Sunday, August 31, 2008

Lisää vastoinkäymisiä (more adversities)

Irtisanouduttuani Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun palveluksesta kiusaaminen ja henkinen painostaminen vähenivät johtuen siitä että sairastuttuani vietin paljon aikaani kotona enkä käynyt useinkaan asuntoni ulkopuolella.

Epäilen kuitenkin että olin vielä tarkkailun ja ajoittain myös telepakkokeinojen käytön kohteena. Hoidin asioitani lähinnä Joensuun seudun työvoimatoimistossa, Joensuun kaupunginkirjastossa ja Joensuun yliopiston kirjastossa sekä hoidin terveyttäni.

Jätän tarkemman sairauskertomuksen tästä kuvauksesta toistaiseksi pois koska kyseessä on henkilökohtainen asiani. Totean vain että menetin kiusaamisen ja henkisen painostamisen seurauksena terveyteni ja elämäniloni sekä sain muita blogini kohdassa "Mitä on kiusaaminen? (what is bullying?)" kuvatun kaltaisia oireita.

Lisäksi olen kokenut toistuvasti vastoinkäymisiä viranomaisten sekä julkisten laitosten ja yksityisten yritysten kanssa asioitaessa. Esimerkkinä tästä olkoon seuraava työttömyysturvaa koskeva tapaus:

Ilmoittauduin Joensuun seudun työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi 3.1.2003. Lopulta jouduin jäämään sairauslomalle alkaen 22.1.2003. Lähetin 30.1.2003 ilmoituksen työvoimatoimikunnalle siitä miksi olen irtisanoutunut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun palveluksesta. Työvoimatoimikunta antoi 18.3.2003 työvoimapoliittisen lausunnon, jossa työttömyysturvan karenssiajaksi määriteltiin kolme kuukautta sillä perusteella että en ollut esittänyt lääkärinlausuntoa terveydellisistä syistä työvoimatoimikunnalle. En silloin ymmärtänyt liittää kaikkia lääkärinlausuntoja ilmoitukseeni eikä sitä minulta erityisesti vaadittu. Työvoimatoimikunnan päätöksestä ei voi valittaa.

IAET-työttömyyskassa hylkäsi 18.6.2003 päivärahahakemukseni maaliskuussa 2003 annettuun työvoimapoliittiseen lausuntoon vedoten. Valitin IAET-työttömyyskassan päätöksestä 3.7.2003, jonka jälkeen työvoimatoimikunta antoi 5.8.2003 uuden työvoimapoliittisen lausunnon jonka mukaan työttömyysetuuden maksamiselle ei ole työvoimapoliittista estettä 3.1.2003 alkaen. Tämän jälkeen IAET-työttömyyskassa hylkäsi 18.8.2003 päivärahahakemukseni vedoten siihen, että työttömyysetuutta ei ilman erityisen painavaa syytä myönnetä takautuvasti pidemmältä kuin kolmen kuukauden ajalta ennen hakemuksen vireille tuloa.

Valitin IAET-työttömyyskassan uudesta päätöksestä 26.8.2003 työttömyysturvalautakuntaan. IAET-työttömyyskassa antoi asiasta 20.10.2003 lausunnon työttömyysturvalautakunnalle, johon annoin 25.10.2003 vastineen.

Työttömyysturvalautakunta antoi asiasta 11.3.2004 päätöksen, jossa todetaan että työttömyyspäiväraha on maksettava evätyltä ajalta. Lopulta IAET-työttömyyskassa maksoi huhti- ja toukokuussa 2004 Nokia Oyj:ltä saamieni palkkatodistusten puutteellisuuksien selvittämisen jälkeen työttömyyspäivärahat vuodelta 2003 koskien aikaa ennen sairastumistani mukaan lukien sairauspäivärahan omavastuuajan.

Edelleen 30.12.2003 annetun työvoimapoliittisen lausunnon jälkeen IAET-työttömyyskassa määritteli minulle 11.2.2004 työttömyyspäivärahalle uuden omavastuuajan vaikka se oli jo vuoden 2003 alussa käytetty. Valitin asiasta puhelimitse IAET-työttömyyskassaan 12.2.2004, jonka jälkeen määritelty omavastuuaika poistettiin. Koska kuitenkin sairauslomani edelleen jatkui maksettu työttömyyspäiväraha tammikuulta 2004 perittiin myöhemmin takaisin vakuutusyhtiöltä, jonka asiakas olen.

