 luvun 29 §:n mukaisesti ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaisemaan, poistamaan tai täydentämään rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon. Mikäli alkuperäisen merkinnän tehnyt henkilö ei ole enää terveydenhuollon toimintayksikön palveluksessa niin potilasasiakirjoissa esiintyvät ko. henkilön tekemät merkinnät voi sosiaali- ja terveysministeriön oppaan potilasasiakirjojen laatimisesta sekä niiden ja muun hoitoon liittyvän materiaalin säilyttämisestä (2001:3) 5 luvun mukaisesti korjata terveydenhuollon toimintayksikön terveydenhuollosta vastaava johtaja tai hänen kirjallisesti valtuuttamansa henkilö. Mikäli alkuperäisen merkinnän tehnyt henkilö ei hyväksy vaatimustani potilasasiakirjoissa esiintyvän merkinnän korjaamisesta niin asia tulee saattaa sosiaali- ja terveysministeriön oppaan potilasasiakirjojen laatimisesta sekä niiden ja muun hoitoon liittyvän materiaalin säilyttämisestä (2001:3) 5 luvun mukaisesti terveydenhuollon toimintayksikön terveydenhuollosta vastaavan johtajan tai hänen valtuuttamansa potilasasiakirjoista vastaavan henkilön ratkaistavaksi. Asia on todettu myös Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveysviraston johtavan ylilääkärin Olavi Vänskän 24.4.2006 päivätyssä kirjelmässä koskien korjaamisvaatimuksiani. Kyseessä oleva kirjelmä puuttui ylilääkäri Vesa-Pekka Taskisen vastauksesta 9.5.2006 muistutukseeni. Sain pyynnöstäni vasta 22.6.2006 postitse Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveysviraston johtavan ylilääkärin Olavi Vänskän kirjelmän koskien korjaamisvaatimuksiani.

Olen 13.3.2006 päivätyssä rekisteritietojen korjaamisvaatimuksessani vaatinut hoitoyhteenvetoni versiota ajalle 14.1.2003-14.6.2005 korjattavaksi siten, että seuraavat tiedot tulee poistaa tarpeettomina, virheellisinä ja epätäydellisinä:

1) "Depressiivisen oireilun lisäksi potilaalla oli pysyväisluontoisesti kokemus siitä, että hän on todennäköisesti SUPO:n tarakkailun ja painostuksen kohteena". Kyseessä ei ole sairaudesta johtuva kokemus. Oikea sanamuoto olisi "..poliisiviranomaisten tarkkailun ja painostuksen kohteena". Asian käsittely viranomaismenettelyssä on edelleen kesken.

2) "Hoidon viime kuukausia leimasi oikeusprosessi, jonka potilas käynnisti siitä syystä, että epäili olleensa telekuuntelun kohteena. Prosessi näytti saavan suorastaan yliarvoisen idean mittasuhteet". Kyseessä ei ole sairaudesta johtuva asia. Puolustan laillisia perus- ja ihmisoikeuksiani. Edelleen kyseessä ei ole vielä oikeusprosessi vaan 15.7.2005 tekemäni poliisitutkintapyyntö (ja siihen liittyvä kanteluprosessi).

Olen 13.3.2006 päivätyssä rekisteritietojen korjaamisvaatimuksessani vaatinut hoitoyhteenvetoni versiota ajalle 14.1.2003-14.6.2005 korjattavaksi siten, että siinä esiintyvät muun muassa lääkitykseeni liittyvät virheelliset ja epätäydelliset tiedot tulee muuttaa.

En ole saanut korjattua versiota edellä mainitun hoitoyhteenvetoni versiosta ajalle 14.1.2003-14.6.2005. Psykiatrian erikoislääkäri Tatjana Aaljoki suostui 26.4.2006 päivätyssä vastineessaan korjaamaan rekisteritietojen korjaamisvaatimukseni osalta ainoastaan hoitoyhteenvetoni versiossa esiintyvän virheellisen ammattinimikkeeni "tietohallintapäällikkönä" muotoon "tietohallintopäällikkönä".

Potilasasiakirjojen laatimisesta sekä niiden ja muun hoitoon liittyvän materiaalin säilyttämisestä annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (99/2001) 20 §:n mukaan "Potilasasiakirjoissa olevien tietojen korjaamiseen sovelletaan, mitä henkilötietolain 29 §:ssä säädetään". Henkilötietolain (523/1999) 6 luvun 29 §:n mukaan "Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan" ja "Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon korjaamisesta, hänen on annettava asiasta kirjallinen todistus. Todistuksessa on mainittava myös ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty. Rekisteröity voi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi" sekä "Rekisterinpitäjän on ilmoitettava tiedon korjaamisesta sille, jolle rekisterinpitäjä on luovuttanut tai jolta rekisterinpitäjä on saanut virheellisen henkilötiedon. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole, jos ilmoittaminen on mahdotonta tai vaatii kohtuutonta vaivaa".

En ole saanut vastausta yhteen 17.8.2007 Helsingin Elielinaukion (00100 Helsinki) postin kautta saantitodistuskirjeenä lähettämääni Helsingin kaupungin terveyskeskuksen psykiatriaosaston ylilääkäri Martti Heikkiselle osoittamaani rekisteritietojen tarkastuspyyntöön. Potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/1992) 2 luvun 5 §:n mukaan "Potilaan oikeudesta tarkastaa häntä itseään koskevat potilasasiakirjoissa olevat tiedot on voimassa, mitä henkilötietolain (523/1999) 26–28 §:ssä säädetään" sekä henkilötietolain (523/1999) 6 luvun 28 §:n mukaan "Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä varattava rekisteröidylle tilaisuus tutustua 26 §:ssä tarkoitettuihin tietoihin tai annettava tiedot pyydettäessä kirjallisesti" ja "Tarkastusoikeuden epäämisen veroisena pidetään sitä, että rekisterinpitäjä ei ole kolmen kuukauden kuluessa pyynnön esittämisestä antanut kirjallista vastausta rekisteröidylle". Kyseessä olevien potilasasiakirjojen osalta henkilörekistereiden rekisteriselosteissa todetaan, että jos tarkastusoikeus poikkeuksellisesti evätään, siitä annetaan kirjallinen todistus ja että "Rekisteröity voi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi".

Minulle määrättyjä lääkkeitä yritettiin ja on yritetty hoitoyhteenvedossani peitellä. Lisäksi minusta on haluttu luoda sellainen mielikuva etten voisi ajaa asiaani viranomaisteitse. Pelkästään aiemmassa hoitoyhteenvedossani esiintyvää virheellistä diagnoosimerkintää (F22.0) on haluttu peitellä ja sen tekijöitä on haluttu suojella. Kuten blogini kohdassa "Työhistoria: Nokia Oyj (job history: Nokia Corporation)" mainitaan, virheellinen diagnoosimerkintä korjattiin vaatimuksestani 1.8.2007. Diagnoosini on F31 Kaksisuuntainen mielialahäiriö (F31.8).

Sairausdiagnoosini ennen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa tapahtunutta minuun kohdistunutta työpaikkakiusaamista oli F43.22 Useina emotionaalisena oireina ilmenevä sopeutumishäiriö. Minulla oli epäilty kaksisuuntaista mielialahäiriötä jo ajalla 3.9.1991-21.1.1996. Kaksisuuntainen mielialahäiriö oli monta vuotta oireettomana. Diagnoosia F43.22 ei oltu potilasasiakirjoissa muutettu. Olin pyytänyt edellä mainitun virheellisen diagnoosimerkinnän (F22.0) sisältävän hoitoyhteenvedon sairaanhoitaja psykoterapeutti Rainer Johanssonilta helmi-maaliskuussa 2003 irtisanouduttuani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun palveluksesta. Ymmärsin diagnoosimerkinnän F22.0 merkityksen (Harhaluuloisuushäiriö) kesällä 2004 kysyttyäni sitä psykiatrian erikoislääkäri Tatjana Aaljoelta. Yritin kesällä 2004 soittaa puhelimitse psykoterapeutti Rainer Johanssonille kysyäkseni häneltä milloin, kuka ja millä perusteella on tehnyt ko. virheellisen diagnoosimerkinnän F22.0 hoitoyhteenvetooni. Minulle ilmoitettiin silloin että psykoterapeutti Rainer Johansson on virkavapaalla. Myöhemmin tein asiasta 8.4.2006 päivätyn muistutuksen Helsingin kaupungin terveyskeskuksen psykiatriaosaston ylilääkäri Martti Heikkiselle. Vastauksessaan 21.6.2006 Helsingin kaupungin terveyskeskuksen johtajapsykiatri Tuula Saarela yritti muuttaa kyseessä olevan pelkästään hoitoyhteenvedossani esiintyvän virheellisen diagnoosimerkinnän (F22.0) muotoon F29 Psychosis NUD. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen johtajapsykiatri Tuula Saarelan vastauksesta puuttuivat asiaan liittyvät selvitykset. Sain selvitykset vasta vaadittuani niitä 3.6.2007. Lopulta 1.8.2007 asia korjattiin vaatimuksestani siten, että hoitoyhteenvetooni tuli merkintä "Seurannassa diagnoosiksi tarkentunut F31 [Kaksisuuntainen mielialahäiriö]". Virheellinen diagnoosimerkintä (F22.0) ja sen sisältävä lause yliviivattiin. En ole saanut selkeää vastausta sille kuka ja millä perusteella on tehnyt ko. virheellisen diagnoosimerkinnän F22.0 hoitoyhteenvetooni. Edellä mainitun korjauksen mukaan psykoterapeutti Rainer Johanssonilta saamani hoitoyhteenveto on tehty 21.3.2002. Minua koskevissa Helsingin kaupungin terveyskeskuksen potilasasiakirjoissa diagnoosi F22.0 Harhaluuloisuushäiriö esiintyy ensimmäisen kerran 15.4.2003 toimistosihteeri Kaisa Ojasen kirjaamana. Olin tuolloin asiakkaana Joensuussa. Kaksisuuntainen mielialahäiriö tuli minulle epäiltynä diagnoosina 1.7.2004 alkaen ja diagnoosina 4.11.2004 alkaen. Kiusaaminen ja henkinen painostaminen sekä niiden seurauksena syntynyt voimakas stressitila aiheuttivat minussa lopulta myöhemmät sairauteni kaksisuuntaisen mielialahäiriön mukaiset oireet. Edelleen vuoden 2002 aikana sekä sen jälkeen terveyttäni on vahingoitettu, minulle on aiheutettu kipua, olen sairastunut vakavasti, minulle on aiheutettu kahdesti hengenvaarallinen tila, olen saanut stressiperäisiä oireita, olen voinut saada jälkitraumaattisen stressin aiheuttamia vaurioita ja olen menettänyt työkykyni.

Psykologi Mikko Lohilahti oli ehdottanut, että jatkaisin asiakassuhdettani julkisen terveydenhuollon piirissä. Muutettuani Joensuusta Helsinkiin kaksisuuntaisen mielialahäiriön diagnoosiini lisättiin erikoislääkäri Leena Geagean merkitsemänä määreitä "(somaattisia oireita paranoidisuutta)" ja "(somaattisia ja paranoidisia piirteitä)". Kuten edellisessä kappaleessa kerrotaan pelkästään hoitoyhteenvedossani esiintyvää virheellistä diagnoosimerkintää (F22.0) haluttiin peitellä ja sen tekijöitä haluttiin suojella. Minulla ei ole somaattisia eikä paranoidisia oireita. Kävin 23.1.2007 kaksisuuntaisen mielialahäiriön hallintakurssin haastattelussa, jonka pitivät psykologi Eija Leipäjoki ja sairaanhoitaja psykoterapeutti Eeva Lähteenmaa-Söderman. Haastattelussa sovittiin alustavasti että kurssi alkaa 16.3.2007. Mentyäni 16.3.2007 n. klo 8.35 kaksisuuntaisen mielialahäiriön hallintakurssille psykologi Eija Leipäjoki ilmoitti minulle että en ollut mahtunut kurssille ja siitä oli ilmoitettu minulle postitse. Kerroin psykologi Eija Leipäjoelle että en ollut tällaista ilmoitusta postitse vielä saanut. Psykologi Eija Leipäjoki kehotti minua keskustelemaan asiasta psykologi Liisa Halosen kanssa. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hallintakurssin valintakirje saapui samana päivänä 16.3.2007 postitse kotiini. Kirje on päivätty 13.3.2007 ja postitettu 15.3.2007. Minua koskevissa potilasasiakirjoissa esiintyy psykologi Eija Leipäjoen 23.1.2007 merkitsemänä virheellinen ja epätäydellinen rekisterimerkintä, jossa kerrotaan mm. että "Pot kertoo, että hän on joutunut työpaikallaan kiusatuksi ja tästä on seurannut pot elämään vaikeuksia" ja väitetään, että "Diagnoosi F22.0 Harhaluuloisuuhäiriö". Minusta haluttiin edelleen luoda sellainen mielikuva etten voisi ajaa asiaani viranomaisteitse. Vaihdoin lopulta yksityisen lääkäriaseman asiakkaaksi huhtikuussa 2007.

Vaihtaessani yksityisen lääkäriaseman asiakkaaksi pyysin 11.4.2007 puhelimitse psykologi Liisa Haloselta hoitoyhteenvedon jatkohoitoa varten. Psykologi Liisa Halosen ja erikoislääkäri Leena Geagean allekirjoittamassa ja 20.4.2007 päivätyssä loppulausunnossa väitetään mm. että "Tullessaan kertoo, että opiskelee avoimessa yliopistossa digitaalista valokuvausta mediatekniikan erikoisalana". Olin kertonut 4.10.2005 psykologi Liisa Haloselle että opiskelin mediatekniikan erikoistumisopintoja EVTEK-ammattikorkeakoulussa. Mediatekniikan erikoistumisopintoihin sisältyi digitaalista valokuvausta 3 opintopisteen verran yhteensä 30 opintopisteen kokonaisuudesta. Vaatimuksestani psykologi Liisa Halosen ja erikoislääkäri Leena Geagean allekirjoittamaa loppulausuntoa korjattiin. Sain korjatun version loppulausunnosta postitse 17.9.2007. En ole saanut vastausta yhteen erikoislääkäri Leena Geagealle 1.8.2007 lähettämääni rekisteritietojen korjaamisvaatimukseen. Yksityisellä lääkäriasemalla sairausdiagnoosiani muutettiin. Diagnoosini on F31.8 Nopeakiertoinen bipolaaritauti [Muu kaksisuuntainen mielialahäiriö].

Olen tehnyt 21.7.2006 terveydenhuollon menettelyä ja toimintaa koskevat hallintokantelut Etelä-Suomen lääninhallitukseen ja Itä-Suomen lääninhallitukseen (ESLH-2006-07040/So-38 ja ISLH-2006-02800/So-38).

Olen saanut Itä-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosaston ylitarkastaja Matti Pellin 18.4.2007 päivätyn vastauksen hallintokanteluuni ISLH-2006-02800/So-38. Lisäksi olen saanut Itä-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosaston ylitarkastaja Matti Pellin 30.4.2007 päivätyn kirjeen koskien vastauksen valituskieltoa ja hallintokanteluuni liittyvää materiaalia sekä 7.5.2007 päivätyn kirjeen koskien vastauksen valituskelpoisuutta. Vaatimuksestani hallintokanteluni ESLH-2006-07040/So-38 käsittely Etelä-Suomen lääninhallituksessa on rauennut 2.11.2007.

Voimakkaiden huimauskohtauksien ja käsien puutumisten takia lähetin 8.10.2005 klo 23:27:11 blogini kohdassa "Lisää vastoinkäymisiä (more adversities)" mainitulle entiselle tuttavalleni Erkki Koskiselle seuraavan tekstiviestin: "anteeksi häiriö mutta minua huimaa ja kädet puutuvat. vaarana on aivohalvaus. ainakin niin sanoivat viimeksi mariassa. soittaisitko huomenna ja varmistaisit että olen tajuissani?". Erkki Koskinen ei vastannut tekstiviestiini eikä soittanut seuraavana päivänä. Sukulaiseni, työtoverini sekä entiset ystäväni ja tuttavani eivät ole uskaltaneet tai halunneet auttaa minua. Taustalla tässä on pelko. Ne, jotka auttavat turvallisuusviranomaisia, saavat toiminnastaan palkkion tai etuisuuksia. Ne, jotka eivät auta turvallisuusviranomaisia, voivat joutua vaikeuksiin.

Loukattuani oikean jalkani jalkaterän en aluksi saanut kävelykeppiä tai kyynärsauvoja enkä myöskään ohjetta siitä, mistä niitä olisi voinut pyytää. Vierailin 7.4.2008 silloisen naisystäväni Sani Alatalon kanssa hänen siskonsa ja hänen siskonsa miesystävän luona syntymäpäivillä. Tullessani syntymäpäiviltä takaisin kotiini yhdessä silloisen naisystäväni kanssa loukkasin kävellessäni Helsingin Etelä-Haagan asuinalueen Kauppalantiellä oikean jalkani jalkaterän siten, että jalkaterä oli arka ja en pystynyt jalalla kunnolla astumaan vaan onnuin. Jalkapöydässä tuntui kipua painettaessa ja siinä esiintyi turvotusta. Hoidin jalkaani pitämällä sitä kohoasennossa, käyttämällä kylmää hoitotyynyä ja tukisidettä. Oikean jalkani jalkaterässä esiintyvä kipu rasitettaessa edelleen paheni, jalkateräni turposi ja en pystynyt jalalla kunnolla astumaan. Sain 14.4.2008 lääkäriltä lääkemääräyksen Ibuxin-tulehduskipulääkkeistä 600mg 1 tabl. 1-3 kertaa vuorokaudessa ja kävin röntgenkuvauksessa. Hoito-ohjeeksi lääkäri antoi kohoasennon, kylmän hoitotyynyn ja tukisiteen. Diagnoosina on S93.4 Distorsio tarsi l. dx [Nilkan nyrjähdys]. Kävelykeppiä tai kyynärsauvoja en saanut enkä myöskään ohjetta siitä mistä niitä olisi voinut pyytää. En voinut olla kotonani 6-8 viikkoa käymättä ulkona. Oikean jalkani jalkaterässä ei havaittu murtumaa. Hoito-ohjeeksi sain, että vain lepo auttaa. En pystynyt kävelemään ilman kyynärsauvoja enkä edes kunnolla astumaan oikealla jalallani. Apuvälinelainaamon yhteystiedot sain puhelimitse 15.4.2008 soitettuani terveysaseman ajanvaraukseen. Silloinen naisystäväni Sani Alatalo haki minulle pyynnöstäni kyynärsauvat jotta pääsen liikkumaan. Lopetin kyynärsauvojen käytön 24.5.2008. Tämän jälkeen onnuin kunnes pystyin oikealla jalallani kunnolla astumaan. Palautin kyynärsauvat apuvälinelainaamoon 25.6.2008. Oikean jalkani jalkaterän oireet pahenivat sen seurauksena ettei minulle alunperin neuvottu mistä kyynärsauvoja tai muita apuvälineitä voi lainata. Olen tehnyt 18.4.2008 kyynärsauvojen lainaamisesta potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/1992) 3 luvun 10 §:n mukaisen muistutuksen Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylilääkäri Juhani Svebströmille. Olen saanut 29.4.2008 puhelimitse Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylihoitaja Terhi Tuominiemi-Liljan vastauksen muistutukseeni. Vastauksessaan ylihoitaja Terhi Tuominiemi-Lilja pahoitteli tapahtunutta ja kertoi, että he kiinnittävät jatkossa huomiota asiaan vastaisen varalle.

Lähetin kyynärsauvojen lainaamista koskevan muistutukseni Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylilääkäri Juhani Svebströmille saantitodistuskirjeenä, jonka jätin Helsingin Elielinaukion (00100 Helsinki) postiin 19.4.2008. Itella Oyj:n lähetysten seurantahaun tuloksen mukaan muistutukseni sisältävä saantitodistuskirje oli luovutettu vastaanottajan valtuutettu Pirkko Niemiselle 21.4.2008. Koska en ollut saanut muistutukseni sisältävästä saantitodistuskirjeestä sen luovuttamiseen liittyvää tositetta, soitin 2.5.2008 puhelimitse Itella Oyj:n asiakaspalveluun ja tein virkailija Saara Auralle asiasta selvityspyynnön. Koska en ollut saanut selvityspyyntööni vastausta, soitin ensin 13.5.2008 ja sitten 14.5.2008 puhelimitse Itella Oyj:n asiakaspalveluun. Keskusteltuani 13.5.2008 puhelimitse virkailija Helena Vanhasen kanssa hän lupasi hoitaa asian eteenpäin siten, että muistutukseni sisältävästä saantitodistuskirjeestä sen saantitodistusosa lähetetään minulle. Lisäksi virkailija Helena Vanhanen lupasi lähettää minulle sähköpostia 2.5.2008 tekemästäni selvityspyynnöstä koska Itella Oyj:n palautejärjestelmä hidasteli. En ollut saanut sähköpostia. Keskusteltuani 14.5.2008 puhelimitse virkailija Marja Mettovaaran kanssa ilmeni, että virkailija Helena Vanhanen oli välittänyt tehtäväpyyntönä muistutukseni sisältävästä saantitodistuskirjeestä sen saantitodistusosan lähettämisen sekä laittanut selvityspyyntöni eteenpäin uudelleen. Edelleen keskusteltuani 14.5.2008 puhelimitse virkailija Marja Mettovaaran kanssa ilmeni, että Itella Oyj:n palautejärjestelmästä ei löytynyt 2.5.2008 tekemääni selvityspyyntöä. Tein 14.5.2008 puhelimitse virkailija Marja Mettovaaralle selvityspyynnön siitä, miksi muistutukseni sisältävästä saantitodistuskirjeestä sen luovuttamiseen liittyvää alkuperäistä tositetta ei oltu palautettu minulle ja miksi 2.5.2008 tekemääni selvityspyyntöön ei oltu vastattu. Olen saanut 15.5.2008 postitse Itella Oyj:n asiakaspalvelun lähettämänä kopion muistutukseni sisältävän saantitodistuskirjeen vastaanottajalle lähetetystä saapumisilmoituksesta sekä sen 14.5.2008 päivätyn virkailija Tuija Myöhäsen saatteen. Edelleen olen saanut 15.5.2008 puhelimitse postin kuljetuspuolen työntekijän selvityksen asiasta. Pyysin selvityksen kirjallisesti. Olen saanut 21.5.2008 postitse Itella Oyj:n palveluesimies Juha Keski-Korhosen 16.5.2008 päivätyn kirjallisen vastauksen (nro 200935892) selvityspyyntööni. Kirjallisessa vastauksessaan Itella Oyj:n palveluesimies Juha Keski-Korhonen toteaa, että "Kiitos yhteydenotostanne. Tiedustelitte miksi Saantitodistuskirjeen palautus osa ei ole tullut teille takaisin" ja katsoo, että "Valitettavasti kuljettajalle on tapahtunut inhimillinen erehdys ja palautus osa on jäänyt kiinni kirjeeseen vastaanottajalle. Kuljettaja on toiminut väärin k.o luovutustilanteessa ja häntä on opastettu tulevaisuutta varten". Lopuksi Itella Oyj:n palveluesimies Juha Keski-Korhonen toteaa kirjallisessa vastauksessaan että "Lisäksi päätimme tämän tapauksen myötä käydä asian läpi kuukausi palaverissa jokaisen kuljettajan kanssa jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan. Pahoittelen että palvelumme ei ole kohdallanne toiminut".

Koska postin kuljetuspuolen työntekijä sanoi ammattinimikkeensä (kuljetuspoliisi?) ja nimensä puhelinkeskustelussamme 15.5.2008 epäselvästi, soitin oikeuskanslerille tekemääni toista täydennystä kanteluuni (dnro 1268/1/07) varten 4.7.2008 Itella Oyj:n asiakaspalveluun varmistaakseni nimen ja ammattinimikkeen. Virkailija Helena Vanhasen kanssa käymäni keskustelun perusteella kyseessä on ollut ilmeisesti eräs postin kuljetuspuolen työntekijä. Ammattinimikkeenä postilla ei ole kuljetuspoliisia. Kyseessä oleva postin kuljetuspuolen työntekijä oli 4.7.2008 lomalla.

Olen tehnyt 27.11.2008 Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalle kohdistetun hakemuksen omalääkäri Erhun Özevin ja omahoitajan vaihtamiseksi.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira avasi terveydenhuollon ammattihenkilöistä pitämästään Terhikki-rekisteristä julkisen version 9.9.2010. Tarkistin tapaukseeni liittyvien terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisteritiedot. JulkiTerhikki ei tunne nimeä Juhani Svebström. Helsingin kaupungin terveyslautakunnan pöytäkirjan 17/2003 mukaan Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylilääkärin oikea nimi on Juhani Svedström. Helsingin kaupungin www-sivujen puhelinluettelo 9.9.2010 ei tunne kumpaakaan nimimuotoa. Olen saanut nimen ja yhteystiedot puhelimitse 16.4.2008. Matkapuhelimellani tekemät nauhoitukset ovat puuroutuneet ajoittain. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylihoitaja Terhi Tuominiemi-Lilja ei muistutukseeni saamassani vastauksessa korjannut nimen kirjoitusvirhettä.

Blogini kohdan "Mitä on kiusaaminen? (what is bullying?)" lähteen 11 mukaan "Psyykkinen väkivalta aiheuttaa koettua stressiä, uhkaa, avuttomuutta ja varuillaan oloa. Näin ollen se kuuluu elämän haasteellisiin tilanteisiin samalla lailla kuin työttömyys, osattomuus ja köyhyys ja on siten ihmiselle myös terveysriski. Allostaattinen kuorma on fysiologisten stressireaktioiden kasautuva, pitkäaikainen seuraus, joka voi johtaa sairauksien syntyyn. Sitä on mahdollista kuvata sekä elimistön säätelyjärjestelmien välittäjäaineiden että sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijäryppään eli metabolisen oireyhtymän avulla".

Poliklinikka.fi-palvelun lääkärikirjassa todetaan, että "Metabolinen oireyhtymä (MBO) on useiden sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden rypäs, jossa niiden aiheuttama riski terveydelle on suurempi kuin yksittäisten sairauksien yhteissumma" ja että "Metabolisen oireyhtymän tunnistaminen on tärkeää, koska kyseisten potilaiden riski sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvauksiin on selvästi kohonnut". Edelleen Poliklinikka.fi-palvelun lääkärikirjassa todetaan, että "Metabolisen oireyhtymän ennusteeseen vaikuttavat useat eri sairaudet samanaikaisesti. Riski sepelvaltimotautiin, sydän- ja aivoinfarktiin on kohonnut. Samoin verenpainetaudin ja raajojen verisuonien valtimokovettumataudin riski suurenee selvästi. Mahdollisesti riski sairastua Alzheimerin tautiin kohoaa myös. Oleellista kuitenkin on, että riski sairastua on suurempi, kuin mitä riskitekijöiden summasta voisi päätellä. Tehokas ennaltaehkäisy ja hoito parantavat ennustetta".

Lääkärikeskus Mehiläinen Töölössä 20.11.2008 tehtyjen laboratoriotutkimusten, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa 19.5.2009 tehtyjen laboratoriotutkimusten ja Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalla tehtyjen tutkimusten perusteella olen sairastunut vuoden 2002 aikaisten ja sen jälkeisten tapahtumien seurauksena metaboliseen oireyhtymään. Tähän on myös pyritty ja sitä on haluttu peitellä.

En saanut marraskuussa 2008 erikoislääkäri Pekka Koposelta metabolisen oireyhtymän diagnoosia vaikka metabolisen oireyhtymän diagnoosikriteerit täyttyivät IDF:n mukaan. En saanut myöskään lääkärinlausuntoa terveydentilastani. Erikoislääkäri Pekka Koposen mukaan terveydentilaani tuli edelleen seurata. Laboratoriotutkimusten 20.11.2008 aikana ennen EKG:n mittaamista Lääkärikeskus Mehiläinen Töölön näytteidenotossa työskentelevä keski-ikäinen naishenkilö viilsi kertakäyttöisellä partahöylällä haavan oikean jalkani nilkkaan poistaessaan siitä ihokarvoja. Ensiavuksi sain Nalle Puh -laastarin. Myöhemmin minulla on diagnosoitu metabolinen oireyhtymä. Tämä ilmenee mm. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalta saamastani 24.6.2009 päivätystä vapaamuotoisesta lääkärinlausunnosta (todistus perussairauksista), Lääkärikeskus Mehiläinen Töölöstä saamastani 3.9.2009 päivätystä lääkärinlausunto B:stä sekä lääkärin kirjoittamasta todistuksesta 1.7.2011.

Sain 22.2.2011 alkaen väliaikaisesti vakavia sydämen toimintaan, verenkiertoon ja hengityselinten toimintaan liittyviä ongelmia. Olin nauttinut epähuomiossa 17.2.2011 pari kuppia ja 22.2.2011 yhden kupin lakritsoitua (Liquorice) teetä. Helsingissä oli 21.-25.2.2011 kylmä talvinen ilma (n. -6 - -16 celsiusastetta). Vasemman käden kainaloni kivut pahenivat, ja kipu säteili vasempaan käteeni ja rintaani sekä selkääni. Vasemmassa kädessäni ilmeni puutumista. Sain sähköiskun tyyppisiä häiriöitä ja minulla oli hengitysvaikeuksia. En pystynyt urheilemaan enkä kunnolla voimistelemaan. Kotirauhaani häirittiin siten, että en pystynyt kunnolla nukkumaan. Muun muassa naapurillani Gardziella:lla oli 23.-24.2.2011 välisenä yönä koko yön kestävät juhlat. Juhlista aiheutui melua, joka häiritsi yöuntani. Lisäksi käydessäni 25.2.2011 klo 12.45 Salix Hammaslääkäreiden (Urho Kekkosen katu 8 C 35 / 7. krs, 00100 Helsinki) suuhygienistin vastaanotolla jouduin kävelemään 7. kerrokseen, koska Salix Hammaslääkäreiden taloyhtiön hissi oli korjattavana. Sain kävelystä hengenahdistusta ja sydämentykytystä. Hoidon loputtua suuhygienisti Niina Kaltiainen tulosti tietokoneelta hakemuksen Kansaneläkelaitokselta haettavaa korvausta varten. Allekirjoitin hakemuksen ja suuhygienisti Niina Kaltiainen laskutti minulta vastaanottokäynnin. Suuhygienisti Niina Kaltiainen kertoi, että Salix Hammaslääkärit postittavat hakemuksen Kansaneläkelaitokselle. Maksoin vastaanottokäynnistä eri hinnan kuin mitä Kansaneläkelaitokselle on ilmoitettu. Soitin asiasta 21.3.2011 puhelimitse Salix Hammaslääkäreiden vastaanottoon. Laskutuksessa oli tapahtunut virhe. Salix Hammaslääkäreiden vastaanottosihteerinä työskenteli tuolloin Aila Tiljander–Gröhn.

Edelleen kävin Salix Hammaslääkäreiden hammaslääkäri Helena Parkkisen vastaanotolla 2.3.2011 n. klo 8.50. Koska hammaslääkäri Helena Parkkinen halusi varmistaa tiettyjen lääkkeideni kirjoitusasun täyttämässäni ilmoittautumislomakkeessa, kerroin hammaslääkäri Helena Parkkiselle kyseessä olevien lääkkeiden oikean kirjoitusasun ja huomautin, että yhdessä lääkkeessäni oli virhe. Olin vahingossa merkinnyt liian pienen lääkeannostuksen. Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja metabolinen oireyhtymä. Vastaanotolla hampaani tarkistettiin ja suuni tutkittiin (SAA02 Suun perustutkimus), minulta paikattiin yksi reikä hampaideni vasemmasta yläleuasta (SFA30 Kolmen pinnan täyte) ja minulta otettiin röntgenkuvat (EB1HA Panoraamatomogrammi). Hammaslääkäri Helena Parkkisen mukaan hampaissani on hiusmurtumia, joista pitäisi ottaa erillinen röntgenkuva. Hampaitteni vasemman alaleuan erästä hampaan paikkausta voisi hammaslääkäri Helena Parkkisen mukaan korjata.

Soitin 1.3.2011 puhelimitse Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ajanvaraukseen ja varasin ajan hoitavalle lääkärille. Edellisestä käynnistä ja laboratoriotutkimuksista oli vajaa vuosi. Laboratoriotutkimukset on tarkoitus tehdä vuosittain. Kävin 11.3.2011 lääkäri Sauli Siekkisen vastaanotolla ja 14.3.2011 laboratoriotutkimuksissa. Laboratoriotutkimusten tulokset olivat parantuneet edellisestä kerrasta. Vereni "hyvän" HDL-kolesterolipitoisuuden pieneneminen johtui osittain ylisuuresta Deprakine depot -nimisen lääkkeen annostuksesta. Deprakine depot -nimisen lääkkeen pakkausselosteessa todetaan, että Deprakinen yleisimpiä haittavaikutuksia on mm. HDL-kolesterolipitoisuuden pieneneminen. Olin kertonut tästä epäilystäni 6.4.2010 eräälle lääkärille sekä myöhemmin toiselle lääkärille ja lääkäri Sauli Siekkiselle. Vasemman käden kainaloni kivut olivat tuolloin pahentuneet, ja kipu säteili vasempaan käteeni ja rintaani sekä selkääni. Vasemmassa kädessäni ilmeni puutumista. Sain edelleen sähköiskun tyyppisiä häiriöitä ja minulla ilmeni tavanomaista voimakkaampaa väsymystä, uneliaisuutta, saamattomuutta ja heikotusta. Pienensin heti 7.4.2010 tehtyjen laboratoriotutkimusten jälkeen Deprakine depot -nimisen lääkkeen annostuksen. Tilanne todettiin 25.3.2011. Deprakine depot -niminen lääke on alunperin psykiatrian erikoislääkäri Tatjana Aaljoen määräämä.

Sain 20.2.2012 alkaen väliaikaisesti vakavia sydämen toimintaan liittyviä ongelmia. Soitin 29.2.2012 puhelimitse Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ajanvaraukseen omahoitaja Pirjo Virtaselle ja varasin ajan hoitavalle lääkärille sekä vuosittaisiin laboratoriotutkimuksiin. Edellisestä käynnistä ja laboratoriotutkimuksista oli vajaa vuosi. Kävin 20.3.2012 lääkäri Sauli Siekkisen lähettämänä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa laboratoriotutkimuksissa. Viikoilla 11-13 minulla oli flunssa. Oksentelin 21.-23.3.2012. Kävin 4.4.2012 lääkäri Sauli Siekkisen vastaanotolla Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalla ja näytin hänelle Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalla ja kotonani 7.3.2012 tehtyjen tutkimusten tulokset. Sain samalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa 20.3.2012 tehtyjen laboratoriotutkimusten tulokset kirjallisessa muodossa. Aiemmin sovitun vastaisesti lipidi-arvoista pelkästään vereni "pahan" LDL-kolesterolin arvo (fP-Kol-LDL) oli mitattu. Lääkäri Sauli Siekkinen mittasi verenpaineeni ja keskusteltuamme tilanteesta kirjoitti minulle uuden lähetteen laboratoriotutkimuksia varten. Kävin 10.4.2012 lääkäri Sauli Siekkisen lähettämänä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa laboratoriotutkimuksissa. Tällöin mitattiin kaikki vereni lipidi-arvot. Vereni "hyvän" HDL-kolesterolin arvo on alhainen verrattuna suositukseen. Yhtyneet Medix Laboratorioiden laboratoriokäsikirjan mukaan laskennallisen kolesteroli-LDL:n pitoisuus lasketaan seuraavasti (ns. Friedewaldin kaava, pätee myös fP-Kol-LDL:lle): fS-Kol-LDL = fS-Kol - fS-Kol-HDL - (0,45 × fS-Trigly) ja kaava pätee, kun seerumin triglyseridipitoisuus on alle 4,00 mmol/l. Edellä olevalla kaavalla vereni "pahan" LDL-kolesterolin arvoksi saadaan eri arvio kuin mitä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa 10.4.2012 tehtyjen laboratoriotutkimusten tuloksesta ilmenee. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tutkimustiedotteen 2008:58 mukaan HUSLABin laboratoriot ovat ottaneet 15.12.2008 alkaen käyttöön LDL-kolesterolin suoran määritysmenetelmän, joka korvaa siihenastisen Friedewaldin kaavaan perustuvan laskennallisen tutkimuksen. Lääkäri Sauli Siekkinen soitti minulle sovitun mukaisesti puhelimitse 23.4.2012. Hänen mukaansa perintötekijöillä ja Deprakine depot -nimisellä lääkkeelläni on vaikutusta veren kolesteroliarvoihin. Metabolinen oireyhtymäni on todettu lääkäri Sauli Siekkiseltä saamassani vapaamuotoisessa lääkärinlausunnossa (todistus perussairauksista). Laboratoriotutkimukset ja kontrollikäynti on tarkoitus tehdä vuosittain.

Oral Hammaslääkäreiltä 31.10.2011 postitse saamani tiedotteen mukaan Salix Hammaslääkärit on siirtynyt Oral Hammaslääkäreiden Erottajan toimipisteeseen. Käytyäni 1.10.2012-8.3.2013 Turun sosiaali- ja terveystoimen suun terveydenhuollon kautta hoidattamassa hampaitani jatkohoitoni järjestettiin (suuhygienisti Anu Porkka, SCF02 Suun ehkäisevä hoito suuhygienistillä) Turun yliopiston opetushammashoitolan sekä Turun ammattikorkeakoulun hammashoitolan kautta. Turun ammattikorkeakoulun hammashoitolassa hampaitani puhdistettiin kahden suuhygienisti-opiskelijan (Laura Kajan, Johanna Räisänen) ja ohjaavien opettajien (Minna Hyötilä et al.) toimesta (3xSDE02 Parod. hoito suuhygienistillä). Turun sosiaali- ja terveystoimen suun terveydenhuollon Dentalian opetushammashoitolassa suuni tarkastettiin (SAA01 Suun suppea tutkimus, kandidaatti Venla Rintalan suorittama tutkimus ja ohjaavan opettajan Satu Blomqvistin suorittama SAA03 Suun laaja tutkimus) ja hampaistani otettiin panoraamatomogrammi (EB1HA Panoraamatomografia) sekä kaksi röntgenkuvaa (EB1SA Hammasröntgen, Bite-Wing). Hampaissani on hiusmurtumia ja kahta paikkaa oli tarkoitus korjata. Ensimmäisen aikani 20.12.2012 jouduin perumaan flunssan (viikot 51-52) takia. Ennen hammasröntgenkuvauksia röntgenlaitteistoon tuli poikkeava tilanne, jota kävi selvittämässä vastaava hoitaja. Oikean puolen hampaitani kuvattaessa kandidaatti Venla Rintalalla oli ongelmia vastakappaleen asettamisessa suuhuni enkä saanut kuvauksen ajaksi kädessä pidettävää säteilysuojainta. Kandidaatti Venla Rintala pahoitteli tapahtunutta ja kertoi kysyttyäni, että saamani säteilyannos oli pieni. Vasemman puolen hampaitteni kuvaus sujui ongelmitta. Käsittääkseni kädessä pidettävän säteilysuojaimen tarkoitus on suojata kilpirauhasta. Kilpirauhanen vaikuttaa mm. aineenvaihdunnan toimintaan.

Säteilyturvakeskuksen www-sivujen mukaan hammasröntgentoiminnassa käytettävien intraoraaliröntgenlaitteiden potilaalle yhdestä kuvasta aiheutunut säteilyannos on tyypillisesti luokkaa 0,01 millisievertiä (mSv), joka vastaa noin vuorokauden altistumista ympäristön taustasäteilylle. Tekniikan kehittyessä säteilyannos voi olla pienempikin. Säteilyturvallisuusohjeen ST 3.1 "Hammasröntgentutkimukset terveydenhuollossa, 20.8.2011" mukaan poikkeavat tapahtumat hammasröntgentutkimuksissa täytyy arvioida ja selvittää. Olen käynyt 8.3.2013 Turun sosiaali- ja terveystoimen suun terveydenhuollon Dentalian opetushammashoitolassa kandidaatti Venla Rintalan vastaanotolla, jossa oikean yläetuhampaani muovipaikkaa korjattiin (SFA00 Pieni yhdistelmämuovipaikka) ja kahta muuta hampaitteni paikkaa hiottiin. Ennen hoidon alkua kysyin kandidaatti Venla Rintalalta selvitystä 12.2.2013 hammasröntgenkuvausten aikana tapahtuneeseen episodiin. Kandidaatti Venla Rintala pahoitteli tilannetta ja antoi suullisen selvityksen. Kandidaatti Venla Rintalan mukaan hän unohti antaa minulle kädessä pidettävän säteilysuojaimen ennen oikean puolen hampaitteni kuvausta. Ennen hammasröntgenkuvauksia röntgenlaitteistoon tullut poikkeava tilanne johtui kandidaatti Venla Rintalan mukaan hänen opiskelutoverinsa toimenpiteistä. Kandidaatti Venla Rintalan mukaan saamani säteilyannos oli n. 0,01 mikrosievertiä (uSv) ja koska vuodessa saa kandidaatti Venla Rintalan mukaan pari millisieverttiä (mSv) niin saamani säteilyannos oli kandidaatti Venla Rintalan mukaan n. jotain miljoonasosa siitä ja vastaa noin parin tunnin taustasäteilyä. Kysyin kandidaatti Venla Rintalalta, että kirjasiko hän tapahtuneen potilasasiakirjoihin. Kandidaatti Venla Rintala kertoi kirjaavansa tapahtuneen myöhemmin. Olen perunut aikani Dentalian opetushammashoitolaan 11.3.2013. Hampaitteni vasemman alaleuan erään hampaan paikkauksen korjaamisen voi tehdä myöhemminkin. Olen täyttänyt pyydettäessä arviointilomakkeet suuhygienisti-opiskelijoiden antamista hoidoista. Kandidaatti Venla Rintalan antamasta hoidosta minua ei ole pyydetty täyttämään arviointilomaketta.