IAET-työttömyyskassan puolesta asiaa hoitivat Kirsti Rajamäki, lakimies Outi Mäki, Jaana Apell ja Kirsi Halme. Nokia Oyj:n puolesta asiaa hoiti Nokia Oyj:n palkanlaskennan työntekijä Eija Jerkku.

Vuoden 2009 alussa huomasin IAET-työttömyyskassan eAsiointi-palvelun kautta että työttömyyspäivärahan 500 päivän kertymään oli virheellisesti kirjattu ne tammikuun 2004 päivät joilta takaisinperittyä työttömyyspäivärahaa oli maksettu. Asia korjattiin vaatimuksestani valitettuani siitä 3.2.2009 IAET-työttömyyskassaan. IAET-työttömyyskassan virkailija M. Välimäen 4.2.2009 puhelimitse antaman selvityksen mukaan virhe oli syntynyt siirryttäessä vanhasta järjestelmästä uuteen järjestelmään. IAET-työttömyyskassan eAsiointi-palvelun uudistuksesta kerrotaan IAET-työttömyyskassan tiedotteessa 14.11.2008.

Olisin muuttanut keväällä 2003 Joensuusta Helsinkiin mutta en siihen vielä tuolloin kyennyt.

Muutin Joensuussa uuteen asuntoon Siihtalaan (Siihtalantie 12 B 9, 80100 Joensuu, vuokranantajana Juha Mäkihonko) toukokuun 2003 aikana. Touko-kesäkuussa 2003 selkäsairauteni paheni ja jouduin käymään fysioterapiassa.

Kesän 2003 aikana tilanne tuntui rauhoittuvan. Tavoitteenani oli kuntoutua takaisin työelämään. Olen etsinyt pienimuotoisia projektiluonteisia ICT-alan tehtäviä siten, että voisin työskennellä kotoa käsin. En ole saanut yhtään toimeksiantoa enkä edes vastausta ilmoituksiini.

Osallistuin vuosien 2003-2004 aikana terveyteni niin salliessa vapaaehtoistyöhön ja järjestötoimintaan (Amnesty Internationalin Joensuun ryhmä 20, Kotikartanoyhdistys ry, Pohjois-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys ry:n Joensuun linux-kerho ja Itä-Suomen sinkut ry) sekä Joensuun Vapaaopiston järjestämille kursseille (mm. Aktiivinen kansalaisuus ja Niska-Selkäjumppa). Lisäksi osallistuin kahteen Joensuun seudun työvoimatoimiston kautta järjestettyyn työvoimakoulutukseen (Ammatinharjoittajan peruskurssi ja Profiili - akateemisten ja erityiskoulutettujen työllistymiskoulutus).

Kävin Amnesty Internationalin Suomen osasto ry:n Varainhankinta ja ryhmädynamiikka -kurssilla Helsingissä 11.-13.4.2003 ja osallistuin Joensuun ryhmä 20:n toimintaan säännöllisesti vuoden 2003 aikana. Varainhankinta ja ryhmädynamiikka -kurssi järjestettiin Kehitysyhteistyön palvelukeskus KEPA ry:n tiloissa (Sörnäisten rantatie 25 B, 00500 Helsinki). Kurssia vetivät mm. Ritka Heino, Niina Laajapuro, Anu Tuukkanen, Seija Pietilä, Sari Hintikka ja Salla Saarinen, joka on Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen uutislehden mukaan työskennellyt Nokia Oyj:n palveluksessa henkilöstöosastolla ja vastannut siellä mm. Nokian vapaaehtoistyöohjelmasta (Nokia Helping Hands). Vietin tuolloin yöni Eurohostel-hostellissa (Linnankatu 9, 00160 Helsinki) kahden hengen huoneessa yhdessä samalle kurssille osallistuvan huonetoverin kanssa. Amnesty Internationalin Joensuun ryhmä 20:n aktiivisia jäseniä olivat Jari Mikkonen, Outi Suoranta, Johanna Lilja ja Micaela Morero.