Oikean yläleukani toiseksi viimeisestä hampaasta lohkesi suurehko pala 20.1.2015. Varasin 21.1.2015 hammaslääkäriajan Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon puhelinpalvelun kautta Kirkkotien hammashoitolaan (Kirkkotie 13, 20540 Turku). Olen käynyt 2.2.2015 Kirkkotien hammashoitolassa korjauttamassa rikkoutuneen hampaani (SFA40 Neljän pinnan yhdistelmämuovitäyte). Hammaslääkärin mukaan hampaissani on hiusmurtumia ja korjatussa hampaassani oli reikä. Kirkkotien hammashoitolan vastaavana hammaslääkärinä on toiminut Satu Blomqvist. Koska hampaitani vihloo, olen soittanut 16.2.2015 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon puhelinpalveluun ja varannut hammaslääkäriajan Kirkkotien hammashoitolaan sekä jonotusajan myöhempään hampaideni tarkastukseen. Olen käynyt 17.2.2015 Kirkkotien hammashoitolassa hammaslääkäri Satu Blomqvistin vastaanotolla. Suuni oikeanpuoleista purentaa tasapainotettiin ja oikean yläleukani hampaiden ienrajaan laitettiin ehkäisevää ainetta (SCA01 Ehkäisevä suun terveydenhoito, SAA01 Suun suppea tutkimus). Hammaslääkäri Satu Blomqvistin mukaan tilannetta kannattaa seurata pari viikkoa. Olen saanut 16.3.2015 postitse Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon ostopalvelulähetteen yksityiseen hammashoitoon Oma Hammaslääkärisi -nimiselle hammaslääkäriasemalle.

Yksityisellä hammaslääkäriasemalla hampaani tarkastettiin (SAA03 Suun laaja tutkimus, 2xEB1SA Hammasröntgen, Bite-Wing) ja kahta vasemman alaleukani hammasta ja/tai niiden paikkausta korjattiin (2xSFA10 Yhden pinnan yhdistelmämuovitäyte) sekä 2.2.2015 Kirkkotien hammashoitolassa tehtyä yhdistelmämuovipaikan epätasaisuutta hiottiin (SXC02 Purentaelimen suppea toimenpide). Hampaitani puhdistettiin Pääskyvuoren hammashoitolassa (Talvitie 10, 20610 Turku) suuhygienisti Ritva-Liisa Vasaman toimesta (SDE04 Parad. hoito suuhygienistillä) ennen korjaustoimenpiteitä.

Olen saanut kerran bakteeritulehduksen hammaslääkärikäynnin yhteydessä. Tämä tapahtui silloin, kun viisaudenhampaani poistettiin. Bakteeritulehdus ilmeni mm. pahana makuna suussa ja pahan hajuisena hengityksenä. Sain hoidoksi antibioottikuurin ja ehkäisevän voiteen. Lääkelaitoksen julkaisusarjassa 1/2003 "Terveydenhuollon laadunhallinta, Hygienia suun terveydenhuollossa" on esitetty kuvaus hammaslääkärin vastaanoton hygieniasta ja suun alueen infektioista. Elimistön krooniset infektiot ovat eräs syy sydän- ja verisuonisairauksille, kuten sydänkohtaukselle tai aivohalvaukselle.

Olen saanut myös kerran bakteeritulehduksen oikean jalan isovarpaaseeni. Asuin tuolloin Domus Academica -nimisessä opiskelija-asuntolassa Helsingissä yhdessä Daniel Edevbaroon ja hänen avopuolisonsa kanssa. Bakteeritulehdus ilmeni punoituksena, turvotuksena ja voimakkaana kipuna. Sain bakteeritulehdukseen antibioottikuurin, jonka jälkeen tilanne nopeasti helpottui. Samoihin aikoihin kahden hengen soluasuntomme oveen oli kirjoitettu laaja-alaisesti lyijykynällä törkeyksiä. Näytin ovea ja siihen kirjoitettuja törkeyksiä mm. entiselle ystävälleni Juha Hakuliselle, joka asui samassa kerroksessa. Myös Pekka Isto ja Sami Karhu asuivat samassa kerroksessa (kts. blogini kohta "Työhistoria: Nokia Oyj (job history: Nokia Corporation)"). Daniel Edevbaroon avopuoliso Sinikka kertoi minulle että heitä oli aiemmin häiritty. Poliisi ei ollut häiriöihin puuttunut. Puhdistin törkeydet. Soluasuntomme sijaitsi Domus Academica -nimisen opiskelija-asuntolan A-talossa viidennessä kerroksessa (Leppäsuonkatu 7 A 512, 00100 Helsinki). Kerroksen ovi oli lukittu. Ovikellojen soittopainikkeet ja postilaatikkojen sisäänmenoaukot sijaitsivat kerroksen oven ulkopuolella. Soluasuntomme ovelle ei ollut pääsyä muilla kuin taloyhtiön henkilökunnalla ja taloyhtiön tai kerroksen asukkailla, tai heidän avustuksellaan. Tutkin opinnoissani salausmenetelmiä ja tietoturvaa. Olin hankkinut mm. Ilkka Tuomen teoksen "Ei ainoastaan hakkerin käsikirja" ja tilasin Yhdysvalloista postimyynnistä salausmenetelmiä käsittelevää kirjallisuutta sekä aloitin kryptologian opintoni. Olin lainannut vuonna 1987 "Ei ainoastaan hakkerin käsikirja" -nimisen teoksen Ilkka Hyväriselle, joka ei pyynnöistäni huolimatta ole suostunut palauttamaan sitä. Sami Karhu sanoi kertovansa minusta "Suojelupoliisille". En tiedä toteuttiko hän sanomansa.

Metabolista oireyhtymää kutsutaan myös stressiperäiseksi aineenvaihduntahäiriöksi. Terveydellisistä syistä olen joutunut ja joudun edelleen kiinnittämään erityistä huomiota ruokavaliooni ja olen joutunut lopettamaan muun muassa alkoholin käytön jo vuonna 2006.

Olen käynyt 14.12.2006 ja 27.2.2009 ravintoterapeutin ja terveydenhoitajan vastaanotolla. Olen saanut ravintoneuvontaa ja ohjeistusta sydänystävällisestä ruokavaliosta. Suomalaiset ravitsemussuositukset löytyvät Valtion ravitsemusneuvottelukunnan www-sivuilta (http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/).

Koska Helsingin kaupungin www-sivuilla olevan ohjeistuksen 13.11.2009 mukaan pandeemisen H1N1 2009 -viruksen (sikainfluenssan) riskiryhmään kuuluvat mm. henkilöt, joilla on aineenvaihduntasairaus (esim. lääkehoitoinen diabetes), ja koska minulla on diagnosoitu metabolinen oireyhtymä, kävin 13.11.2009 Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalla kysymässä onko minulla oikeus saada sikainfluenssarokote. Annoin minut vastaanottaneelle hoitajalle lääkäriltä saamani vapaamuotoisen lausunnon eli todistuksen perussairauksistani sekä näytin hänelle metabolista oireyhtymää koskevan diagnoosimerkinnän lääkärinlausunto B:stä. Keskusteltuaan vanhemman hoitajan kanssa minut vastaanottanut hoitaja kävi kysymässä asiaa Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylilääkäriltä. En saanut sikainfluenssarokotetta.

Koska sekä Helsingin kaupungin että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen www-sivujen ohjeistus on epäselvä, halusin vielä varmistaa kuulunko sikainfluenssan riskiryhmään ja soitin 13.11.2009 puhelimitse sosiaali- ja terveysministeriön Kysy influenssasta -neuvontapalveluun. Saamani tiedon mukaan minulla on hyvät taustat kuulua riskiryhmään, mutta sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksessa riskiryhmäläisiä ovat ne henkilöt, jotka perussairautensa vuoksi influenssan saatuaan voivat mennä niin huonoon kuntoon että kysymys on hengestä. Kysy influenssasta -neuvontapalvelun mukaan asiasta on hyvä neuvotella terveyskeskuslääkärin kanssa koska varsinaisesti metabolista oireyhtymää ei sosiaali- ja terveysministeriön listalla ole. Omalta osaltani asia tuli jo selväksi. En ottanut yhteyttä terveyskeskuslääkäriin.

Helsingin kaupungin www-sivuilla olevaa ohjeistusta on myöhemmin muutettu pandeemisen H1N1 2009 -viruksen (sikainfluenssan) riskiryhmään kuuluvien osalta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen www-sivujen ohjeistuksessa 22.11.2009 todetaan, että sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia ovat esimerkiksi henkilöt, joilla on mm. "Krooninen aineenvaihduntasairaus, kuten tabletti- tai insuliinihoitoinen diabetes tai lisämunuaisen kuoren vajaatoiminta. Näiden lisäksi on lukuisia kroonisia aineenvaihduntasairauksia, joita sairastavat kuuluvat lääketieteelliseen riskiryhmään. Esimerkkejä näistä ovat krooninen alfa-antitrypsiinin puute ja hereditaarinen angioödema". Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa 315/2009 kerrotaan, että kolmantena ryhmänä rokotetaan sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 6 kuukauden - 64 vuoden ikäiset henkilöt, joilla on "säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus tai keuhkosairaus, metabolinen sairaus, krooninen maksan tai munuaisten vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti tai hoito, krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti".

Soitin 12.8.2010 puhelimitse Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalle ja varasin ajan sikainfluenssarokotteen ottamista varten. Aikani olisi ollut 24.8.2010. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteen 19.8.2010 mukaan suomalaisten narkolepsia-asiantuntijoiden ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokoteasiantuntijoiden oli tarkoitus selvittää narkolepsian, sikainfluenssan ja pandemiarokotteen välisiä mahdollisia yhteyksiä, joita on havaittu Suomessa sekä Ruotsissa lapsilla ja nuorilla sikainfluenssaepidemiahuipun ja pandemiarokotusten jälkeen. Koska Helsingin Sanomien www-sivuilla julkaistun artikkelin 21.8.2010 mukaan kansallisen rokoteasiantuntijaryhmän oli tarkoitus kokoontua 24.8.2010 ja selvittää pitäisikö sikainfluenssarokotukset Suomessa selvitystyön ajaksi keskeyttää tai lopettaa, soitin 23.8.2010 puhelimitse Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalle ja peruin varaamani ajan toistaiseksi kunnes päätös sikainfluenssarokotusten jatkamisesta on tehty. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteen 24.8.2010 mukaan kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän ehdotukseen viitaten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kokouksessaan 24.8.2010 suosittanut, että Pandemrix-rokotukset keskeytetään, kunnes on selvitetty, mistä narkolepsia-tapausten lisääntyminen lapsilla ja nuorilla johtuu.

Keskityn jatkossa kuvaamaan sitä kuinka tapahtumat ovat edenneet viranomaismenettelyssä.

Olli Urponen on toiminut poliisiylijohtajana 1.2.1983-31.12.1997, Reijo Naulapää 1.1.1998-31.12.2004, Markku Salminen 1.1.2005-15.8.2008, Mikko Paatero 16.8.2008-31.7.2015 ja 1.8.2015 alkaen Seppo Kolehmainen. Suojelupoliisin päällikkönä on toiminut vuosina 1978-1990 Seppo Tiitinen, vuosina 1990-1996 Eero Kekomäki, vuosina 1996-2007 Seppo Nevala, vuosina 2007-2011 Ilkka Salmi ja vuodesta 2011 alkaen määräaikaisena Antti Pelttari. Keskusrikospoliisia on johtanut poliisineuvos Rauno Ranta ja lokakuusta 2013 alkaen määräaikaisena Robin Lardot. Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkönä on toiminut poliisikomentaja Jukka Riikonen ja myöhemmin Lasse Aapio. Pohjois-Karjalan poliisilaitosta on johtanut poliisipäällikkö Kai Markkula. Lounais-Suomen poliisilaitosta on johtanut poliisipäällikkö Tapio Huttunen. Ulkoasiainministeriön Ihmisoikeustuomioistuin- ja sopimusasioiden yksikön päällikkönä on toiminut lainsäädäntöneuvos Arto Kosonen.

Olen saanut vakavia sydämen ja verenkierron toimintaan liittyviä ongelmia alkaen n. 31.8.2012. Oireeni ovat samantapaisia kuin aiemmin. Olen tehnyt 6.10.2012 www.roadtowellbeing.ca-sivuston mukaisen Life Stressors -stressitestin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Sain 802 pistettä. Kyseessä olevan testin mukaan yli 300 pistettä on merkki vaarallisesta stressistä. Testissä todetaan tältä osin että "High susceptibility to stress-related illness". Otin 12.10.2012 yhteyttä Turun sosiaali- ja terveystoimeen. Olen käynyt 16.10.2012 lääkärin vastaanotolla Turun sosiaali- ja terveystoimen Keskusta 1 terveysasemalla ja EKG:ssä. Olen käynyt 5.4.2013 vuosittaisissa laboratoriotutkimuksissa. Turun sosiaali- ja terveystoimessa (nyk. Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveyspalveluissa) on käytössä automaattinen ajanvarausjärjestelmä. Minulla on ollut vaikeuksia puhelimitse varata aikaa lääkärille. Ennen lähtöäni laboratoriotutkimuksiin asuntoni kattoa on hakattu voimakkaasti yläkerran naapureideni taholta. Minua painostetaan. Tutkimuksia yritetään häiritä.

Olen käynyt 3.2.2014 ja 10.3.2015 Turussa vuosittaisissa laboratoriotutkimuksissa. Olen käynyt 10.2.2014 lääkärin vastaanotolla Turun kaupungin hyvinvointitoimialan Keskustan terveysasemalla. Lisäksi olen käynyt 14.2.2014 keuhkokuvauksessa ja 25.2.2014 spirometriassa. Minulla on lääkitys kohonneen verenpaineen hoitoon, vereni "hyvän" HDL-kolesterolin arvo on alhainen verrattuna suositukseen, verensokerini arvo on ollut korkeahko ja hemoglobiiniarvoni on korkeahko. Laboratoriotutkimusten tulokset olivat kokonaisuudessaan huonontuneet. Metabolinen oireyhtymäni on ollut pahentunut. Lisäksi vasemman keuhkoni toiminnassa esiintyy jatkuvia häiriöitä. Edellisen kerran käytyäni 10.3.2015 Turussa lääkäri Tuuli Joopin lähettämänä vuosittaisissa laboratoriotutkimuksissa vereni triglyseridien arvoa, vereni "hyvän" HDL-kolesterolin arvoa, vereni kokonaiskolesterolin arvoa, vereni "pahan" LDL-kolesterolin arvoa ja vereni kokonaiskolesteroli/HDL-kolesterolin arvoa ei oltu mitattu, vaikka niin oli alunperin sovittu ja vaikka minulla on kolesterolilääkitys veren rasva-arvojen parantamiseksi. Minulle on tullut uutena sydänoireena entisten lisäksi seuraavan tyyppinen vaiva: illalla nukkumaan mennessä sydämeni muljahtelee ja saan sähköiskuntyyppisiä sävähdyksiä sekä vasemmalle että oikealle puolelle kehoani. Tilanne tasaantuu n. tunnin kuluessa lepoasentoon mentyäni. Joskus olen joutunut ottamaan yhden lisätabletin kohonneen verenpaineen hoitoon tarkoitettua lääkettä tarvittaessa.

Minulle on määrätty kolesterolilääkitys veren rasva-arvojen parantamiseksi. Kävin 17.4.2013 Turun Yliopiston Apteekissa (Yliopistonkatu 25, 20100 Turku) hakemassa Orbeos-nimistä lääkettä. Tämän jälkeen menin ravintola Dennikseen (Linnankatu 17, 20100 Turku) syömään. Olen joutunut ja joudun edelleen kiinnittämään erityistä huomiota ruokavaliooni. Tilasin Maahinen-nimisen pizzan. Minulle tuotiin Corleone-niminen pizza, joka oli erittäin rasvainen ja joka sisältää mm. paahdettua pekonia, salamia ja konjakki-tabascokastiketta. Syötyäni pizzan kysyin asiaa tarjoilijalta (Roosa V., pöytä 8/1, lasku 9737). Huomautin häntä asiallisesti. Vastaavaa on tapahtunut muissakin ravintoloissa. Kiusaaminen ja henkinen painostaminen on saanut pikkumaisia piirteitä.

Poliisihallinnon ulkopuolisten henkilöiden toiminta on ollut epäasiallista, virheellistä ja osittain lainvastaista. Poliisiviranomaisten toiminta on ollut epäasiallista, virheellistä ja lainvastaista. Kaikkiin poliisiviranomaisten vaatimuksiin ja pyyntöihin ei ole pakko suostua. Lakia ja asetuksia ei kannata rikkoa. Ohjeita ja määräyksiä on syytä noudattaa. Epäeettiseen toimintaan ei pidä osallistua. Vääränlaiset särkylääkkeet voivat olla terveydelleni vaarallisia. Minulla on ollut flunssa viikoilla 20-22 / 2013. Lainasin 18.5.2013 naapuriltani Rönkkö Seitoranta Panadol-nimisiä särkylääkkeitä flunssaan ja selkäkipuun. Sain viisi kappaletta isoja valkeita soikeita tabletteja, joiden toisella puolella on jakouurre, ja viisi kappaletta pienempiä valkeita soikeita tabletteja, joiden molemmilla puolilla on jakouurre. Naapurini kertoi olevansa ammatiltaan sairaanhoitaja ja hänen mukaansa tabletit olivat Panadol-nimisiä särkylääkkeitä 5x1000mg ja 5x500mg. Saamani tabletit eivät olleet Lääkeinfossa (www.laakeinfo.fi) ja Terveyskirjastossa (www.terveyskirjasto.fi) kuvatun kaltaisia. Panadol-, P-, 8- tai PAN-merkintää tableteissa ei ole. Otin tabletteja 18.-19.5.2013 3x500mg. Selkäkipuni väheni ja kävin 19.5.2013 Turun Yliopiston Apteekissa (Yliopistonkatu 25, 20100 Turku) hakemassa Panadol Novum 500mg ja Strepsils Mint -nimisiä lääkkeitä flunssan ja selkäkivun itsehoitoon.

Poliisilain (493/1995) 3 luvun ja/tai pakkokeinolain (450/1987) 5 a luvun mukaisten tiedonhankintaa sekä telekuuntelua, televalvontaa ja teknistä tarkkailua koskevien säännösten käytön aikana saatuja minua ja toimintaani koskevia tietoja on käytetty ja käytetään uuvuttamiseen. Näköni on heikentynyt ja minulle on kehittynyt ikänäkö. Olin edellisen kerran käynyt silmätautien erikoislääkärin vastaanotolla 23.7.2007 ja optikon vastaanotolla 21.9.2011. Soitin 5.7.2013 puhelimitse Turun Optiikka Oy -nimiseen yritykseen (Humalistonkatu 5, 20100 Turku, puh. 02 2510097) ja varasin ajan näköni tarkastukseen. Kävin 11.7.2013 silmätautien erikoislääkäri Mikko Leinosen vastaanotolla ja samalla tilasin Turun Optiikka Oy -nimisestä yrityksestä Kenzo-merkkiset silmälasit sopivilla vahvuuksilla. Tilauksen saapumisajaksi ilmoitettiin n. viikko. Sain 12.7.2013 Turun Optiikka Oy:stä seuraavan tekstiviestin: "Silmälasinne ovat valmiit ja noudettavissa arkisin 10-18. Lauantaisin suljettu. Terveisin Turun Optiikka puh. 2510097". Kävin 15.7.2013 noutamassa Turun Optiikka Oy:stä tilaamani Kenzo-merkkiset silmälasit ja sopimassa maksutavasta. Samalla tilasin näköni tarkastuksen mukaiset lukulasit, joiden arveltiin olevan valmiina n. 1,5 viikon päästä.

Mielestäni silmälasit istuivat minulle hyvin. Noutaessani 15.7.2013 Kenzo-merkkisiä silmälaseja tuotetta sovitettiin ylleni siten, että silmälasien sankoja väännettiin kahteen kertaan ja silmälasien tyynyjä väännettiin pihdeillä sekä käsin. Sovituksen jälkeen huomasin kotonani että silmälasien vasempaan nenätyynyyn oli tullut sellainen virhe että se ei enää heilunut edestakaisin kuten piti. Silmälasien oikea nenätyyny heilui normaalisti. Kyseessä oleva virhe haittaa silmälasien käyttämistä aiheuttaen painetta ja hankausta nenän varressa. Kokemuksesta tiedän, että pitempiaikaisessa käytössä tästä aiheutuu verenpurkauma tai rakkula. Kävin 16.7.2013 Turun Optiikka Oy:ssä valittamassa asiasta. Turun Optiikka Oy:n vastaava optikko vaihtoi ostamiini silmälaseihin alkuperäistä vastaavat nenätyynyt. Samalla optikko sovitti silmälaseja minulle uudelleen. Nenätyynyjen vaihto ei auttanut. Edelleen silmälasien vasemmassa nenätyynyssä oli sellainen virhe että se ei heilunut edestakaisin kuten piti. Silmälasien oikea nenätyyny heilui normaalisti. Virhe johtui luultavasti vasemman nenätyynyn pidikkeen ruuvin tai ruuvipesän vioittumisesta asiakaspalvelijan käsittelyn seurauksena. Käyntini jälkeen huomasin kotonani että silmälasien vasempaan nenätyynyn pidikkeeseen oli tullut Turun Optiikka Oy:n vastaavan optikon käsittelyn seurauksena naarmu, josta oli lähtenyt maalipintaa pois. Edelleen optikon käsittelyn seurauksena kyseessä olevat Kenzo-merkkiset silmälasit eivät enää istuneet minulle vaan ne valuvat nenäni vartta pitkin alaspäin ja silmälasien linssejä yhdistävä sanka kosketti nenääni aiheuttaen hankausta. Lähetin 17.7.2013 sähköpostitse Turun Optiikka Oy:lle valituksen (reklamaation) tavaran / palvelun virheistä. Valituksessani kerron mistä virheet johtuvat ja totean, että "En tule kolmatta kertaa sovittamaan silmälaseja. Edellä mainittujen virheiden johdosta vaadin, että ostamani Kenzo 4103 C02 -merkkiset silmälasit vaihdetaan uuteen tai kauppa puretaan."

Olen saanut 17.7.2013 sähköpostitse Turun Optiikka Oy:n optikko Päivi Hannulalta vastauksen, jonka mukaan Turun Optiikka Oy oli valmis purkamaan kaupan. Kävin 18.7.2013 Turun Optiikka Oy:ssä purkamassa ostamani Kenzo-merkkisten silmälasien kaupan. Samalla optikko Päivi Hannulan aloitteesta peruin lukulasien tilauksen. En ole löytänyt Turusta vastaavia Kenzo-merkkisiä silmälaseja. Silmälasien myyjänä Turun Optiikka Oy:n puolesta toimi Paula Virtanen. Myöhemmin olin silmälasiliike Optinäkö Synsamin (Kauppiaskatu 10, 20100 Turku) asiakas. Olen hankkinut 18.7.2013 silmälasiliike Optinäkö Synsamista kaukolasit ja lukulasit. Hankkimani kaukolasien vasen linssi vaihdettiin 11.1.2014 valmistusvirheen vuoksi. Optinäkö Synsamin toimitusjohtajana on työskennellyt Jarkko Vilén. Lisäksi tilasin 2.8.2013 näyttöpäätetyöskentelyyn sopivat silmälasit Iso-Britanniasta Designer Glasses Boutique -nimisestä verkkokaupasta. Minulle lähetettiin n. kolme viikkoa tilauksen jälkeen silmälasit, joiden linssien tarkkuudet eivät vastanneet tilausta. Tarkistutin linssien tarkkuudet lopulta optikolla (Instrumentarium, Aurakatu 12 A, 20100 Turku). Myöskään kehysten väri ei ollut sitä mitä alunperin tilasin. Olen sopinut 27.8.2013 toimittajan edustajan kanssa, että palautan lähetetyt silmälasit Iso-Britanniaan ja odotan uusia näyttöpäätetyöskentelyyn sopivia silmälaseja, jotka ovat alkuperäisen tilauksen mukaisia. Postitin 28.8.2013 virheelliset silmälasit toimittajalle. Olen noutanut 3.9.2013 uudet näyttöpäätetyöskentelyyn sopivat silmälasit Turun keskustan postista (Eerikinkatu 19, 20100 Turku). Olen tarkistuttanut linssien tarkkuudet optikolla (Instrumentarium, Aurakatu 12 A, 20100 Turku). En ole tyytyväinen hankkimiini silmälaseihin. Olen ostanut 15.1.2015 uudet kaukolasit. Myyjänä toimi Emmi Laaksonen. Instrumentarium-asiakaskortissani ja -kassakuiteissa on puutteellista ja virheellistä tietoa. Silmälasiliike Optinäkö Synsamin silmälasikorteissa on puutteellista tietoa.

Aloitin isäni tekemän sukututkimuksen täydentämisen. Soitin 1.3.2013 puhelimitse Liperin kunnanviraston neuvontaan (puh. 013 6865205) ja tilasin itselleni Suur-Liperin historia ja Suur-Liperistä leipäpitäjäksi -nimiset teokset yhteishintaan 50 euroa. Virkailija Virve Auvinen sanoi postittavansa teokset ja selvittävänsä laskutuksen. Koska en ollut saanut tilaamiani teoksia, soitin 5.6.2013 uudelleen Liperin kunnanviraston neuvontaan. Virkailija Virve Auvinen kertoi, että tilaukseni sisältävä muistilappu oli kadonnut ja sanoi postittavansa tilaamani teokset ja laskun. Koska en ollut saanut tilaamiani teoksia postitse, soitin 12.6.2013 uudelleen Liperin kunnanviraston neuvontaan. Virkailija Virve Auvinen kertoi, että tilaukseni pitäisi olla postissa. Jotta voisin seurata lähetystä, yritin kysyä virkailija Virve Auviselta millainen lähetys oli, milloin se oli postitettu ja mikä on lähetyksen seurantanumero (lähetystunnus). Sain 12.6.2013 sähköpostitse markkinointi- ja viestintäsihteeri Virve Auviselta seuraavan viestin: "Valitettavasti paketti oli palautettu takaisin lähettäjälle, eli minulle väärin tehdyn pakettimerkinnän vuoksi. Ja koska olin eilen poissa työpisteeltä tuli paketti minulle takaisin vasta tänään. Nyt kirjat on lähetetty pakettikortilla "16" eteenpäin, paketin pitäisi siis olla haettavissa postista huomenna klo 16 jälkeen. Teille tulee ilmoitus paketista huomenna. Pahoitteluni moneen kertaan viivästyneestä toimituksesta". Pyysin 12.6.2013 sähköpostitse markkinointi- ja viestintäsihteeri Virve Auviselta paketin lähetystunnusta ja sain 13.6.2013 seuraavan vastauksen: "valitettavasti postin hakija ei jättänyt minulle kuittia lähetyksestä, enkä saa tunnusta tänään järjestelmästä. Toivottavasti paketti on siellä jo perillä". Koska lähetys ei ollut saapunut perille, lähetin 13.6.2013 markkinointi- ja viestintäsihteeri Virve Auviselle sähköpostin, jossa totean, että "Lähetys ei ole ainakaan vielä tullut perille. Kuka teidän esimiehenne on?". Sain markkinointi- ja viestintäsihteeri Virve Auviselta 14.6.2013 sähköpostitse vastauksen, joka sisälsi lähetyksen tiedot lähetystunnuksineen. Sain lähetyksen saapumisilmoituksen postitse 14.6.2013 ja kävin noutamassa tilaamani teokset Turun keskustan postista (Eerikinkatu 19, 20100 Turku) 18.6.2013.

Lähetyksen saatekirjeessä todetaan, että lasku kirjoista lähetetään minulle erikseen. Koska en ollut saanut laskua tilauksesta, lähetin 8.7.2013 sähköpostin markkinointi- ja viestintäsihteeri Virve Auviselle. Sain laskun postitse heinäkuun lopussa 2013. Tällä hetkellä jokaista yhteydenottoani häiritään.

Olen käynyt 23.1.2013 Turun sosiaali- ja terveystoimen Keskusta 1 terveysasemalla terveydenhoitajan vastaanotolla rokotteiden tehosterokotuksissa sekä TBE-rokotuksessa. Lisäksi olen käynyt 5.3.2013 Turun sosiaali- ja terveystoimen Keskusta 1 terveysasemalla terveydenhoitajan vastaanotolla TBE-rokotuksessa (2. osa). TBE-rokotuksen kolmas osa annettiin Turun kaupungin hyvinvointitoimialan Keskustan terveysasemalla 10.9.2013. Sähköisessä reseptissäni oli TBE-rokotteen (TICOVAC) osalta virheelliset kirjaukset (1 ML), jotka on tehty 4.3.2013 Turun Yliopiston Apteekissa (Yliopistonkatu 25, 20100 Turku). Asia korjattiin noutaessani rokotetta 10.9.2013. Rokotetta oli oikeasti saamatta 0,5 ml. Vastaavia annosteluvirheitä on esiintynyt enemmänkin. Terveydenhuollon toiminta on ollut täysin epäeettistä.

Sain ilmeisesti puutiaisen pureman 2.7.2014. Olin tuolloin Martinsillan Grillillä Turussa ja tunsin piston takaraivossani. Myöhemmin piston paikalle tuli poukama ja 3.7.2014 alkaen laajahko punertava alue joka parani itsestään. Borrelioosi eli Lymen tauti on puutiaisten eli punkkien levittämä bakteeriperäinen tauti, jota hoidetaan antibiooteilla ja joka voi olla vaarallinen. Puutiaisaivotulehdus eli Kumlingen tauti eli TBE (tick-borne encephalitis) on puutiaisten eli punkkien levittämä virusperäinen tauti, joka voi olla vaarallinen ja johon on olemassa rokote.

Ostin 7.1.2014 Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin Turun tuotemyynnistä (Kristiinankatu 10, 20100 Turku) veivattavan kännykkälaturin hätätapauksia varten. Olin katsonut sopivan mallin etukäteen SPR:n verkkokaupasta. Ostamassani pakkauksessa oli vain seitsemän adapteria vaikka siinä olisi pitänyt olla kahdeksan adapteria. Tarkoitukseeni sopiva Sony Ericssonin adapteri puuttui. Lisäksi pakkauksessa olevassa tekstissä on harhaanjohtavaa tietoa. Tekstin mukaan noin 3-5 minuutin veivauksella saa jopa 15-30 minuuttia puheaikaa tai 20 minuuttia valmiusaikaa puhelimesta riippuen. Tämä ei luultavasti voi pitää paikkansa. Iso-Britanniassa sijaitsevan verkkokaupan (www.remarkabletrade.co.uk) ja kokemukseni mukaan minuutin veivaus vastaa noin minuuttia puheaikaa tai latausta puhelinmallista ja puhelimen akun kunnosta riippuen. Olen tehnyt asiasta 8.1.2014 reklamaation Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin Turun tuotemyyntiin. Tarvitsen haluamani adapterin. Lisäksi Suomen Punainen Risti ei voi myydä tuotteita, joiden tuoteselosteessa on harhaanjohtavaa tietoa. Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin Varainhankinnan työntekijän Oskari Haariston kanssa käymäni sähköpostikirjeenvaihdon mukaan asia on ollut Suomen Punaisen Ristin keskustoimiston käsiteltävänä. Saamani sähköpostin 31.1.2014 mukaan maahantuoja on luvannut postittaa minulle tarvitsemani adapterin. Tuotteen maahantuojana toimii ADITEC Best Solution -niminen yritys (Keskiyöntie 13 H, 02210 Espoo). Olen vastaanottanut lähetyksen 6.2.2014.

Kävin 30.4.2014 ravintola RantaKertussa (Läntinen Rantakatu 55, 20100 Turku) ja tilasin itselleni alkoholittoman oluen. Beck's-niminen alkoholiton olut annettiin minulle isossa tuopissa. Tavallisesti pienet olutpullot tarjoillaan tarkoitukseen sopivassa lasissa. Huomautin tarjoilijaa ystävällisesti ja siirryin pubin puolelle nauttimaan juomasta. Kohottaessani tuoppia huulilleni huomasin että tuoppi oli rikki ja sen reuna oli terävä. Palautin juoman myyntitiskille ja pyysin toista tarjoilijaa vaihtamaan tuopin. Juomalla rikkinäisestä tuopista olisin voinut vahingoittaa itseäni pahastikin. Tapaus ei ole ainutlaatuinen. Ennen lakimuutosta 1.1.2014 minulla on ollut vaikeuksia saada oikeanlaisia kuitteja ostoksistani. Lakimuutoksen jälkeen olen saanut joissakin paikoissa, kuten musiikkikahvila Soinnussa (Linnankatu 27, 20100 Turku), puutteellisia ja virheellisiä kuitteja. Lisäksi tiliotteissani on kirjattuna joidenkin liikkeiden osalta ylimääräisiä merkintöjä. Minulta on laskutettu ostoksistani liikaa. Poliisiviranomaisten ja poliisihallinnon ulkopuolisten henkilöiden olisi syytä noudattaa lakia ja asetuksia. Tapaukseni oikeuskäsittely on alkamassa. Minä olen asianomistaja. Musiikkikahvila Sointua ovat ylläpitäneet Kalle Ketola ja James Kinghorn. Seurusteluravintola Rennon (Yliopistonkatu 23, 20100 Turku) ravintolapäällikkönä on toiminut Marko Harju ja vuoropäällikkönä Anu Ruusuranta. Ravintolalaiva Espositon (Förin ranta, Läntinen Rantakatu, 20100 Turku) ravintolapäällikkönä on toiminut Simo Jouhki. Kulttuuritehdas Korjaamon (Töölönkatu 51 A-B, 00250 Helsinki) ravintolapäällikkönä on toiminut Hannele Eskelinen.

Kävin 22.10.2015 klo 17.56 kaupassa Siwa, Linnankatu 19, 20100 Turku ostamassa ruokaa ja mm. shampoota. Kassalla miespuolinen myyjä avasi ostamani Erittäin Hieno Suomalainen shampoo-purkin ja haisteli shampoota. Koska en ollut moiseen käytökseen aiemmin törmännyt, lähetin 23.10.2015 Suomen Lähikauppa Oy:n asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@lahikauppa.fi, puh. 0200 85800) sähköpostitse asiakaspalautteen, jossa totean, että "Olen käyttänyt ko. tuotetta lapsuudestani saakka 1970-80-luvulta asti. Voisitteko informoida myyjiänne että tuotteita ei saa avata kassalla. Tässä tapauksessa shampoo-purkin kyljessä on merkintä 12 M, mikä tarkoittaa valmistajan www-sivujen (http://erittainhienosuomalainen.fi/) mukaan seuraavaa: "Pullojen merkintä 12 M tarkoittaa, että tuotteiden koostumukset säilyttävät ominaisuutensa 12 kk tuotteen avaamisesta. Avaamattomina tuotteet säilyvät jopa vuosia."" Vastauksessaan Suomen Lähikauppa Oy:n asiakaspalvelun virkailija Paju Sirpa kertoo, että he pahoittelevat tapahtunutta ja että he ottavat yhteyttä kyseiseen kauppaan sekä kaupan aluemyyntipäällikköön, jotta asia saadaan korjattua. Olen lähettänyt 27.10.2015 Suomen Lähikauppa Oy:n asiakaspalveluun sähköpostitse kyselyn, jossa totean, että "Kiitos vastauksesta ja pahoittelusta. En ole saanut tietoa siitä mihin toimenpiteisiin Turussa on ryhdytty. Ko. kaupassahan on todennäköisesti valvontakamerat, joiden nauhoitteista saatte tapahtuneen varmistettua". En ole saanut kyselyyni minkäänlaista vastausta. Myöhemmin 13.6.2016 sama myyjä "Samir" on veloittanut minulta ostoksistani liikaa.

Tämän jälkeen olen käynyt mm. 15.12.2015 klo 20.39 kaupassa Valintatalo, Itäinen Rantakatu 60, 20810 Turku ostamassa ruokaa. Minulta on veloitettu muiden ruokaostosteni ohessa yhdestä kappaleesta Vaasan Ruispalat 6 palaa, 12 viipaletta -leipäpaketista 12 euroa (ovh n. 1-2 euroa). Olen lähettänyt 15.12.2015 Suomen Lähikauppa Oy:n asiakaspalvelun www-lomakkeen kautta palautteen, jossa kerron tapahtuman kuvauksen lyhyesti ja totean, että "Myyjillenne tiedoksi, että jos asiakaspalvelu on huonoa, ja kaupan toiminta ala-arvoista, niin asiakkaat, kuten minä, tulevat äänestämään jaloillaan. Turusta löytynee muitakin kauppoja, jotka eivät kuulu Suomen Lähikauppa Oy:n omistukseen, ja joissa toiminta on asiallista". Samantapaista toimintaa ruoka- ja punnituskuittien kanssa on esiintynyt myös ruokakaupoissa Helsingissä.

Helsingissä tilasin 14.8.2018 Kannelmäen Pizzataxista itselleni kotiinkuljetuksella ruokaa. Olin antanut tilauksen yhteydessä yhteystietoni ja viestin, jossa kerrottiin, että taloyhtiön "Kerrostalon rapun alaoven vieressä on asunnon summeri, jota painamalla avaan rapun alaoven." Odottaessani ruokatoimitusta sain puhelinsoiton kuljettajalta, jossa hän pyysi, että tulisin kerrostalon rapun alaovelle noutamaan tilaukseni. Kerroin kuljettajalle että en ole tulossa alakertaan ja ohjeistin häntä etsimään oikean kerrostalon ja painamaan asunnon summeria. Pian puhelinkeskustelun jälkeen asunnon summeri soi ja avasin rapun alaoven. Ruoka-annokseeni kuului broilerfile valkosipulikermaperunoilla. Perunoiden päälle oli ripoteltu suurehko määrä valkosipulikynsien paloja, mikä on epätavanomaista. Koska olin lähdössä ulos toimittamaan minulle tärkeitä asioita, en pystynyt syömään tilaukseeni kuuluvia perunoita. Olen antanut asiasta palautetta kyseessä olevaan liikkeeseen (puh. 09 563 3900). Tulen jatkossa hoitamaan ruokatilaukseni muualta.

Jo aiemmin isäni oli antanut ohjeeksi kirjata ylös merkittävät ja poikkeukselliset tapahtumat. Pelastustoimien osalta minulle on tapahtunut mm. seuraavaa:

Ennen Joensuuhun muuttoa vuonna 2002 Helsingissä Alppiharjussa vanhempi mies tuli pyytämään apua kerrostalon edessä Porvoonkadulla raitiovaunu 3:sen entistä päätepysäkkiä vastapäätä. Miehen asunnossa oli kuulemma nainen, joka ei suostunut poistumaan asunnosta. Paikalla olivat Juha Hakulinen ja allekirjoittanut. Yritin soittaa matkapuhelimellani hätäkeskukseen 112 mutta en saanut vastausta. Juha Hakulinen soitti pyynnöstäni hätäkeskukseen. Paikalle tuli kaksi poliisia, joiden mukaan meidän ei tarvinnut jäädä selvittämään tilannetta.

Ennen Joensuuhun muuttoa vuonna 2002 Helsingissä Harjussa Aleksis Kiven kadulla tuli keski-ikäinen juopunut mies puolitiedottomana ravintolan edustalle Dallapen puistoa vastapäätä. Istuin Pekka Iston kanssa ravintolan terassilla. Paikalle tuli kaksi poliisia, jotka eivät auttaneet miestä vaan tutkivat miehen tavaroita. Pekka Isto meni selvittämään tilannetta. Myöhemmin paikalle tuli ambulanssi elvyttämään miestä.

Joensuussa talvella 2005 nuori mies soitti ovikelloani Siihtalassa. Hän oli menossa vierailemaan naapuriini, mutta naapurin ovea ei avattu. Miehen matkapuhelimesta oli kuulemma akku loppu. Soitin numerotiedusteluun 118 ja lainasin omaa matkapuhelintani nuorelle miehelle. Tämän jälkeen mies soitti henkilölle, jota yritti tavoittaa.

Helsingissä 24.8.2006 Taiteiden yönä nuori nainen "Sissi" istui vasemman polvensa loukanneena Finlandia-talon takana parkkipaikalla. Hän ei päässyt istuma-asennosta seisomaan ilman apua. Kaksi nuorta naista pyysi minua tarkistamaan tilanteen ja lähtivät luvallani pois. Paikalla oli muitakin nuoria. Heitä oli yhteensä kolme nuorta naista ja kaksi nuorta miestä. Polvensa loukannut nainen oli saanut antibioottikuurin ja särkylääkkeitä aiemmin Töölön sairaalasta. Nuori mies antoi polvensa loukanneelle naiselle jonkin pillerin. Soitin matkapuhelimellani kahdesti hätäkeskukseen 112. En suostunut poistumaan paikalta ennen avun saapumista. Informoin loukkaantunutta naista ja kerroin hänelle kuinka pääsee Marian tai muun sairaalan päivystykseen. Poliisit tulivat paikalle noin puolen tunnin kuluttua. Naispuolisen poliisin mukaan minun ei tarvinnut jäädä seuraamaan tilannetta. Olin edellisenä päivänä 23.8.2006 saanut vastauksen Suomen Punaisen Ristin Haagan osaston ryhmänjohtajalta Vesa Kirjavaiselta. Olin pyytänyt häntä poistamaan nimeni SPR:n Haagan osaston sähköpostilistalta. En voinut terveydentilani takia enää osallistua SPR:n toimintaan. Olin osallistunut syksyllä 2005 yhden kerran SPR:n Haagan osaston ensiapuryhmän kokoontumiseen. Etsintäharjoituksen aikana ryhmänjohtaja Vesa Kirjavainen neuvoi, että jos löydämme kadonneen henkilön niin meidän pitäisi jäädä paikoillemme odottamaan poliisin saapumista. Emme saisi mennä sotkemaan mahdollista rikosten tutkintaa. Olin asiasta eri mieltä ja kysyin Vesa Kirjavaiselta että eikö meidän pitäisi ensin mennä katsomaan onko henkilö elossa ja auttaa häntä jos tarve vaatii. Tutkitaan rikoksia sitten jälkeenpäin. Ryhmänjohtaja Vesa Kirjavainen ei pitänyt ehdotuksestani. Ryhmän varajohtaja totesi tuolloin Vesa Kirjavaiselle että hänen toimintatapansa ei ole SPR:n periaatteiden mukaista.