Syksyllä 2003 osallistuin psykologi Marja Elon suosituksesta Kotikartanoyhdistys ry:n toimintaan vapaaehtoisena työntekijänä. Kotikartanoyhdistys ry:n toiminnanjohtajana toimi tuolloin Tuula Pesonen ja Kotikartanoyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Erkki Kanerva, joka on entinen Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen rikosylikomisario ja Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen kansanedustaja. Työskentelin jonkin aikaa IT-kammarissa, jota veti Jyrki Leppä. Tutustuin IT-kammarissa Tuomo Tormulaiseen, joka pyysi minua auttamaan Jakokosken tietotuvan rakentamisessa. Osallistuin Jakokosken tietotuvan rakentamiseen 6.9.2003 ja lähetin matkakulujen korvaamista varten Tuomo Tormulaiselle matkalaskun 8.9.2003. Koska matkalaskua ei lukuisista pyynnöistäni huolimatta oltu maksettu lähetin 10.4.2004 Tuomo Tormulaiselle sähköpostia asiasta. Lopulta matkalasku maksettiin 15.4.2004. Tuomo Tormulainen tuntee mm. Ritva Kanervan.

Joensuun vapaaopiston järjestämällä Aktiivinen kansalaisuus -kurssilla teimme työryhmässä 8.10.2003-12.5.2004 oppaan järjestöille ja yhdistyksille rahoituksesta ja tiedotuksesta. Työryhmään osallistuivat Marko Kananen, Ritva Kanerva, allekirjoittanut ja Jarkko Saksa. Aktiivinen kansalaisuus -kurssin vetäjinä toimivat pääasiassa Tuija Lemmetyinen ja Juha Pasanen. Tuija Lemmetyisen ja Juha Pasasen kehotuksesta lähetin oppaasta 16.4.2004 katselmoidun version Joensuun vapaaopiston toimistosihteeri Anneli Palviaiselle taitettavaksi ja julkaistavaksi. Anneli Palviainen oli antanut tehtävän viikonloppuvahtimestarin hoidettavaksi. Ensimmäinen taitettu versio oli virheellinen, mm. sen kansissa esiintyi "Peni opas", versiohistoriassa oli musta laatikko, sisällysluettelon oikea reuna oli tasaamaton ja päivittämätön sekä leipätekstissä esiintyi kappaleen otsikko toisella sivulla kuin kappaleen teksti. Sähköpostikirjeenvaihdon ja keskustelujen jälkeen kävin muotoilemassa oppaan leipätekstin uudelleen ja kurssin vetäjä Juha Pasanen muotoili oppaan kannen ja kokosi sen julkaistavaksi. Lopullinen korjattu versio julkaistiin 24.4.2004 yhdistysten ja järjestöjen ideapäivien yhteydessä (Karjalantalo, Joensuu) ja myöhemmin internetissä. Julkaistussa oppaan kannessa Joensuun vapaaopiston järjestämän kurssin nimeksi on merkitty Irti Alamaisuudesta -kurssi.

Ritva Kanervan houkuttelemana liityin 24.3.2004 Itä-Suomen sinkut ry:hyn. Itä-Suomen sinkut ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi tuolloin Ritva Kanerva ja toiminnassa olivat aktiivisesti mukana mm. Ilkka Lehtola ja Tuula Pyykkö. Osallistuin Itä-Suomen sinkut ry:n järjestämään kahteen tapahtumaan keväällä ja kesällä 2004. Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan puhetieteiden laitoksen opiskelija Ira Virtanen otti minuun yhteyttä Itä-Suomen sinkut ry:n toiminnan puitteissa 17.6.2004 ja pyysi haastattelua pro gradu -tutkielmaansa varten. Hänen pro gradu -tutkielmansa aihe oli "Piti vähän puhua" - tukea hakeva viestintä keski-ikäisten yksineläjien läheisissä ja tärkeissä ihmissuhteissa. Haastattelu pidettiin maanantaina 19.7.2004 kotonani. Ritva Kanervan omien sanojen mukaan hänen isänsä on jäänyt eläkkeelle järjestyspoliisin tehtävistä.