Helsingissä 1.7.2010 nuori mies oli makaamassa maassa viinapullojen vieressä Fabianinkadulla Kauppatorin lähellä. Paikalla olivat keski-ikäinen nainen ja allekirjoittanut. Nainen oli soittanut hätäkeskukseen 112. Hetken kuluttua ohi ajoi poliisiauto. Paikalle tuli vartiointiliikkeen auto, jonka nuori naiskuljettaja antoi ohjeistusta siitä kuinka menetellä. Noin tunnin odotuksen jälkeen keski-ikäinen nainen ilmoitti lähtevänsä pois. Soitin matkapuhelimellani hätäkeskukseen ja kysyin ohjeistusta. Hätäkeskus kertoi, että heille oli soitettu jo useaan kertaan ja että kyyti tulee aikanaan. Hätäkeskus antoi meille luvan poistua paikalta. Poistuimme naisen kanssa paikalta ja kävin tarkistamassa tilanteen hetken kuluttua. Nuori mies istui heränneenä jalkakäytävällä ja oli sitä mieltä että viinapullot eivät ole hänen ("niinhän ne väittävät"). Nuori mies ilmoitti jatkavansa kohta matkaa. Matkapuhelimessani ei näkynyt soitettuna puheluna hätäkeskuksen numeroa. Olin tuohon aikaan tekemässä valitusta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle. Suomen rikoslaissa (39/1889) säädetään tarkemmin pelastustoimen laiminlyönnistä.

Turun keskustassa 25.10.2013 keski-ikäinen juopunut mies oli kontallaan puiston penkin luona Rafael Paasion aukiolla. Paikalla olivat nuori nainen ja allekirjoittanut. Kävin tarkistamassa tilanteen ja nuori nainen soitti hätäkeskukseen 112. Tarjouduin jäämään paikalle ja informoin miestä. Naisen mukaan hätäkeskus oli antanut luvan poistua paikalta. Tulevat kuulemma myöhemmin katsomaan tilannetta. Informoin miestä ja poistuin paikalta musiikkikahvila Sointuun. Konsertin jälkeen kävin katsomassa tapahtumapaikkaa. Paikalla ei ollut enää ketään. Olin aiemmin 22.10.2013 paheksunut ravintola City Hospodassa (Eerikinkatu 16, 20100 Turku) baarimikolle sitä, kuinka hän ei antanut vesilasia ulkomaalaiselle miehelle, jolla ei ollut sopivaa rahamäärää. Sairauskohtaukset saattavat tulla yllättäen.

Turun keskustassa 12.-13.11.2015 ravintola Bar Kuka:n edustalla Linnankadulla (Linnankatu 17, 20100 Turku) juttelin portieerin kanssa. Nuori mies huojui vastapäisen ravintolan edustalla. Selvitteli tavaroitaan. Hänellä oli reppu, muovikassi ja vaatteita. Mies heitti kadunkulmassa tavarat maahan ja kiroili, keräsi tavarat ja lähti huojuen pois Turun keskustan suuntaan. Yksi vaatekappale jäi kadunkulmaan. Myöhemmin mies oli tullut ravintola Bar Kuka:n edustalle ja antanut puhelimensa lataukseen portieerille. Mies oli hukannut lompakkonsa ja muovikassinsa. Kävin etsimässä miehen muovikassia ja lompakkoa, mutta niitä ei löytynyt. Myös portieeri oli etsinyt niitä. Kehotin nuorta miestä tekemään katoamisilmoituksen löytötavaratoimistoon ja kuolettamaan kaikki korttinsa, myös kirjastokortin mikäli hänellä sellainen oli. Portieeri oli soittanut miehen tuttavalle, joka oli tulossa portieerin mukaan paikalle tuomaan miehelle rahaa taksia varten. Olin ostanut täyden savukeaskin ravintola Bar Kuka:sta mutta se oli sisällä ravintolassa takkini taskussa. Nuori mies pyysi minulta savuketta, annoin loput omastani. Sisällä ravintola Bar Kuka:ssa pöytääni tuli keski-ikäinen mies juttelemaan. Hän esitteli itsensä lääkäriksi ja Turun yliopiston professoriksi. Tutki sanomansa mukaan farmakologiaa ja oli kotoisin kuulemma Mikkelistä. Hän vaikutti epävakaalta. Pöytääni tullut mies käänsi puheensa sotatekniikkaan ja Suomen varustautumiseen. Hän oli sitä mieltä, että Suomen pitäisi hankkia ohjuksia, joilla voisi tarpeen mukaan uhata Pietarin kaupunkia ja tuhota se. Koetin rauhoitella miestä. En halunnut keskustella aiheesta. Kysyin pöytääni tulleelta mieheltä oliko hän tutustunut Suomen Lääkäriliiton hyväksymiin lääkärin eettisiin ohjeisiin. Mies ei kuulemma ollut Suomen Lääkäriliiton jäsen. Lähdin wc:hen. Mies oli poistunut pöydästäni. Lähtiessäni ravintolasta kysyin portieerilta miten ulkona olleen nuoren miehen oli käynyt. Oliko hän päässyt kotiinsa. Portieerin mukaan kaikki oli kunnossa. Lähdin kotiini. Matkan varrella Siwa-kaupan kohdalla Linnankadulla oli nuoren miehen repussa olleita vaatteita maassa. Nuori mies seisoi porttikongissa kerrostalon rapun edessä ja kysyi minulta missä minä asun. Vastasin, että se ei ole tärkeää. Kysyin nuorelta mieheltä onko hän se henkilö, joka oli hukannut lompakkonsa. Nuori mies vastasi olevansa. Kysyin olivatko Siwa-kaupan edustalla olevat vaatteet hänen. Nuori mies vastasi etteivät ole. Nuori mies kysyi minulta uudelleen missä minä asun. Vastasin, että en minä sitä hänelle aio kertoa. Koska asiassa ei ollut enää mitään pelastettavaa, jatkoin matkaani kävellen kotiini. Vastaavia tilanteita on tapahtunut useamminkin. Vastaavia tilanteita on tapahtunut muissakin ravintoloissa.

Turun Aurajokirannassa 17.8.2016 sauvakävelin Teatterisillan ohi ja siitä eteenpäin Aurajoen rantaa alaspäin Läntistä Rantakatua pitkin kohti kahvilan edustaa. Nuori mies kantoi nuorta naista seurassaan kaksi nuorta naista polkupyörillä. Istuin alas Teatterisillan edustalla oleville puupenkeille. Nuoret olivat vähän matkan päässä Teatterisillan vasemmalla puolella. Hetken kuluttua nuori mies raahasi puolitiedotonta nuorta naista mukanaan. Nuori nainen ei pysynyt jaloillaan. Kysyin, että onko teillä suurempikin hätä ja että voinko auttaa. Nuori mies sanoi, että ei ole mitään hätää. Nuori mies sanoi, että nuori nainen on vain juovuksissa ("Humalassa"). Sanoin, että sekin voi olla vaarallista. Lähdin kävelemään heidän perässään ja kysyin, että onko naisella jotakin sairauksia, esim. sokeritautia tai verenpainetautia. Nuori mies kysyi asiaa naiselta ja sai epäselvän kieltävän vastauksen. Nuori mies kertoi olevansa 5. vuosikurssin lääketieteen opiskelija ja vievänsä nuoren naisen omaan kotiinsa. Nuori mies pysähtyi kahvilan edustalle ja nuori nainen "Tiina" makasi maassa, oksenteli. Paikalle tulivat myös kaksi nuorta naista polkupyörillä. Nuori mies laittoi maassa makaavan nuoren naisen tajuttoman ihmisen asentoon. Sanoin, että tilanne vaikuttaa sen verran vakavalta, että minä veisin hänet päivystykseen. Kehotin nuorta miestä katsomaan, että nuori nainen kykenee hengittämään. Nuoret naiset polkupyörillä kertoivat, että kyyti on tilattu. Kysyin, että tilasitteko taksin vai ambulanssin. Paikalle oli soitettu taksi, jonka ohjasin n. klo 23.45 oikeaan kohtaan heiluttamalla kävelysauvaa. Lopulta nuori mies sanoi vievänsä nuoren naisen päivystykseen. Kerroin taksikuskille että kyyti on menossa päivystykseen. Taksikuski kertoi aluksi että hänellä ei ole tarvittavia ensiapuvälineitä ja kehotti soittamaan poliisille tai tilaamaan ambulanssin. Lopulta taksikuski suostui ottamaan nuoren miehen ja puolitiedottoman nuoren naisen kyytiinsä sillä ehdolla, että nuori mies vie puolitiedottoman nuoren naisen päivystykseen. Poimin nuoren naisen silmälasit maasta ja annoin ne polkupyörällä liikkeellä olevalle naiselle, joka edelleen antoi ne taksikuskille. Polkupyörillä liikkeellä olevat naiset ja nuori mies tunsivat jotenkin toisensa. He sanoivat lähettävänsä toisilleen tekstiviestiä sitten kun tilanne on ohi. Koska tilanne selvisi, jatkoin kävelyäni kotiin päin. Olin kotona 18.8.2016 n. klo 00.15. Olin lähtenyt ulos 17.8.2016 n. klo 22.16.

Helsingissä 18.1.2017 matkustin bussissa 66 Paloheinästä klo 19.57 Helsingin rautatieasemalle. Vanhempi n. 50-vuotias mies istui ajosuuntaan nähden vasemmalla puolen bussia edessäni urheiluasussa ja suksien kanssa. Suksien kärjet olivat penkkini puolella. Bussiin nousi n. puolivälissä matkaa musliminainen Hijab-asussa siten, että vain silmät olivat näkyvissä. Hän meni istumaan minusta katsoen oikealle penkkirivistölle etuosan takapenkille. Edessäni oleva mies alkoi välittömästi ilmeilemään naiselle ja yritti ottaa hänestä valokuvia. Estin valokuvien ottamisen siten, että laitoin suljetun sateenvarjoni miehen älypuhelimen ja musliminaisen väliin lähelle miehen puhelinta silloin kun mies yritti ottaa naisesta valokuvia (kahdesti). Mies sanoi minulle että "Mitä sinä puutut tähän" ja "Älä sinä puutu tähän" ja rupesi sättimään minua ("viherpuna", "loinen", "syöpäläinen"). Hän yritti kahteen otteeseen saada minut lähtemään ulos bussista selvittämään asiaa kanssaan kahden kesken. Kieltäydyin ja suhtauduin tilanteeseen rauhallisesti. Käskin miestä pitämään sukset omalla puolellaan penkkirivistöä. Eräs nuori nainen tuli sanomaan edessäni istuvalle miehelle, että "Opettele käyttäytymään". Minä sanoin miehelle samaa. Lisäksi sanoin, että hallitse ja hillitse itsesi. Rauhoitu. Mies jäi bussista pois Hakaniemessä. Mennessään hän katsoi minua uhkaavasti. Katsoin rauhallisesti takaisin. Bussissa oli kuljettajan lisäksi muutama henkilö. Jäin pois päätepysäkillä Helsingin rautatieasemalla. Kerroin tapahtuman Helsingin keskustan Bar Cafe Hemingwayssä viereisessä pöydässä istuvalle nuorelle naiselle ja miehelle. Bussissa ollut uhkaavasti käyttäytynyt mies oli sanonut minulle, että heillä on www-sivusto, johon he laittavat ottamiaan valokuvia. Nuori mies oli sitä mieltä että toimin tilanteessa oikein. Kerroin, että julkisella paikalla saa pääsääntöisesti ottaa valokuvia, mutta valokuvia ei saa julkaista ilman henkilön lupaa. Poliisin on vaikea puuttua www-sivustoon mikäli se on yksityinen. Tulin Bar Cafe Hemingwaystä kaupan kautta kotiin. Olin kotona n. klo 23.38. Edellä mainituista valokuvista voisi muodostua henkilörekisteri mikäli niissä olevat henkilöt olisivat tunnistettavissa.

Seisoin 7.10.2020 n. klo 21.20 suu-nenäsuojus ja sateenvarjo kädessäni Kauniaisten juna-asemalla Helsingin suuntaan liikennöivällä puolella odottaen junaa. Olin tulossa edesmenneen veljeni asunnolta hoitamasta kuolinpesän asioita, ja sen jälkeen ravintola Momsista (Promenadi 1, 02700 Kauniainen) juomasta kahvia ja alkoholitonta olutta. Ulkomaalaista alkuperää, ilmeisesti Lähi-idästä, oleva nuori mies ja nuori nainen kinastelivat juna-aseman toisen raiteen puolella jotenkin liittyen matkapuhelimeen. Nainen istui junakatoksessa ja mies seisoi hermostuneena junaraiteen vieressä kahden muovikassin kanssa. Nainen oli pukeutunut mustiin housuihin ja mustaan puseroon, mutta hänellä ei ollut takkia. Mies oli pukeutunut vaaleansinisiin farkkuihin ja pusakkaan. Suomalaista alkuperää oleva vaalea nuori nainen seisoi juna-aseman sen puolen rappusten kohdalla ja ulkomaalaisen näköinen mies meni jotakin juttelemaan hänelle. Ulkomaalaisen näköinen nainen juoksi suomalaisen vaalean nuoren naisen luokse ja alkoi sättimään ja huutamaan hänelle. Suomalainen nuori nainen joutui juosten pakenemaan Kauniaisten juna-aseman Helsingin suuntaan liikennöivälle puolelle ja pyysi apuani. Sanoin suomalaiselle nuorelle naiselle että tule selkäni taakse, minä koitan suojella sinua. Ulkomaalaisen näköinen nainen hyökkäsi selkäni takana olevan naisen kimppuun huutaen ja repien häntä hiuksista. Otin ulkomaalaista alkuperää olevaa naista kiinni syliotteella takaapäin käsien kohdalta, jottei nainen pääsisi lyömään suomalaista nuorta naista. Sanoin ulkomaalaista alkuperää olevalle naiselle englanniksi että lopeta ja rauhoitu, suomalainen nuori nainen on viaton, hän ei ole tehnyt yhtään mitään. Ulkomaalaista alkuperää oleva nainen ei rauhoittunut, joten rupesin huutamaan kovalla äänellä että "Hei, soittakaa poliisi paikalle." Tämän aikana ulkomaalaista alkuperää oleva nainen kaatoi suomalaisen nuoren naisen ja minut maahan. Paikalle tuli toinen suomalainen mies, jonka yhteystiedot otin myöhemmin matkapuhelimeeni ja annoin virkapukuiselle poliisille omien yhteystietojeni lisäksi siltä varalta, että poliisi haluaa todistajien tietoja. Kuultuaan että poliisi on tulossa ulkomaalaista alkuperää oleva nainen pakeni juosten juna-aseman Helsingin suuntaan liikennöivän puolen rappusia pitkin alas. Paikalle tuli poliisiauto, jossa oli kaksi virkapukuista poliisia ja ilmeisesti kaksi siviilipukuista poliisia. Keskustelimme tilanteesta ja suomalainen nuori nainen kertoi parhaansa mukaan mitä oli tapahtunut. Sanoin poliisille että jos he haluavat todisteita, suomalaisen nuoren vaalean naisen hiuksia oli irronnut tukoittain silloin kun ulkomaalaisen näköinen nainen oli repinyt suomalaista nuorta naista hiuksista, ja että hiustukot olivat maassa. Suomalainen nuori nainen kertoi, että hän oli lyönyt päänsä silloin, kun ulkomaalaisen näköinen nainen kaatoi hänet maahan. Lopuksi kysyin poliisilta voinko lähteä, junani tulee kohta. Sain luvan ja lähdin seuraavalla junalla Helsingin suuntaan. Paikalle jäivät poliisit, suomalainen vaalea nuori nainen ja poliisit soittanut nuori nainen. Siviilipukuiset poliisit olivat jo aiemmin käyneet ottamassa kiinni kehotuksestamme tapahtumaan liittyvän ulkomaalaisen näköisen miehen. En tiedä kirjasivatko poliisit tapauksesta rikosilmoituksen. Ainakaan minuun ei ole oltu yhteydessä.

Olen pyytänyt saada 5.10.2015 päivätyillä Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon ja suun terveydenhuollon rekisteritietojen tarkastuspyynnöillä ja käyttölokitietojen tarkastuspyynnöllä 1) Kaikki minua koskevat potilastiedot kaikista rekistereistä ja 2) Kaikki minua koskevat lokitiedot kaikista rekistereistä. Olen saanut 16.10.2015 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin käyttölokitiedot ja potilasrekisteritiedot postitse. Olen vienyt 23.10.2015 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kirjaamoon (Yliopistonkatu 30, 20100 Turku) Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritietojen korjaamisvaatimukseni liitteineen ja saatekirjeineen (dnro 10226-2015 ja 10227-2015). Olen saanut 3.11.2015 tiedokseni Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin tiedot Keskustan terveysaseman osalta. Olen vienyt 11.11.2015 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kirjaamoon Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritietojen korjaamisvaatimukseni liitteineen. Myös Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan rekisteriselosteissa ja johtavan ylihammaslääkärin Minna Kinnarisen saatekirjeissä on ollut virheellistä ja epätäydellistä tietoa.

Koska en ollut saanut Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon ja suun terveydenhuollon rekisteritietojen korjaamisvaatimuksiini vastausta, soitin 24.11.2015 ja 25.11.2015 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kirjaamosta saamani tiedon perusteella palvelualuejohtaja Katariina Korkeilan puhelinnumeroon (02) 266 2954 ja keskustelin hänen sihteerinsä kanssa. Sain tiedokseni asiaa käsittelevien henkilöiden nimet ja yhteystiedot. Soitin 25.11.2015 puhelimitse suun terveydenhuollon asioita käsittelevälle johtavalle ylihammaslääkärille Minna Kinnariselle ja terveydenhuollon asioita käsittelevälle hallinnon erikoislääkärille. Turun kaupungin johtava ylihammaslääkäri Minna Kinnarinen lupasi lähettää minulle vaatimukseni mukaisesti korjatut Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon rekisteritiedot saatteineen pikaisesti. Turun kaupungin www-sivuilla olevasta puhelinluettelosta ei löytynyt hallinnon erikoislääkärin puhelinnumeroa. Sain puhelinnumeron Turun kaupungin hyvinvointitoimialan palvelualuejohtaja Katariina Korkeilan sihteeriltä. Hallinnon erikoislääkäri kertoi, että hän oli yrittänyt tavoittaa minua useita kertoja puhelimitse. Kotipuhelimeni oli ollut ajoittaen lentotilassa. En ollut saanut tietoja puhelinsoitoista. Puhelinkeskustelussamme 25.11.2015 kävimme läpi Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritietojen korjaamisvaatimukseni. Turun kaupungin hallinnon erikoislääkäri lupasi lähettää minulle korjatut Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon rekisteritiedot saatteineen niin pian kuin mahdollista. Muutokset tulevat näkyviin myös Kansallisen Terveysarkiston palveluihin (Kanta-palvelut).

Olen saanut minua koskevat korjatut Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedot 9.12.2015 postitse. Olen saanut minua koskevat korjatut Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedot saatekirjeineen (dnro 11384-2015, päivätty 1.12.2015) 23.12.2015 postitse. Minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyi hammaslääkäri Eini Kotirannan 9.1.2013 merkitsemänä epätäydellinen rekisterimerkintä, jossa väitettiin mm. että "Kertoo, että 2011 on pahoinpidelty". Olin kertonut mm. 13.-15.4.2001 tapahtuneesta minuun kohdistuneesta lievästä pahoinpitelystä, jossa hampaitani rikkoontui ja vioittui ja niitä myöhemmin korjattiin. Vaatimuksestani merkintä muutettiin muotoon: "Kertoo, että 2001 on pahoinpidelty". Lisäksi minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyi kandidaatti Venla Rintalan 8.3.2013 merkitsemänä epätäydellinen rekisterimerkintä, jossa kerrottiin mm. että "12.02.2013 otettiin BW -kuvat. Toisen aikana ei ollut kilpirauhasen suojaa" ja että "Potilas keskeyttää hoidon taloudellisen tilanteen takia. Recall lokakuussa suuhygienistille". Vaatimuksestani merkinnästä poistettiin sanamuoto: "Potilas keskeyttää hoidon taloudellisen tilanteen takia". Edelleen minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyi suuhygienisti Ritva-Liisa Vasaman 28.8.2015 merkitsemänä tupakointini osalta virheellinen rekisterimerkintä (16), joka korjattiin (20).

Minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyi tk-lääkäri Maria Honkisen 16.10.2012 merkitsemänä epätäydellinen rekisterimerkintä, jonka sanamuotoa täydennettiin ja korjattiin mm. seuraavasti: "2002 vaihtanut työpaikkaa, ollut työpaikkakiusaamisen kohteena, asia vaatinut poliisin puuttumista ja selvittelyt jatkuvat edelleen. Potilas kertoo, että tapaukseen liittyy poliisirikoksia ja poliisihallinnon ulkopuolisten henkilöiden tekemiä rikoksia". Lisäksi merkinnässä olevia stressiperäisten oireiden kuvausta täsmennettiin. Edelleen minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyi tk-lääkäri Helena Pasurin 12.4.2013 merkitsemänä virheellinen ja epätäydellinen rekisterimerkintä, jonka mukaan "Valproaattipitoisuus aiemmin ollut yli 1000 ja tuolloin Deprakinea ollut 1500mg/vrk käytössä, laskenut annosta 1000mg/vrk". S-Valproaatin toksinen pitoisuus on yli 700 umol/l. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalla 7.4.2010 tehtyjen laboratoriotutkimusten mukaan valproaattiarvoni (565) oli hoitoalueen (300 - 600 umol/l) ylärajalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalan laboratoriossa 28.8.2009 tehtyjen laboratoriotutkimusten mukaan HDL-kolesterolini arvo oli erittäin alhainen (0,32) verrattuna suositukseen (> 1 mmol/l). Merkintä korjattiin muotoon: "Valproaattipitoisuus aiemmin ollut hoitoalueen ylärajoilla (565) ja tuolloin Deprakinea ollut 1500mg/vrk käytössä, laskenut annosta 1000mg/vrk". Olen edelleen yksityisen lääkäriaseman asiakas. Minua koskevissa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveydenhuollon potilasrekisterin rekisteritiedoissa esiintyvät kaksisuuntaisen mielialahäiriön diagnoosimerkinnät (F31.9) muutettiin vastaamaan lääkärinlausunnoissani ja lääkärintodistuksissani esiintyvää diagnoosimerkintää (F31.8). Metabolisen oireyhtymän diagnoosimerkintöjä (E66.00) ei ole tarvinnut muuttaa.

Minulla on ollut vaikeuksia saada Turun seudun apteekeista (esim. Yliopiston Apteekki, Wiklundin Apteekki, Turun Tuomiokirkkoapteekki, Linnan apteekki ja Hansatorin Apteekki ent. Turun Tuomiokirkkoapteekki) ja Helsingin seudun apteekeista (esim. Yliopiston Apteekin Mannerheimintie 5 toimipiste ja Pakilan Apteekki) lääkemääräyksieni mukaisia lääkkeitä.

Olen käynyt 9.3.2016 lääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Keskustelimme yleisesti terveydentilastani ja tilanteestani. Kerroin, että uupumukseni ja väsymykseni on pahentunut ja että minulla on stressaavana tekijänä asiani käsittely viranomaismenettelyssä ja että minua painostetaan ja yritetään estää viemästä asiaani eteenpäin. Kerroin tilanteestani, että olen tehnyt valituksen apulaisoikeuskanslerin ratkaisusta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle ja että EIT ei ottanut asiaa tutkittavaksi ja että asia on nyt vireillä korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jonka päätöstä tai lisäselvityspyyntöjä tai poliisihallituksen selitystä odotan. Edelleen kerroin, että asiaani ei haluta tutkia vaan sitä peitellään, koska tapaukseen liittyy poliisirikoksia, viranomaisten tekemiä rikoksia ja poliisihallinnon ulkopuolisten henkilöiden tekemiä rikoksia. Kerroin työpaikkakiusaamisesta ja sairastumisestani. Edelleen kerroin muutaman esimerkin terveydentilastani.

Tarkistin 11.3.2016 Kansallisesta Terveysarkistosta (http://www.kanta.fi/) käynnin/hoitojakson 9.3.2016 tiedot. Kanta.fi-palveluun on kirjattu muun muassa seuraavaa: "Jatkuva stressitila on ollut päällä tekemäänsä valitukseen liittyen, odottanut päätöstä, jota ei vaan ole kuulunut. Prosessi on laitettu vireille 2004. Potilas toteaa, että poliisin ja muiden virkamiesten tekemiä rikoksia yritetään peitellä. Eduskunnan oikeusmiehen päätöksestä tekemäänsä valitusta ei otettu käsiteltäväksi EU:ssa". Olen soittanut 13.3.2016 puhelimitse yksityisen lääkäriaseman asiakaspalveluun ja keskustellut Kanta.fi-palvelun virheellisen lauseen korjaamisesta. Olen lähettänyt 13.3.2016 ko. lääkärille sähköpostin, jossa ehdotan, että edellä mainitun kirjauksen virheellinen lause korjataan muotoon "... Apulaisoikeuskanslerin ratkaisusta tekemäänsä valitusta ei otettu tutkittavaksi EITissä. Asia on tällä hetkellä vireillä KHOssa. ..." Sähköpostini saatteessa olen kertonut ko. lääkärille että "Koska kyseessä ei ole terveydentilaani liittyvä tieto lähetän alla olevan muutospyynnön sähköpostitse vaikka se ei olekaan suositeltavaa. Asiani etenemiseksi viranomaismenettelyssä varten on parempi että tieto on oikein". Sähköpostini perustelussa totean, että "Olen tehnyt valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle Suomen valtioneuvoston apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ratkaisusta (dnro OKV/1268/1/2007, päivätty 4.12.2009). Valitukseni tuli vireille Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa 31.5.2010. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tehnyt 12.7.2011 yhden tuomarin kokoonpanossa päätöksen, jonka mukaan se ei ota valitustani tutkittavaksi. Asia on tällä hetkellä vireillä korkeimmassa hallinto-oikeudessa (dnro 4054/1/14)."

Olen saanut 1.4.2016 sähköpostiini vastauksen, jossa ko. lääkäri kertoo olevansa pahoillaan tapahtuneesta virheestä ja lisänneensä sairauskertomukseen merkinnän, jossa virheellinen tieto on oikaistu. Olen kiittänyt 1.4.2016 ko. lääkäriä sähköpostitse virheellisen tiedon korjaamisesta. Sähköpostini on palautunut 4.4.2016 virheilmoituksella: "Mail delivery failed: returning message to sender ... retry timeout exceeded". Kanta.fi-palveluun on kirjattu käynnin/hoitojakson 1.4.2016 tietojen osalta sähköpostissani 13.3.2016 ehdottamani korjaus. Korjauksessa mainitaan, että "Käynnin 9.3.2016 yhteydessä on jostain syystä tapahtunut sekaannusta ja potilaan kertomaa tietoa on kirjattu väärin."

Olen kertonut 4.3.2013 edellä mainitulle lääkärille myös että isäni menehtyi pari vuotta sitten ja että erään toisen lääkärin kirjoittamassa lääkärinlausunnossa on epätäsmällisyyksiä isäni toiminnan osalta. Lääkärinlausuntoon on kirjattu lause, jonka mukaan isäni saattoi olla väkivaltainen humalassa ja häntä piti ajoittain pelätä. Isäni oli silloin tällöin juovuksissa mutta hän ei ollut väkivaltainen. Hän ei koskaan lyönyt lapsiaan. Perheessämme äitini huolehti lasten kurittamisesta. Lääkäri sanoi kirjaavansa asian muistiinpanoihinsa. Muilta osin lääkärinlausunnon tapahtumien kuvaus vastaa pääosin tapahtumien kuvausta lukuunottamatta paria merkityksetöntä yksityiskohtaa.

Olen tehnyt 13.3.2016 Kansallisen Terveysarkiston palveluiden (Kanta-palvelut, http://kanta.fi/) kautta veren rasva-arvojen parantamiseksi määrätystä kolesterolilääkkeestäni ja kohonneen verenpaineen hoitoon tarkoitetusta lääkkeestäni sähköiset reseptien uusimispyynnöt Turun kaupungin hyvinvointitoimialan Keskustan terveysasemalle. Olen saanut uusitut sähköiset reseptit 14.3.2016.

Oikean yläleukani viimeisestä hampaasta lohkesi pala 30.3.2016. Soitin 31.3.2016 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon puhelinpalveluun ja keskustelin hampaani korjaamisesta. Olisin saanut ajan toukokuulle 2016. Olen käynyt 1.4.2016 OmaHammaslääkäri-nimisellä yksityisellä hammaslääkäriasemalla korjauttamassa rikkoutuneen hampaani (SFA20 Kahden pinnan täyte). Hammaslääkärin mukaan hampaissani on edelleen hiusmurtumia, jotka saattavat oireilla myöhemmin.

Vasemman yläleukani toiseksi viimeisestä hampaasta lohkesi pala 20.5.2016. Myös vasemman yläleukani viimeisestä hampaasta on lohjennut pala. Hampaissani tuntui purressa vihlovaa kipua. Olen käynyt 2.6.2016 OmaHammaslääkäri-nimisellä yksityisellä hammaslääkäriasemalla korjauttamassa rikkoutuneita hampaitani (WX110 Infiltraatiopuudutus, EB1AA Hammasröntgen, SFA30 Kolmen tai useamman pinnan täyte).

Helsingin yliopiston tiedekunnat eivät enää 1.1.2016 alkaen anna vieraskielisiä käännöksiä tutkintotodistuksista. Helsingin yliopiston www-sivujen mukaan jos tarvitset englannin- tai ruotsinkielisen käännöksen suomenkielisestä tutkintotodistuksesta (tai englannin- tai suomenkielisen käännöksen ruotsinkielisestä tutkintotodistuksesta), joudut itse käännättämään todistuksen. Helsingin yliopisto suosittelee, että käännöstyöhön käytetään auktorisoitua kääntäjää. Olen tilannut vuonna 2002 Helsingin yliopistosta englanninkielisiä käännöksiä tutkintotodistuksistani.

Tilasin 5.6.2016 ylioppilastutkintolautakunnan kansliasta (http://www.ylioppilastutkinto.fi/) englanninkielisiä käännöksiä 2 kappaletta ylioppilastutkintotodistuksestani. Käännösten toimittamisen piti kestää noin kaksi viikkoa. Koska en ollut saanut tilaamiani käännöstodistuksia postitse, soitin 21.6.2016 ylioppilastutkintolautakunnan kansliaan (puh. 0295 338 200) ja keskustelin puhelimitse asiaa hoitavan toimistosihteerin kanssa. Hän lupasi informoida minua sähköpostitse onko käännökset jo tehty. Mikäli käännöksiä ei oltu vielä lähetetty, ne lähetettäisiin minulle vielä samana päivänä. Koska en ollut saanut sähköpostia, lähetin 22.6.2016 ylioppilastutkintolautakuntaan sähköpostitiedustelun, jossa selitin asiani ja pyysin lähettämään käännökset. Sain toiselta toimistosihteeriltä sähköpostitse vastauksen, jonka mukaan asiaani hoitava toimistosihteeri ei ollut enää paikalla viikolla 25. Vastauksen mukaan asiaani hoitava toimistosihteeri oli tehnyt käännöstodistukset ja ne olivat lähdössä postiin 22.6.2016. Sain käännöstodistukset postitse 27.6.2016. Koska käännöstodistuksissa oli seuraava kirjoitusvirhe: "...HAS PASSED THE MATRICULATION EXAMINTION AND...", pyysin sähköpostissani 28.6.2016 ylioppilastutkintolautakuntaa lähettämään minulle tilaukseni mukaiset virheettömät käännöstodistukset ylioppilastutkintotodistuksestani niin pian kuin mahdollista. Olen saanut 28.6.2016 asiaani hoitavalta toimistosihteeriltä sähköpostitse vastauksen, jossa hän pahoittelee virhettä ja lupaa lähettää minulle uudet käännöstodistukset. Olen saanut tilaukseni mukaiset englanninkieliset käännökset ylioppilastutkintotodistuksestani postitse 30.6.2016. Ylioppilastutkintolautakunnan kanslian virkailijoina ovat toimineet toimistosihteerit Hannes Honkanen ja Marita Snabb.

Edelleen jokaista yhteydenottoani häiritään. Olen muuttanut 1.12.2016. Kuljetus- ja muuttopalvelu Orava Oy (Juhtakatu 12 as. 7, 24240 Salo) kuljetti tavarani Turusta Helsinkiin jne.

Kävin 2.11.2016 myymälässä Jysk Wiklund Turku (Eerikinkatu 11, 20100 Turku) etsimässä sopivia säilytyslaatikoita tavaroilleni. Maksaessani pankkikortilla säilytyslaatikoista huomasin, että veloitettu summa oli suurempi kuin tuotehyllyn hinta. Olen saanut palautuksen minulta veloitetusta summasta. Tuotehyllyssä oli virheellinen hintalappu. Säilytyslaatikoissa ei ollut hintalappua. Vastaavaa tapahtui myös toisessa liikkeessä hankkiessani säilytyslaatikoita.

Muuttopäivänä uuden asuntoni oveen asennettiin turvaketju, jonka asennus oli virheellinen. Turvaketjun sai oven ulkopuolelta auki. Asunnon parvekkeen tuuletuslasit eivät menneet kokonaisuudessaan kiinni. Yhteydenottojeni jälkeen molemmat viat on korjattu. Olen esittänyt turvaketjun aukaisemisen Kiinteistöturva Suomisen (Suntionkatu 6, 10300 Karjaa) edustajille. Muuttoilmoitukseni kirjattiin väestötietojärjestelmään vasta soitettuani 2.12.2016 puhelimitse Uudenmaan maistraatin palvelunumeroon (puh. 029 5539225). Minulle osoitetuissa laskuissa ja muissa asiakirjoissa on esiintynyt virheitä mm. osoitetiedoissa, vaikka olen kertaalleen kirjallisesti ilmoittanut uuden osoitteeni ja muut tarvittavat tiedot lähettäjille.

Uudessa asunnossani on ollut myös muita ongelmia. Muun muassa keittiön loisteputkivalaisin on paukkunut välillä voimakkaasti sitä sammutettaessa ja rätissyt sitä sytytettäessä. Minulle on kiinteistöhuoltopalvelusta puhelimitse 10.4.2017 väitetty, että soittaja (puh. +358440990993) ei ole vielä nähnyt sellaista loisteputkea, joka ei valaisinta sammutettaessa paukkuisi. Mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Tilanne on osittain korjaantunut alkaen 10.1.2019, jolloin toinen sähkömies kävi tekemässä vuosikorjaustöitä. Olen 19.12.2018 luovuttanut löytämäni taloyhtiön emännänavaimen henkilölle, jonka nimi pyytämässäni kuittauspaperissa on eri kuin huoneiston ovessa avaimen luovutushetkellä ja sen jälkeen olleet nimet. Taloyhtiön kiinteistöpalvelut (Outi Paavilainen / Unce Kiinteistöpalvelut) on tietoinen asiasta.

Olen käynyt 21.12.2016 lääkärin vastaanotolla ja 23.12.2016 laboratoriotutkimuksissa Helsingin sote terveydenhuollossa Maunulan terveysasemalla. Hengitysäänissäni esiintyy karkeaa rohinaa sopien kroonistuneeseen keuhkoputkentulehdukseen eli bronkiittiin. Vatsani oireilee. Vereni rasva-arvot ovat hieman huonontuneet (LDL-kolesterolin/HDL-kolesterolin arvo yli suosituksen). Olen kertonut 28.12.2016 lääkäri Aria Yarille huomaamani asiavirheet hänen Kanta-palveluun kirjaamassaan potilaskertomuksessa. Lääkäri Aria Yar on tehnyt 29.12.2016 pyynnöstäni korjauksia tekstiin. Potilaskertomuksesta puuttui oleellisia tietoja mm. vereni rasva-arvojen (2014 HDL-kolesteroli) osalta. Lisäksi siinä esiintyi selviä asiavirheitä mm. ikäni ja vereni rasva-arvojen ("2011 ed. Kol 14.3, HDL 0.20, 0.56" = 2011 14.3 ed. Kol 2.0, HDL 0.56) osalta. Potilaskertomusta 21.12.2016 on korjattu siten, että ikäni on korjattu, vereni rasva-arvojen parantamiseksi määrätystä kolesterolilääkityksestä on sanamuoto "Somaattisena lääkityksenä" muutettu muotoon "Lääkityksenä myös" ja vuoden 2011 laboratoriotutkimusten tulosten sijaan on kerrottu vuoden 2012 laboratoriotutkimusten tuloksia. Diagnooseihini on lisätty E66.00 Metabolinen oireyhtymä muiden perusterveyshuollon diagnoosien lisäksi.

Olen käynyt 16.1.2017 silmätautien erikoislääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Olen noutanut 26.1.2017 Helsingin keskustassa sijaitsevasta silmälasiliikkeestä uudet lukulasit, jotka soveltuvat näyttöpäätetyöskentelyyn. Edelleen olen noutanut Helsingissä sijaitsevasta silmälasiliikkeestä uudet kaukolasit ja näyttöpäätetyöskentelyyn sopivat lähilasit 20.8.2019 ja 3.5.2022 jne.

Olen ulostanut verta 16.2.2017 alkaen. Olen tehnyt 11.3.2017 Kansallisen Terveysarkiston palveluiden kautta veren rasva-arvojen parantamiseksi määrätystä kolesterolilääkkeestäni ja kohonneen verenpaineen hoitoon tarkoitetusta lääkkeestäni sähköiset reseptien uusimispyynnöt Helsingin sosiaali- ja terveysviraston Maunulan terveysasemalle. Olen saanut uusitut sähköiset reseptit 14.3.2017.

Olen käynyt 10.3.2017 lääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Kanta.fi-palvelun kirjaus 10.3.2017 vastaa keskustelua muilta osin paitsi, että sinne on jostakin syystä kirjautunut virheellinen lause: ", tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteeseen ja asumiseen". Nykyinen asuntoni on parempi kuin edellinen, mutta kokonaisuutena en ole tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteeseeni. En ole tehnyt asiasta korjauspyyntöä. Asian voi ottaa esille myöhemmin.

Olen saanut toistuvasti häirintäviestejä puhelinnumerosta +358469693633 alkaen 15.3.2017.

Naapureinani Helsingissä ovat olleet mm. Metsäniitty Haakanen, Kiiski, Manninen Kolppo, Niiranen, Niemelä, Illman, Pietilä Tuomola, Kulin Kuusela, Pesic Timonen, Nevala, Karhu, Rintamäki ja Yli-Honkola.

Olen käynyt 10.4.2017 ja 18.4.2017 hammaslääkärin vastaanotolla yksityisellä hammaslääkäriasemalla. Annoin hammaslääkärille täyttämäni esitietolomakkeen. Lisäksi kerroin, että olen käynyt edellisen kerran suuhygienistin vastaanotolla vuonna 2015. Minulla on hiusmurtumia hampaissa ja hampaani ovat lohkeilleet ja niitä on korjattu. En ottanut minuun kohdistettua pahoinpitelyä vuodelta 2001 esille. Hammaslääkäri kysyi, että onko minulla tapana lonksuttaa hampaitani, johon vastasin, että ei ja en ole huomannut. Hammaslääkäri varmisti viisaudenhampaitteni poistamisen. En ottanut poistamisen yhteydessä saamaani bakteeritulehdusta esille. Suuni on tarkastettu (SAA02 Suun perustutkimus), on otettu sivuröntgenkuvat (EB1SA Hammasröntgen, Bite-Wing-kuva), on suoritettu vasemman yläleukani toiseksi viimeisimmän hampaan korjauspaikkaus (SFA20 Hampaanvärinen täyte, 2 pintaa) ja paikattu yläleuastani oikealta ja vasemmalta puolelta hampaastani reikä (2xSFA20 Hampaanvärinen täyte, 2 pintaa). Hammaslääkäri oli löytänyt hampaistani neljä ongelmallista kohtaa. Seuraava varattu aika oli 9.5.2017, jolloin suoritettiin vasemman alaleukani hampaan paikkaus (SFA20 Hampaanvärinen täyte, 2 pintaa) ja hampaiden puhdistus (SDA04 Parodontologinen hoito, pitkäkestoinen). Laskutus on tapahtunut paikan päällä. Tarkastus ja hampaiden puhdistus on tarkoitus tehdä vuosittain.

Minulle on tullut päänahan alueelle oikean puolen takaraivooni iho-oireita ja oikean käden etusormeni ensimmäiseen niveleen ilmeinen ganglio. Olen käynyt 15.6.2017 ja 13.7.2017 Helsingin sote terveydenhuollossa Maunulan terveysasemalla lääkärin vastaanotolla. Olen saanut iho-oireisiin lääkityksen, joka on ilmeisesti auttanut. Mikäli ongelmat jatkuvat minun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin uudelleen. Kanta-palvelun merkinnässä 13.6.2017 esiintyy epätäydellistä tietoa ilmeisen ganglion osalta. Olen huomannut patin marraskuussa 2016.