Tehtyäni ensimmäisen kantelun (dnro 2403) eduskunnan oikeusasiamiehelle 14.9.2004 lainasin autoani syys-lokakuussa 2004 viikolla 40 Jarkko Saksalle. Jarkko Saksa palautti autoni avaimen hajotettuna. Vaatimuksestani hän lopulta 10.1.2005 maksoi rikkoutuneen autonavaimeni teettämisen. Jarkko Saksa työskenteli tuolloin mm. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa kuvataiteen ja muotoilun koulutusohjelmassa taidemallina ja käsittääkseni myöhemmin myös tuntiopettajana.

Tapaus on mainittu sekä 5.4.2005 tekemässäni toisessa kantelussa eduskunnan oikeusasiamiehelle (dnro 1066) että 15.7.2005 tekemässäni poliisitutkintapyynnössä. Tutkinnanjohtaja Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen rikoskomisario Leevi Makkosen suorittamassa työpaikkakiusaamista koskevassa esitutkinnassa (6140/R/4433/05) asiaa ei ole tutkittu lainkaan.

Marraskuussa 2003 suunnittelin jatko-opintoja ja hain 18.11.2003 Itä-Suomen tietotekniikan tutkijakouluun (East Finland Graduate School in Computer Science and Engineering), jota varten sain sekä Joensuun yliopiston professori Simo Juvasteen että Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Jari Porraksen suosituksen. Tutkimussuunnitelmani aihe oli "IP-pohjaisten mobiiliverkkojen ja niihin sisältyvien verkkoelementtien testauksen automatisointi". Joensuun yliopiston tutkimusprojekteissa mm. tutkittiin ja kehitettiin Nokian tutkimuskeskuksen (Nokia Research Center) tukemana samantapaisia mobiiliverkkojen testityökaluja joiden kehittämisestä ja käyttämisestä minulla oli jo kokemusta Nokia Oyj:ssä. Valitettavasti minua ei kuitenkaan valittu Itä-Suomen tietotekniikan tutkijakouluun.

Keskustelin asiasta 11.12.2003 professori Simo Juvasteen kanssa ja ilmeni, että heillä oli kehitteillä ns. Massive IP Generator -niminen samantapainen GTP-protokollan (GPRS Tunnelling Protocol) testityökalu kuin mitä Nokia Oyj:ssä Proof of Concept (PoC) -projektissa aikanani syksyllä 2001 oli kehitetty. Olin kuullut Massive IP Generator -hankkeesta jo aiemmin Nokia Networksin aikaisten työtovereideni taholta. Myöhemmin professori Simo Juvasteen tutkimusryhmä on julkaissut vuonna 2005 aiheesta artikkelin (Navratil D., Trifonov N., Juvaste S., A Methodology for Implementing a Stress Workload Generator for the GTP-U Plane. Lecture Notes in Computer Science. Volume 3510 / 2005. Springer Berlin / Heidelberg).

Osallistuin kahteen Joensuun seudun työvoimatoimiston kautta järjestettyyn työvoimakoulutukseen. Suoritin 17.-28.11.2003 Outokummun työväenopiston järjestämän Ammatinharjoittajan peruskurssin. Lisäksi osallistuin 23.2.-18.6.2004 Joensuun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen järjestämälle Profiili-erityiskoulutettujen työllistymiskoulutuskurssille. Profiili-työllistymiskoulutuskurssin aikana matkustin 27.5.2004 Joensuusta Helsinkiin ja suoritin 28.5.2004 Cisco Certified Design Associate (CCDA) -tietoverkkojen suunnittelusertifikaatin. Vietin 27.-28.5.2004 välisen yön entisen ystäväni ja tuttavani Juha Hakulisen ja Pekka Liemosen luona, 28.-29.5.2004 välisen yön entisen tuttavani Erkki Koskisen luona sekä tarkoituksenani oli jo aiemmin sovitun mukaisesti yöpyä 29.-30.5.2004 entisen tuttavani Mika Liliuksen luona, mutta koska en sopimuksestamme huolimatta tavoittanut häntä puhelimitse vierailin 29.5.2004 entisen tuttavani Hannu Kyllösen luona ja lopulta vietin 29.-30.5.2004 välisen yön hotelli Finnapartments Fennossa (Franzeninkatu 26, 00530 Helsinki). Matkustin takaisin Helsingistä Joensuuhun 30.5.2004. Ennen CCDA-suunnittelusertifikaatin suorittamista testin järjestäjä Teleware Oy:n taholta ilmeni laskutusepäselvyyksiä, joiden seurauksena sertifikaatin suorittaminen oli vähällä peruuntua. Lopulta laskutusepäselvyydet kuitenkin aloitteestani selvisivät. Ihmettelin tilannetta sillä olin asioinut Teleware Oy:n kanssa jo aiemmin työskennellessäni Nokia Oyj:n palveluksessa. Teleware Oy:n puolesta asiaa hoiti Risto Hännikäinen. Profiili-työllistymiskoulutuskurssia veti Marjaana Malinen.

Huhti-syyskuun 2004 aikana suunnittelin ja työstin yhdessä Erkki Koskisen ja Aija Väisäsen kanssa ICT-alan markkinointi- ja työosuuskunnan perustamista. Entinen tuttavani Erkki Koskinen oli vieraillut luonani Joensuussa kesällä 2002 ja otti minuun uudelleen yhteyttä lokakuussa 2003. Erkki Koskinen tuntee mm. Pekka Iston, Hannu Kyllösen ja Mika Liliuksen. Osuuskunnan perustaminen aloitettiin vuoden 2004 huhtikuussa, jolloin Profiili-työllistymiskoulutuskurssin aikana laadin perustamisaikataulun ja liikeidean. Liiketoimintasuunnitelman ja budjetin tekeminen aloitettiin kesäkuussa 2004. Liiketoimintasuunnitelman tekijöinä olivat allekirjoittanut ja Erkki Koskinen. Osuuskunnan budjetin tekijöinä olivat allekirjoittanut ja Aija Väisänen. Perustajajäseniä osuuskunnassa olisi ollut kahdeksan kappaletta. Olin tutustunut Kotikartanoyhdistys ry:n ja Pohjois-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys ry:n Joensuun linux-kerhon toiminnan puitteissa Eero Volotiseen ja Pete Pajuheimoon, jotka olivat kiinnostuneita osuuskunnan perustamisesta. Eero Volotinen ja Pete Pajuheimo olivat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Osuuskunnan alustava kokous pidettiin asunnollani 22.6.2004. Paikalla olivat allekirjoittanut, Erkki Koskinen ja Eero Volotinen. Koska osuuskunnan liittymis- ja osuusmaksun suuruus vuodelle 2004 olisi ollut osalle jäsenistöstä liian suuri kävin neuvottelemassa asiasta 29.9.2004 Pohjois-Karjalan TE-keskuksessa Senior Technology Adviser Kari Korhosen kanssa lisärahoituksen osalta. Lopulta 18.10.2004 osuuskunnan perustaminen peruutettiin mm. rahoituksen puutteen vuoksi. Lisäksi sain perustajajäsenten aktiivisuuden perusteella sen vaikutelman, että varsinaiseen osuuskunnan perustamiskokoukseen ei olisi tullut tarvittavaa määrää (väh. 7 kappaletta) henkilöitä paikalle markkinointi- ja työosuuskunnan perustamiseksi. Kahdeksasta perustajajäsenestä vain kolme tai neljä henkilöä olivat aktiivisia.

Vaikutti siltä, että mitä tahansa yritinkin tehdä niin toimintani oli tuomittu epäonnistumaan.

Tämän lisäksi koin vuosien 2003-2004 aikana toistuvaa kiusantekoa. Kirjoitin asiasta jo 28.10.2003 Sanomalehti Karjalaisen Mielipide-osastolle nimimerkillä "Paluumuuttaja".

Ilmeisesti minusta oli levitetty valheellisia tietoja ja vihjauksia sekä yksityiselämääni liittyviä asioita täyttäen rikoslain (39/1889) 24 luvun 9 §:n mukaisen kunnianloukkauksen, 24 luvun 8 §:n mukaisen yksityiselämääni loukkaavan tiedon levittämisen ja 24 luvun 10 §:n mukaisen törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Tällaisia valheellisia tietoja ja vihjauksia olen luetellut blogini kohdassa "Vastoinkäymiset leviävät (adversities propagate)".