Kävin sauvakävelemässä Helsingin Kaivopuistossa 3.8.2017 n. klo 20.52 - 4.8.2017 n. klo 00.18. Ollessani Kauppatorin yleisö-WC:ssä isommalla puolella kesken asiointini WC:n sähköinen ovi tempaistiin käsin auki ja sisään kurkisti mieshenkilö. Sanoin, että WC on varattu. Ilmeisesti ovi ei lukkiutunut kunnolla. Ollessani lähdössä WC:n ovi tempaistiin toisen kerran käsin auki samaan seurueeseen kuuluvan mieshenkilön toimesta ja mies pyrki väkisin sisään. Huomautin edelleen, että WC on varattu ja tulin hetken kuluttua ulos. Olen lähettänyt Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta asiasta 4.8.2017 kyselyn ja 8.8.2017 kyselyyni tarkennuksen. Kyselyssäni kysyn onko Kauppatorin yleisö-WC:n ovessa ollut aiemmin vastaavia lukitusongelmia? Miehet puhuivat murtaen suomenkieltä ja olivat taustaltaan ehkä Lähi-idästä. Ennen WC:hen menoa Eteläsatamassa ottamieni valokuvien ja Helsingin Kauppatorin ostokuitin perusteella olin WC:ssä korkeintaan seitsemän minuuttia. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön asiakaspalvelun virkailija Tarja Posti on viestissään 9.8.2017 kertonut ilmoittavansa raportoimastani ongelmasta WC-toimittajan ylläpitoon. Tapaus ei ole ainutkertainen. Eräässä ravintolassa ihmettelin miksi pöydässäni haisee virtsa. Lattialla pöytäni alla oli käytetty vaippa. Huomautin lähtiessäni tarjoilijatarta asiasta, mutta en saanut kovin kummoista anteeksipyyntöä tai muuta palautetta. Olen antanut 9.1.2017 asiasta sähköpostitse nimettömänä palautetta ko. ravintolalle. Olen saanut ravintolalta osittaisen vastauksen ja pahoittelun 10.1.2017 jne.

Kulttuuritehdas Korjaamon baarissa Helsingissä 5.8.2017 pöytääni tuli istumaan n. 40-45-vuotias nainen "Nina", joka esiintyi erään puolueen kannattajana ja kyseli äänestyskäyttäytymisestäni ja poliittisista mielipiteistäni. Hän uteli kansallissosialismista, äärioikeistosta, ääriliikkeistä ja niin edelleen, mikä sinänsä oli huvittavaa. Henkilö vaikutti tietämättömältä. En provosoitunut. Pyysin häneltä puhelinnumeron ja lähetin hänelle tekstiviestin. Hän ei tietenkään ottanut yhteyttä, ja hyvä niin. Arkaluonteisina tietoina pidetään mm. henkilötietoja, jotka kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan, henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista. Arkaluonteisten tietojen käsittelykiellosta säädetään henkilötietolain (523/1999) 3 luvun 11 §:ssä. Henkilötietolain (523/1999) 3 luvun 12 §:ssä säädetään arkaluonteisten tietojen käsittelykiellon poikkeuksista. Jos rekisteröity on itse saattanut julkiseksi sellaisen tiedon, jotka kuvaavat tai on tarkoitettu kuvaamaan, henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista, henkilötietolain (523/1999) 3 luvun 11 § ei estä kyseessä olevan tiedon käsittelyä.

Kulttuuritehdas Korjaamon baarin ravintolapäällikkönä on toiminut vuonna 2017 Sebastian von Schoultz ja myöhemmin Emmi Arveli. Kulttuuritehdas Korjaamon toimitusjohtajana on toiminut Sara Norberg.

Taiteiden yönä 24.8.2017 Helsingissä Ateneuminkujalla Wall St. Barin kohdalla kuuntelin rauhassa musiikkia ja valokuvien ottamisen jälkeen sytytin savukkeen. Minulle tuntematon mieshenkilö tuli tarjoamaan toimimatonta sytytintään ja inttämällä intti savuketta. Kieltäydyin tarjoamasta ja sanoin, että savukkeet ovat aika vähissä. Kehotin miestä jatkamaan matkaansa ja sanoin, että haluan kuunnella musiikkia rauhassa. Mies rupesi uhoamaan ja haukkumaan minua ("saatanan pösilö" jne.). En reagoinut mitenkään ja hetken kuluttua mies lähti kävelemään. Kaksi muuta naiskuuntelijaa sanoivat miehelle että oliko tai onko aivan pakko häiritä. Mies poistui paikalta. Pian tapahtuman jälkeen sammutin savukkeeni ja lähdin ostamaan teetä ja sen jälkeen bussilla kotiini. Tämäkään tapaus ei ole ainutkertainen. Ollessani kerran Helsingin Fredrikinkadun raitiovaunu- ja bussipysäkillä tuntematon nuori mies lähestyi minua uhkaavasti jalkojeni juureen syljeskellen hyvin monta kertaa. Hän tuli suoraan kohti ja ympärilleni erittäin lähelle tarkoituksenaan saada minut hermostumaan. Seisoin rauhallisesti paikoillani ja odotin kulkuvälineen saapumista. Vastaavaa on tapahtunut myös Helsingin Topeliuksenkadun bussipysäkillä lähellä Kulttuuritehdas Korjaamoa. Helsingissä vuoden 2006 alussa takkini ja musta lierihattuni varastettiin käydessäni kuuntelemassa musiikkiorkesteria eräässä ravintolassa. Selkäreppuni varastettiin kesällä 2005 käydessäni kuuntelemassa Kaivopuiston konserttia tai pian sen jälkeen. Pöytääni tullut minulle tuntematon mieshenkilö alkoi uhkailemaan minua ravintola Old Anchorissa. Poistuin rauhassa paikalta. Turussa Bar Kuka:ssa käydessäni WC:ssä hattuni, sateenvarjoni ja hanskani oli heitetty lattialle. Kysyin penkilläni istuvalta nuorelta mieheltä ja vastapäätä istuvalta nuorelta naiselta oliko mies heittänyt tavarani lattialle. Sain mieheltä silloin kieltävän vastauksen. Nainen ei ollut kuulemma nähnyt tapausta. Kun olen käynyt kahvilassa tai ravintolassa, penkille jättämieni tavaroiden päälle on istuttu ja/tai varaamalleni paikalle on istuttu hyvin useasti.

Tupakan ja/tai kolikoiden pyytäjiä olen tavannut jatkuvasti. Vieraillessani tapahtumissa, kauppakeskuksissa tai muussa vastaavassa paikassa muun muassa turvallisuusalan työntekijöiltä saamani vastaukset ovat osoittautuneet virheellisiksi melko usein. Kerran asioidessani yksityisellä lääkäriasemalla minulle väitettiin, että en olisi oikeutettu saamaan maksustani Kela-korvausta. Toinen virkailija puuttui tilanteeseen ja korjasi ensimmäisen virkailijan väittämän. Matkustaessani kaupungilla seuraani on lyöttäytynyt minulle tuntemattomia henkilöitä, jotka ovat aloittaneet keskustelun kanssani ilmeisenä tarkoituksenaan kerätä tietoa ja/tai saada minut lopettamaan asiani ajamisen viranomaisteitse. Ollessani kerran Helsingin Töölössä raitiovaunussa minulle tuntematon mies halusi tietää kumpaa kieltä puhuisin mielummin englantia vai venäjää. Mies lähti seuraamaan minua ja jankuttamalla jankutti kysymystään. Kerroin tietenkin että haluaisin osata kaikkia Itämeren alueen kieliä (englannin ja muiden valtakielien lisäksi). Kävellessäni 29.7.2012 Helsingin keskustassa Esplanadilla vastaantuleva keski-ikäinen nainen yritti törmätä minuun väkisin. Sivustakatsojat ihmettelivät tapahtunutta. Koronapandemian aikaan 29.10.2020 kävellessäni Helsingissä Hämeenlinnanväylän bussipysäkille vastaantuleva polkupyöräilijä koukkasi läheltäni ja hönkäisi keuhkojensa täydeltä päin minua. Muutama kaupan, ravintola-alan ja muun toimialan työntekijä on puuttunut minuun kohdistuviin hyökkäyksiin.

Minua painostetaan edelleen. Fyysinen terveyteni on heikentynyt. Olen vaihtanut Helsingin sote terveydenhuollon terveysasemaa. Peräsuolestani on tihkunut verta ajoittaen 4.8.2017 alkaen. Olen varannut 7.8.2017 ajan lääkärille jatkotutkimuksia varten. Aikani on siirtynyt viikolle 33. Olen käynyt lääkärin vastaanotolla ja laboratoriotutkimuksissa. Toisin kuin Kanta-palveluun on 12.9.2017 kirjattu olen hyväksynyt palvelusetelin kolonoskopiaan yksityiselle lääkäriasemalle. Olen käynyt 20.11.2017 yksityisellä lääkäriasemalla kolonoskopiassa. Olen saanut 19.12.2017 terveyskeskuslääkäriltä toimenpiteiden aikana otettujen koepalojen tuloksia sekä ohjeita tulevaa varten. Minun tulee käydä kolonoskopiakontrollissa viiden vuoden kuluttua. Jos oireet pahenevat, minun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Minulla oli silmätulehdus viikoilla 44-46 ja flunssa viikoilla 45-46. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen 1.11.2017 mukaan HUSin alueella on ollut liikkeellä hankalaa adenoviruksen aiheuttamaa silmän sidekalvotulehdusta.

Olen tekemässä blogini kohdassa "Korkeimman hallinto-oikeuden päätös (a decision from the Supreme Administrative Court)" mainitsemaani valitusta kansainvälisiin tuomioistuimiin tai muihin mahdollisiin juridisiin toimielimiin.

Koska vanha mustavalkomonitoimilasertulostimeni oli hajoamassa ja sen mustekasetti loppui, tilasin 5.2.2018 Verkkokauppa.com-nimisestä verkkokaupasta (Tyynenmerenkatu 11, 00220 Helsinki) Brother-merkkisen uuden tulostimen. Laite toimitettiin minulle postin kotiinkuljetuksella 13.2.2018. Tähän mennessä on tapahtunut seuraavaa: en pystynyt www-sivun virheilmoituksen takia rekisteröimään tuotetta valmistajan kotisivuilla (https://www.brother.fi) mm. pidennettyä takuuaikaa varten vaan yhteydenottoni jälkeen ja tilin luomisen yhteydessä minulle lähetetyn vahvistussähköpostin vastaanottamisessa ilmenneiden ongelmien jälkeen laite rekisteröitiin lopulta puolestani valmistajan edustajan toimesta manuaalisesti, rahoittajalta tulleen sähköpostin 12.2.2018 mukaan ensimmäinen lasku tuotteesta lähetettäisiin minulle tammikuun lopussa ja sen eräpäivä olisi helmikuun alussa, kun yritän tulostaa tuotteella mm. PDF-muotoisia asiakirjoja niin tuote saattaa jättää osan asiakirjasta tulostamatta jne. Tuotteen laiteohjaimet on asennettu asianmukaisesti tietokoneelleni. Tuotteeseen asennetussa laiteohjelmistossa ei pitäisi olla edellä mainitun kaltaisia ongelmia.

Olen käynyt 17.8.2018 vuosittaisissa laboratoriotutkimuksissa ja 30.8.2018 lääkärin vastaanotolla Helsingin sote terveydenhuollossa. Laboratoriotutkimusten tulokset ovat olleet huonontuneet. Muun muassa verensokerini arvo on ollut kohonnut. Vereni lipidi-arvoja ei oltu mitattu. Tutkimukset jatkuvat edelleen.

Matkustin 2.9.2018 bussilla Helsingin keskustaan ostaakseni HSL:n matkalipun ja käydäkseni kaupassa. Rautatieaseman raitiovaunujen suojatiekorokkeella n. klo 23.40 kaksi tummaihoista afrikkalaisperäistä nuorta miestä pysäytti minut ja vaati tulta savukkeeseen. Annoin tulen. Toinen nuorista miehistä alkoi uhkailemaan minua täyttäen Suomen rikoslain (39/1889) 25 luvun 7 §:n mukaisen laittoman uhkauksen tunnusmerkit ("Tapan sut"). Toinen miehistä irvaili, että "Ei tarvitse pelätä". En hermostunut tilanteessa. Miehet jatkoivat matkaansa Helsingin Kamppiin päin.

Minulla on ollut kurkkukipua ja nuhaa viikoilla 36-38. Olen käynyt 10.9.2018 TBE-tehosterokotuksessa Helsingin sote terveydenhuollossa.

Minulle tarjottiin 3.10.2018 Clas Ohlsonin Helsingin Kaivokadun liikkeessä Club Clas -korttia, jonka otin vastaan. En pystynyt aktivoimaan Clas Ohlsonin www-sivujen kautta saamaani Club Clas -korttia vaan aktivointiyritykseni päätyivät virheilmoitukseen "Tapahtui odottamaton virhe. Kortin numero tai syntymäaika on virheellinen". Koska kortin aktivoinnissa oli muitakin ongelmia, tein 6. ja 8.10.2018 Clas Ohlsonin asiakaspalvelun kanssa käymäni sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen Clas Ohlsonin asiakasrekisteriin tallennetuista itseäni koskevista tiedoista henkilötietolain perusteella tarkastuspyynnön. Sain 12.10.2018 sähköpostitse ilmoituksen ylimääräisestä Club Clas -jäsennumerosta. Pääsin kirjautumaan Clas Ohlsonin www-sivuille 13.10.2018. Koska en ollut saanut rekisteritietojen tarkastuspyyntööni vastausta, lähetin 3.12.2018 Clas Ohlsonin asiakaspalvelupäällikkö Marjo Paulinille sähköpostitse kyselyn asiasta. Vastauksessaan 3.12.2018 asiakaspalvelupäällikkö Marjo Paulin pahoitteli asian viivästymistä ja sanoi selvittävänsä asiaa. Selvityksessään 4.12.2018 asiakaspalvelupäällikkö Marjo Paulin katsoo mm. että "asiaa on selvitetty konsernilla ja tekemämme pyyntö on jostain syystä tipahtanut pois järjestelmästämme" ja toteaa, että "Olen todella pahoillani, että kohdallesi on sattunut näin monta järjestelmävirhettä. Pyytämäsi tiedot toimitetaan sinulle nyt mahdollisimman pian". Sain lopulta 3.1.2019 sähköpostitse otteen Clas Ohlsonin henkilötietokannoista. Otteesta selviää mm. käyttäjätietoni, Club Clas -jäsennumeroni (2 kappaletta), ostoshistoriani ja www-selailuni tiedot soveltuvin osin ollessani sisäänkirjautuneena Clas Ohlsonin www-sivuille.

Matkustin 1.11.2018 n. klo 1.45 bussilla 43 Helsingin keskustasta pohjoiseen. Takanani istui aasialaisperäinen nuori nainen "Michelle", joka oli menossa Malminkartanoon ja joka pyysi minua lopulta soittamaan taksin Kannelmäen rautatieaseman kohdalle, koska hän ei päässyt julkisilla kulkuvälineillä perille saakka, koska hänen matkapuhelimestaan oli kuulemma saldo loppu ja koska hän voi huonosti. Soitin Taksi Helsingin tilausnumeroon (puh. 01000700) ja ojensin puhelimen nuorelle naiselle. Nainen pyysi opastukseni mukaisesti taksin Kannelmäen Kannel Pubin kohdalle ja jäi pois bussin kyydistä. Matkapuhelimeni tekstiviesteihin tuli soiton perusteella kahden taksin tilausnumerot. Tarkistin kotonani taksien tilaukset. Taksi Helsingin tilausten seurannan mukaan kummankin tilauksen matka oli päättynyt. Puhelinlaskussani minulta on veloitettu yksi tilaussoitto.

Tehdessäni tuotevertailuja Internetin kautta ja kun olen käynyt elektroniikkaliikkeessä tai muussa vastaavassa liikkeessä hakemassa valitsemaani tuotetta, tuotetta ei ole enää ollut saatavissa tai minulle on tarjottu avattua tuotepakkausta melko usein. Jatkossa olen pyrkinyt asioimaan ko. liikkeissä satunnaisesti. Tilatessani muita tuotteita Internetin välityksellä olen saanut jatkuvasti puutteellisia ja/tai viallisia lähetyksiä (mm. Vaeltajankauppa.fi, Prisma, Huippukaluste.fi, Intersport) tai lähetykset ovat viivästyneet merkittävästi (mm. REX Finland Oy). Myöhemmin tilatessani erään urheiluvälineen verkkokaupasta ja maksettuani ostokseni pankkikortilla Klarna-välityksen kautta, maksu keskeytyi kaksi kertaa. Sain urheiluvälineen lopulta maksettua Paytrail-nimisen maksuvälityksen avulla. Klarnalla kesti n. kaksi kuukautta palauttaa minulle virheellisesti veloitetut maksut. Lähetyksiä koskeviin tiedusteluihini ei ole vastattu tai on vastattu virheellisesti (mm. Klarna, REX Finland Oy) jne. Sähköpostissani 16.3.2021 olen todennut Prisman asiakaspalvelulle että "Ei toimi lähettämänne tuotekaan kunnolla. Kun lattialampun katkaisimesta painaa alkaa valaisimen lamput välkkymään. Kehottaisin teitä tarkastuttamaan tuotteen. Tuosta voi saada pahimmassa tapauksessa sähköiskun." Edelleen tilasin 30.11.2022 Suomen Punaisen Ristin verkkokaupasta (https://punaisenristinkauppa.fi/) SOS-rannekkeen hätätilanteita varten. Postin mukaan kirjeen tulisi olla perillä yleensä 4 arkipäivässä. Koska tilaamani SOS-ranneke ei ollut saapunut perille, otin 16.12.2022 sähköpostitse yhteyttä Suomen Punaisen Ristin verkkokauppaan. Saamani vastauksen mukaan "Valitettavasti Posti ei pysy nykyisin toimituslupauksissaan läheskään aina, koska useilla alueilla posti jaetaan vain joka toinen arkipäivä. Kirje voi hyvinkin kestää 2 viikkoa". Vastauksessaan Suomen Punaisen Ristin verkkokauppasuunnittelija toteaa, että "jos tilauksesi ei tälläkään viikolla saavu perille, niin voimme todeta sen hukkuneen ja lähettää sinulle uuden jollain toisella toimitustavalla". Olen vastaanottanut lähetyksen 21.12.2022. Lähetyksen kirjekuoren mukaan osoitteeni on selvitetty postissa 13.12.2022. Lähetyksen saatteessa osoitteeni on kirjoitettu oikein.

Olen tehnyt 4.3.2019 Kansallisen Terveysarkiston palveluiden kautta veren rasva-arvojen parantamiseksi määrätystä kolesterolilääkkeestäni ja kohonneen verenpaineen hoitoon tarkoitetusta lääkkeestäni sähköiset reseptien uusimispyynnöt Helsingin sote terveydenhuoltoon. Olen saanut uusitut sähköiset reseptit 4.3.2019. Minulla on ollut selkäkipua viikoilla 4-5 ja 8. Koska en ole saanut tekstiviestiä laboratoriolähetteestä, soitin 4.3.2019 puhelimitse Helsingin sote terveydenhuoltoon ja varmistin laboratoriotutkimusten ajan. Olen käynyt 5.3.2019 laboratoriotutkimuksissa Helsingin sote terveydenhuollossa. Tällöin mitattiin vereni lipidi-arvot ja verensokerini arvo.

Nykyinen ja aiempi lääkitykseni on tarkoitettu kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon mielialaa tasaavaksi lääkkeeksi. Kuten edellä mainitaan, minulla on lääkitys kohonneen verenpaineen hoitoon ja veren rasva-arvojen parantamiseksi. Olen käynyt 14.3.2018 lääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Koska edellä mainittu lääkäri oli lomalla, olen käynyt 14.3.2019 toisen lääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Kanta.fi-palveluun on 14.3.2019 jostakin syystä kirjautunut epätäydellistä tietoa 7-8/2003 tehdyn lääkekokeilun ja siihen liittyvien lääkkeiden sivuvaikutusten osalta. En ole tehnyt asiasta korjauspyyntöä. Asian voi ottaa esille myöhemmin. Esitietojen osalta Kanta.fi-palvelussa viitataan aiempaan merkintään ja todetaan, että "Edeltävästi koki erittäin rankkaa työpaikkakiusaamista, asia eteni oikeuteen saakka".