Edelleen jouduin 18.6.2004 osalliseksi tappeluun. Olin tuolloin matkalla joensuulaisen tuttavani Eero Volotisen kanssa hänen polkupyörällään asunnoltani Eero Volotisen asunnolle. Matkalla kohtasimme kaksi nuorta mieshenkilöä ja kaksi nuorta naishenkilöä. Toinen mieshenkilöistä otti luvatta Eero Volotisen hatun ja toinen mieshenkilöistä hyökkäsi syyttä kimppuuni. Vapauduin miehen otteesta jolloin hän yritti lyödä minua vasempaan ohimooni. Suojauduin iskulta ja jouduin puolustautumaan siten ettei suurempaa vahinkoa syntyisi. Silmälasini kärsivät iskun seurauksena pieniä vaurioita. Asia sovittiin paikan päällä palattuani pian Eero Volotisen luota. Oma toimintani ei olisi täyttänyt edes rikoslain (39/1889) 4 luvun 4 §:n mukaisen hätävarjelun liioittelun tunnusmerkistöä. Koska kenelläkään ei ollut vaatimuksia, asia jäi sillensä. Samassa yhteydessä kun olin tulossa takaisin kotiini eräs vanhempi mieshenkilö (ilmeisesti poliisiviranomainen) olisi halunnut sovitella Joensuun hautausmaan kävelykadulla Shell-huoltamon kohdalla (Rauhankatu 2, 80100 Joensuu) vuosien 2002-2004 välisiä tapahtumia. Ilmaisin silloin alustavat vaatimukseni, mutta hän ei niihin suostunut ("Kuole sitten!"). Asia jäi vuosien 2002-2004 osalta avoimeksi.

Olin joutunut rikoslain (39/1889) 21 luvun 7 §:n mukaisen lievän pahoinpitelyn kohteeksi jo Nokia Oyj:ssä työskentelyoloaikanani viikonloppuna 13.-15.4.2001. Menin tuolloin entisen tuttavani Mika Liliuksen ("Makkonen") kutsumana Helsingin Malminkartanossa tai Kannelmäessä (tai Vantaan Martinlaaksossa Bar Nr. 1) sijaitsevaan ravintolaan, jossa oli paikalla myös eräs keski-ikäinen naishenkilö ja Mika Liliuksen ystävä. Keskusteltuamme keski-ikäinen naishenkilö kertoi minulle että olen alkanut "leveilemään liikaa". Lähdimme ravintolasta keski-ikäisen naishenkilön autolla Helsingissä sijaitsevaan paikkaan jonka osoitetta en tiedä. Perille saavuttuamme Mika Liliuksen ystävä löi minua kaksi kertaa nyrkillä kasvoihin. En halunnut puolustautua koska siitä olisi voinut olla seurauksena suurempaa vahinkoa ja koska minulla oli seuraavina työpäivinä 17.-18.4.2001 tärkeä testaustilaisuus yhdessä Amber Networks -nimisen yhtiön edustajan kanssa. Ennen kyseessä olevaa lievää pahoinpitelyä keski-ikäinen naishenkilö ja Mika Lilius olivat poistuneet paikalta. Jäin istumaan viereisen puun juurelle odottamaan keski-ikäisen naishenkilön ja Mika Liliuksen saapumista. Keski-ikäisen naishenkilön ja Mika Liliuksen saavuttua he kuitenkin poistuivat keski-ikäisen naishenkilön autolla ja jättivät minut yksin verta valuvana paikalle. Menin läheiseen ravintolaan ja pesin wc:ssä kasvoni. Silmälasini jäivät ravintolaan. Tämän jälkeen tulin taksilla Helsingin Kalliossa sijaitsevaan asuntooni ja seuraavana päivänä soitin puhelimitse entiselle tuttavalleni Mika Liliukselle sekä kehotin häntä pyytämään ystäväänsä hakemaan silmälasini ravintolasta ja palauttamaan ne minulle. Sovimme tapaamisen Helsingin Kalliossa sijaitsevaan ravintola Yu Douhun (Aleksis Kiven katu 30, 00510 Helsinki). Soitin tuolloin puhelimitse myös blogini kohdassa "Työhistoria: Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (job history: North Karelia Polytechnic)" mainitulle entiselle ystävälleni ja tuttavalleni Pekka Istolle. Ravintola Yu Doussa Mika Liliuksen ystävä palautti minulle silmälasini ja sovimme lievän pahoinpitelyn. Edelleen hän lainasi Nokia Oyj:n työmatkapuhelintani ja soitti sillä yhden puhelun jonka vastaanottajaa en tiedä. Paikalla ravintola Yu Doussa oli myös entinen ystäväni ja tuttavani Pekka Isto. Kävin 16.4.2001 hammaslääkäri Arita Olamon vastaanotolla (Fredrikinkatu 30 A 14, 00120 Helsinki) korjauttamassa lievässä pahoinpitelyssä rikkoutuneen oikean yläetuhampaani. Lisäksi kävin 23.5.2001 ja 24.7.2001 Helsingin kaupungin Keskisen terveyskeskuksen Alppiharjun hammashoitolassa hoitamassa samassa yhteydessä vioittuneita hampaitani. Mika Lilius tuntee mm. Hannu Kyllösen, Pekka Iston ja Erkki Koskisen.

Pyysin myöhemmin Amnesty Internationalin Suomen osasto ry:ltä apua poliisitutkinnan järjestämisessä ja tapaukseni käsittelyssä, mutta kuten blogini kohdassa "Ei apua Suomessa toimivilta ihmisoikeusjärjestöiltä (no help from the human rights organizations that operate in Finland)" kerrotaan he eivät olleet halukkaita auttamaan.

Terveydentilastani johtuen vastoinkäymiset tuntuivat kohtuuttomilta eivätkä edistäneet toipumistani.

Lisäksi vuoden 2002 aikaiset ja sen jälkeiset tapahtumat painoivat mieltäni. Halusin selvittää asian. Lopulta tein vuoden 2002 aikaisten tapahtumien johdosta ensimmäisen kantelun (dnro 2403) eduskunnan oikeusasiamiehelle 14.9.2004.

Lähteet

1. Muistiinpanot 2003-2013
2. Ilmoitus työvoimatoimikunnalle 30.1.2003
3. Joensuun seudun työvoimatoimikunnan ja työvoimatoimiston työvoimapoliittiset lausunnot 18.3.2003, 5.8.2003 ja 30.12.2003
4. IAET-työttömyyskassan päätökset työttömyysturva-asiassa 166827, 169235 ja 183070, päivätty 18.6.2003, 18.8.2003 ja 4.5.2004
5. Valitukset IAET-työttömyyskassan päätöksiin 166827 ja 169235 työttömyysturva-asiassa vuodelle 2003, päivätty 3.7.2003 ja 26.8.2003
6. IAET-työttömyyskassan lausunto työttömyysturvalautakunnalle, päivätty 20.10.2003
7. Vastine IAET-työttömyyskassan lausuntoon työttömyysturva-asiassa vuodelle 2003, päivätty 25.10.2003
8. Työttömyysturvalautakunnan päätös 6279/3/A, päivätty 11.3.2004
9. IAET-työttömyyskassan tiedote sekä Nokia Oyj:n palkkatodistukset 3.6.2003 ja 16.6.2003, päivätty 19.6.2003
10. IAET-työttömyyskassan päätökset työttömyyspäivärahasta 11.2.2004, 12.2.2004 ja 28.4.2004
11. IAET-työttömyyskassan eAsiointi-palvelu: www.iaet.fi
12. IAET Ajankohtaista - IAET-kassan eAsiointi-palvelu on uudistettu (14.11.2008) (9.2.2009): www.iaet.fi
13. Panhelainen M., IP-pohjaisten mobiiliverkkojen ja niihin sisältyvien verkkoelementtien testauksen automatisointi. Tutkimussuunnitelma. Syksy 2003, versio 1.0
14. A statement on graduate studies of MSc Mika Panhelainen. To the board of East Finland Graduate School in Computer Science and Engineering. University of Joensuu, Computer Science, päivätty 21.11.2003
15. Perustamisaikataulu ja liikeidea sekä liiketoimintasuunnitelma ja budjetti: Osuuskunta Aenet, päivätty 11.9.2004
16. Kirahviposti 5/2004, s.12 "Vapaaehtoistyöllä parempi brandi?" (2.2.2007): www.kepa.fi
17. Lääkärinlausunto terveydentilasta, päivätty 23.5.2003
18. Selvitys fysioterapiasta, päivätty 18.6.2003
19. Kuitit ja tositteet
20. Sähköpostikirjeenvaihto