Minulla on ollut flunssaa ja voimakasta yskää viikoilla 15 ja 16. Olen lopettanut tupakoinnin 15.4.2019. Saatan tupakoida enää satunnaisesti. Minulla on ollut silmätulehduksia. Olen käynyt kesä- ja heinäkuussa 2019 hammaslääkärin vastaanotolla yksityisellä hammaslääkäriasemalla Helsingin kaupungin lähettämänä, palvelusetelin kautta sekä oma-aloitteisesti. Olen kertonut tarvittavat tiedot suuni tutkimiseksi sekä hampaideni puhdistamiseksi ja korjaamiseksi. En ole ottanut viisaudenhampaitteni poistamisen yhteydessä saamaani bakteeritulehdusta esille. Olen kertonut, että minut pahoinpideltiin vuonna 2001.

Olen käynyt silmätautien erikoislääkärin vastaanotolla yksityisellä lääkäriasemalla. Jos mahdollista, olen hankkinut silmälasiliikkeistä uudet kaukolasit ja/tai lukulasit, jotka soveltuvat näyttöpäätetyöskentelyyn. Hammaslääkärin ja tarvittaessa yleislääkärin vastaanotolla käyn yksityisillä ja/tai julkisilla lääkäriasemilla. Erikoislääkärin vastaanotolla käyn yksityisellä lääkäriasemalla. Olen joutunut korjauttamaan Kanta.fi-palveluun tehtyjä syksyn 2019 merkintöjä (14.10.2019/31.10.2019 terveydenhoitaja Päivi Härkönen ja lääkäri Tuula Virolainen). Helsingin kaupungin sosiaali- ja potilasasiamies on tietoinen saamastani kohtelusta ja palvelusta. Minulla on ollut flunssan oireita ajalla 28.2.-13.3.2020. Kanta.fi-palveluun on edelleen kirjautunut merkintöjä, jotka eivät vastaa tosiasioita ja/tai keskustelun kulkua. En ole tehnyt asiasta korjauspyyntöjä. Ne voi ottaa esille myöhemmin. Laboratoriotutkimuksissani ja niistä minulle ilmoitetuissa tuloksissa on puutteellisuuksia, joita olen joutunut korjaamaan. Ajan edelleen asiaani viranomaismenettelyssä.

Minulla on ollut 1.-3.5.2021 koronavirukseen viittaavia oireita. Tein 2.5.2021 Omaolo-palvelussa (https://www.omaolo.fi/) oiretestauksen, jonka tuloksen mukaan "Yhteydenottoosi vastataan mahdollisimman pian, viimeistään 2 tunnin kuluttua". Ilmoituksessa kerrottiin, että terveydenhuollon ammattilainen ottaa minuun yhteyttä joko lähettämällä viestin Omaolo-palvelussa tai soittamalla minulle puhelimitse. Minuun ei otettu yhteyttä. Kävin 3.5.2021 koronatestissä Kannelmäen Sitratorilla ilman ajanvarausta. Koska koronatestin tulos oli negatiivinen ja koska oireet poistuivat, olen varannut sähköisesti ajat koronarokotukseen ja käynyt koronarokotuksessa Helsingissä viikoilla 18 ja 29. Koska Kanta.fi-palveluun ei ilmaantunut koronarokotustodistuksia, otin lopulta 24.9.2021 puhelimitse ja myöhemmin sähköpostitse yhteyttä asianosaisiin. Olen saanut koronarokotustodistuksen Kanta.fi-palvelusta 5.10.2021. Rokotuspisteen osastonhoitaja kirjoittaa sähköpostissaan 4.10.2021 seuraavaa: "olen käynyt nyt lisäämässä tietoihisi kotikunnan ja lähettänyt tiedot manuaalisesti kantaan uudestaan. Seuraan lähetystä nyt niin kauan että näen että tiedot varmasti siirtyvät. Tarvittaessa teen virheilmoituksen potilastietojärjestelmän ylläpitoon".

Minulla on ollut vatsaflunssaa ajalla 11.-15.11.2021. Sain 3. koronarokotusajan helmikuulle 2022 ja myöhemmin tammikuulle 2022. Koronarokotusaika-palvelu (https://koronarokotusaika.fi/) ehdotti edelliseksi rokotuspäivämääräksi yhden päivän myöhäisempää päivää kuin mitä 2. rokotus oli tapahtunut. Olen käynyt 3. koronarokotuksessa Helsingissä viikolla 3 vuonna 2022. Olen muuttanut. Jalkojeni lihasvoimat ovat heikentyneet. Jalkapohjissani esiintyy kipua kävellessä. Olen ollut flunssassa ajalla 20.5.-1.6.2022. Kanta.fi-palveluun ei ole kirjattu kaikkia terveydentilaani liittyviä Helsingin kaupungin terveysasemien merkintöjä alkaen 18.10.2021. Olen ottanut 2.1.2023 yhteyttä Kannelmäen terveysasemalle mm. kolonoskopiakontrollin ja TBE-tehosterokotuksen osalta. Puhelinkeskustelu on jätetty kirjaamatta (tilanne 6.4.2024). Olen käynyt 30.5.2023 kystaleikkauksessa ja 28.8.2023 TBE-tehosterokotuksessa yksityisellä lääkäriasemalla. Olen ollut koronavirustaudissa ajalla 25.12.2023-1.1.2024. Minulla on ollut kurkkukipua ja nuhaa viikolla 10. Olen käynyt 3.4.2024 MPR-rokotuksessa Kannelmäen terveysasemalla. Kansainvälisessä rokotuskortissani esiintyy kirjoitusvirheitä.

Lähteet

1. Muistiinpanot 2004-2024
2. Epäsuora uhkauspostikortti, löydetty 22.9.2004
3. Joensuun kihlakunnan poliisilaitokselle lähetetty selvityspyyntö putkassa pidosta, päivätty 28.1.2005
4. Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen selvitys (265/2005), päivätty 7.3.2005
5. Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen tutkintailmoitus (6140/P/52882/04), päivätty 30.7.2007
6. Sampo Pankki Oyj:n Joensuun konttorin johtajan todistus siitä, että olen ilmoittanut tietoni oikein luotto- ja korttihakemus/-sopimuksia tehtäessä, päivätty 25.4.2005
7. Hallintokantelu Etelä-Suomen lääninhallitukseen (ESLH-2006-07040/So-38), päivätty 21.7.2006
8. Hallintokantelu Itä-Suomen lääninhallitukseen (ISLH-2006-02800/So-38), päivätty 21.7.2006
9. Itä-Suomen lääninhallituksen vastaus (ISLH-2006-02800/So-38), päivätty 18.4.2007
10. Itä-Suomen lääninhallituksen kirje koskien vastauksen valituskieltoa ja hallintokanteluun liittyvää materiaalia (ISLH-2006-02800/So-38), päivätty 30.4.2007
11. Vaatimus Itä-Suomen lääninhallituksen vastaukseen (ISLH-2006-02800/So-38) liittyvän valitusosoituksen antamisesta, päivätty 3.5.2007
12. Itä-Suomen lääninhallituksen kirje koskien vastauksen valituskelpoisuutta (ISLH-2006-02800/So-38), päivätty 7.5.2007
13. Vaatimus Etelä-Suomen lääninhallitukseen tekemäni hallintokantelun (ESLH-2006-07040/So-38) käsittelyn keskeyttämisestä, päivätty 28.10.2007
14. Etelä-Suomen lääninhallituksen päätös hallintokanteluni (ESLH-2006-07040/So-38) käsittelyn raukeamisesta, päivätty 2.11.2007
15. Häirintäpostikortti, pudotettu postiluukusta 5.1.2007
16. Kyynärsauvojen lainasopimus Helsingin kaupungin terveyskeskus Laakson fysioterapia apuvälinelainaamo 15.4.2008 (tosite), palautettu 25.6.2008
17. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylilääkärille osoitettu muistutus koskien kyynärsauvojen lainaamista, päivätty 18.4.2008
18. Muistutukseeni saamani Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysaseman ylihoitajan vastaus 29.4.2008
19. Muistutukseni sisältävän saantitodistuskirjeen luovuttamiseen liittyvän tositteen minusta riippumattomasta syystä tapahtunutta katoamista koskeva Itella Oyj:lle tekemäni selvityspyyntö 2.5.2008
20. Muistutukseni sisältävän saantitodistuskirjeen luovuttamiseen liittyvän tositteen minusta riippumattomasta syystä tapahtunutta katoamista ja siihen liittyvää 2.5.2008 tekemääni selvityspyyntöä koskeva Itella Oyj:lle tekemäni selvityspyyntö 14.5.2008
21. Muistutukseni sisältävän saantitodistuskirjeen saapumisilmoituksen Itella Oyj:n lähettämä kopio ja sen 14.5.2008 päivätty saate, saapunut 15.5.2008
22. Itella Oyj:n selvitys siitä miksi muistutukseni sisältävän saantitodistuskirjeen luovuttamiseen liittyvää tositetta ei ole palautettu lähettäjälle (nro 200935892), päivätty 16.5.2008
23. Pääkaupunkiseudun verotoimiston ote verotuksen julkisista tiedoista verovuosi 2000 (oikeaksi todistamaton), päivätty 6.6.2008
24. Tietojen luovutuspyyntö veroluettelon julkisista tiedoista verovuosi 2000 (tosite), päivätty 9.6.2008
25. Pääkaupunkiseudun verotoimiston Vuorikadun palvelupisteen kuitti verotuksen julkisten tietojen otteesta verovuosi 2000, päivätty 9.6.2008
26. Pääkaupunkiseudun verotoimiston ote verotuksen julkisista tiedoista verovuosi 2000 (oikeaksi todistettu), päivätty 9.6.2008
27. Opetusministeriön hallinto-osaston johdon sihteerin saate liittyen kunniamerkkiesitykseen, saapunut 23.6.2008
28. Opetusministeriön kunniamerkkiesitykset Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien hallitukselle (henkilön nimilista) 6.12.2003 (dnro 7/970/2003), päivätty 1.10.2003
29. Itä-Suomen lääninhallituksen sivistysosaston kunniamerkkiesitykset opetusministeriölle (henkilön nimilista) 6.12.2003 (ISLH-2003-01164/Va-6), päivätty 26.6.2003
30. Opetusministeriön hallinto-osaston ylijohtajalle lähetetty tietojen luovutusvaatimus liittyen kunniamerkkiesitykseen, päivätty 24.6.2008
31. Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kanslistin vastaus liittyen kunniamerkkiesitykseen liittyvään tietojen luovutusvaatimukseeni, päivätty 25.6.2008
32. Opetusministeriön hallinto-osaston ylijohtajalle osoitettu tietojen luovutusvaatimus liittyen kunniamerkkiesitykseen, päivätty 26.6.2008
33. Itä-Suomen lääninhallituksen lääninarkistonhoitajan vastaus kunniamerkkiesitystä koskevaan tiedusteluuni, päivätty 26.6.2008
34. Opetusministeriön hallinto-osaston ylijohtajan vastaus kunniamerkkiesitykseen liittyvään tietojen luovutusvaatimukseeni, päivätty 27.6.2008
35. Henkilörekisterin vastuuhenkilölle osoitettu Nokia Oyj:n henkilöstö- ja palkkahallinnon rekisterin rekisteritietojen tarkastuspyyntö, päivätty 22.10.2008
36. Nokia Oyj:n ylläpitämän palkkajärjestelmän sisältö 4.11.2008
37. Nokia Oyj:n ylläpitämän henkilöstöjärjestelmän sisältö 12.11.2008
38. Nokia Oyj:lle lähetetty selvityspyyntö siitä, miksi saamieni puolivuosittaisten tulostavoitteiden mukaan lähimpänä esimiehenäni ja hänen esimiehenään on ollut ajalla 1.1.-30.9.2001 eri henkilöt kuin mitä Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän sisällöstä ajalle 1.2.-30.9.2001 ilmenee sekä tiedustelu muista asioista, päivätty 15.11.2008
39. Itella Oyj:lle lähetetty selvityspyyntö siitä, miksi Nokia Oyj:n henkilöstö- ja palkkahallinnon rekisterin rekisteritietojen tarkastuspyyntöni sisältävä saantitodistuskirje on luovutettu eri henkilölle kuin vastaanottajalle, vaikka olin merkinnyt saantitodistuskirjeeseen luovutusehdoksi "Vain vastaanottajalle henkilökohtaisesti", päivätty 17.11.2008
40. Itella Oyj:n vastaus Nokia Oyj:n henkilöstö- ja palkkahallinnon rekisterin rekisteritietojen tarkastuspyyntöni sisältävän saantitodistuskirjeen luovuttamista koskevaan selvityspyyntööni (nro 201106281), päivätty 21.11.2008
41. Nokia Oyj:n vastaus selvityspyyntööni Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän sisällöstä ja tiedusteluuni muista asioista, päivätty 28.11.2008
42. Nokia Oyj:lle lähetetty Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän rekisteritietojen korjaamisvaatimus ja sen täydennys, päivätty 28.11.2008 ja 29.11.2008
43. Nokia Oyj:n vastaus Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän rekisteritietojen korjaamisvaatimukseeni ja sen täydennykseen sekä ilmoitus siitä etten olisi oikeutettu saamaan Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän rekisteriselostetta, päivätty 15.12.2008
44. Tietojen luovutusvaatimus liittyen Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän tietojen käsittelyyn, päivätty 16.12.2008
45. Nokia Oyj:n vastaus tietojen luovutusvaatimukseeni liittyen Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän tietojen käsittelyyn, päivätty 17.12.2008
46. Tietojen luovutusvaatimus liittyen Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän tietojen käsittelyyn sekä tiedustelu Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän rekisteriselosteesta, päivätty 17.12.2008
47. Nokia Oyj:n vastaus tietojen luovutusvaatimukseeni liittyen Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän tietojen käsittelyyn sekä tiedusteluuni Nokia Oyj:n henkilöstöjärjestelmän rekisteriselosteesta, päivätty 22.12.2008
48. Tietojen lähetyspyyntö koskien Nokia Oyj:n optiorekisteriä, päivätty 19.11.2008
49. Nokia Oyj:n vastaus tietojen lähetyspyyntööni koskien Nokia Oyj:n optiorekisteriä, päivätty 27.11.2008
50. Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö - Thorax-röntgenin lausunto 19.11.2008
51. Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö - Laboratoriotutkimusten tulokset 26.11.2008
52. Helsingin kaupungin terveyskeskus Haagan terveysasema - Tutkimusten tulokset 27.11.2008
53. Valokuva laboratoriotutkimusten aikana syntyneestä haavasta ja sen ensiavusta, tapahtunut 20.11.2008
54. IDF Worldwide Definition of the Metabolic Syndrome (27.11.2008): www.idf.org
55. Lääkärikirja - Metabolinen oireyhtymä (2.12.2008): www.poliklinikka.fi
56. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Haagan terveysasemalle kohdistettu hakemus omalääkärin ja omahoitajan vaihtamiseksi, päivätty 27.11.2008
57. Helsingin kaupungin terveyskeskus Haagan terveysasema - Tutkimusten tulokset 24.6.2009
58. Helsingin kaupungin terveyskeskus Haagan terveysasema - Laboratoriotutkimusten tulokset 24.6.2009
59. Vapaamuotoinen lausunto (todistus perussairauksista), päivätty 24.6.2009
60. Helsingin kaupunki - Sikainfluenssarokotukset Helsingin terveysasemilla ja neuvoloissa - Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien 6 kuukauden - 64 vuoden ikäisten rokotukset 2.11.2009 alkaen terveysasemien aukioloaikoina ilman ajanvarausta (13.11.2009, 22.11.2009): www.hel.fi
61. THL - Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat (13.11.2009, 22.11.2009): www.ktl.fi
62. STM - Tiedote 315/2009 24.09.2009 "H1N1-rokotusjärjestys määrätään asetuksella" (22.11.2009): www.stm.fi
63. Vakuutusyhtiölle 4.9.2009 jätetty maksupäätekuitti ja selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista - Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö, päivätty 3.9.2009
64. Kansaneläkelaitoksen päätös sairaanhoitokustannusten korvaamisesta - Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö 3.9.2009, päivätty 9.9.2009
65. Vakuutusyhtiölle 21.9.2009 jätetty kuitti ja lasku - Lääkärikeskus Mehiläinen Töölö 15.9.2009
66. Kuitti korvatuista lääkärinlausunnon hankkimisesta aiheutuneista välttämättömistä kuluista 15.12.2009
67. THL selvittää narkolepsian, sikainfluenssan ja pandemiarokotteen välisiä mahdollisia yhteyksiä (23.8.2010): www.thl.fi
68. THL: Sikainfluenssarokotusten lopettamista pohditaan tiistaina (23.8.2010): www.hs.fi
69. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa Pandemrix-rokotusten keskeyttämistä (24.8.2010): www.thl.fi
70. Helsingin kaupungin terveyslautakunnan pöytäkirja 17/2003 (9.9.2010): www.hel2.fi
71. Helsingin kaupunki - Puhelinnumerot - Svebström ja Svedström (9.9.2010): numerot.hel.fi
72. Terveydenhuollon ammattihenkilöiden tietopalvelu: julkiterhikki.valvira.fi
73. Public health importance of triggers of myocardial infarction: a comparative risk assessment - The Lancet 24.2.2011 (26.2.2011): www.thelancet.com
74. Sopimuskirja luottoon liittyvästä vakuutuksesta Mandatum Life, saapunut 7.6.2011
75. Saate luottoon liittyvästä vakuutuksesta Mandatum Life, päivätty 13.6.2011
76. Lääkärin kirjoittama todistus luottoon liittyvää vakuutusta varten 1.7.2011
77. Kirje ja palveluopas Mandatum Life, päivätty 30.6.2011
78. Päätös luottoon liittyvästä vakuutuksesta Mandatum Life, päivätty 8.7.2011
79. eFax transmissions Valitus velan takaisinperinnästä, osat 1-3/3 12.11.2008
80. Kansaneläkelaitoksen opintotukikeskuksen ilmoitus valitusasianne käsittelystä, postitettu 25.11.2008
81. Kansaneläkelaitoksen opintotukikeskuksen lausunto opintotuen muutoksenhakulautakunnalle, päivätty 24.11.2008
82. Vastine opintotuen muutoksenhakulautakunnalle (tosite), päivätty 7.12.2008
83. Opintotuen muutoksenhakulautakunnan 1. jaoston päätös (dnro 3221/1T/08), päivätty 22.9.2009
84. Yhtyneet Medix Laboratorioiden laboratoriokäsikirja: www.yml.fi
85. Lakiviitteet FINLEX: www.finlex.fi
86. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu 29.5.2000/987 (dnro 236/1/00) (9.6.2008): www.finlex.fi
87. Wikipedia - Kollektiivinen mielenhäiriö: www.wikipedia.fi
88. Wikipedia - Rapid eye movement sleep: www.wikipedia.org 
89. Asumisterveysliitto AsTe ry: www.asumisterveysliitto.fi
90. Kansallinen Terveysarkisto (KanTa): www.kanta.fi
91. Poliisi (30.8.2012): www.poliisi.fi
92. Ulkoasiainministeriö (30.8.2012): formin.finland.fi
93. Suomenkielinen Wikipedia (30.8.2012): www.wikipedia.fi
94. Country Statistic On 1 January 2009, Violations By Article And By States 1959-2013, European Court of Human Rights (29.12.2014): www.echr.coe.int
95. Lukijamatka, Karjalan Heili 20.11.1991
96. Joensuun poliisien rasismia koskeva juttu syyteharkintaan 30.5.1998 (8.4.2012): www.hs.fi
97. Joensuun poliisista tehdyt tutkintapyynnöt hylättiin 17.12.1998 (8.4.2012): www.hs.fi
98. Isännöitsijän lausunto havaitsemastani kosteusvauriosta, päivätty 26.7.2012
99. Lääkkeen saa apteekista lähes aina saman tien - Apteekkari 11.4.2017 (24.7.2018): www.apteekkari.fi
100. Väitös: Lääkkeiden saatavuusongelmat ovat Suomessa yleisiä - Apteekkari 6.8.2018 (7.8.2018): www.apteekkari.fi
101. Sarnola K., Lääkkeiden saatavuus ja saavutettavuus : tutkimus lääkkeiden saatavuusongelmista Suomessa ja harvinaislääkkeiden saavutettavuudesta Euroopassa. Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences., no 470. ISSN: 1798-5714. ISBN: 978-952-61-2827-6. Väitöskirja. Terveystieteiden tiedekunta. Itä-Suomen yliopisto, 2018 (7.8.2018): www.uef.fi
102. Kanta.fi-palvelun henkilötietojen korjausvaatimukset 21.10.2019 ja 9.12.2019
103. Kirjeenvaihto Helsingin kaupungin sosiaali- ja potilasasiamies 14.10.2019-
104. Make your donation now - Wikimedia Foundation (16.6.2022): donate.wikimedia.org
105. Effin lausunto kansallisesta raportista YK:n ihmisoikeusneuvoston yleismaailmallisen määräaikaistarkastelun (UPR) neljättä tarkastelukierrosta varten, Effin lausunto YK:n ihmisoikeusneuvostolle ja Effin rahankeräyssaaga (20.6.2022): www.effi.org
106. Kuitit, sopimukset ja tositteet
107. Sähköpostikirjeenvaihto